2 fulltime jobs combineren

2 fulltime jobs combineren is op lange termijn niet vol te houden. Eventueel zou je dit een korte periode kunnen doen, om op die manier snel veel geld te verdienen. Je dient dan ook op zoek te gaan naar banen die kwa tijd niet overlappen. 

Als je ervan uitgaat dat je normaal gesproken 8 uur per dag werkt bij een fulltime job, dan ben je dus 16 uur per dag bezig met werken.

Toestemming van de werkgever

Wil je 2 fulltime jobs combineren, dan loop je al direct tegen een praktisch probleem aan. De meeste werkgevers zullen in hun arbeidscontract opnemen, dat je toestemming dient te vragen wanneer je naast jouw baan nog andere betaalde werkzaamheden wilt verrichten. Wettelijk gezien is het dan wel zo, dat zij dit alleen kunnen verbieden wanneer er sprake is van goede argumenten. 

Wil je 2 fulltime jobs combineren? Dan zal hier echter sprake van zijn. Het is dan namelijk zeer aannemelijk dat jouw werk eronder gaat lijden. Het is gewoonweg niet vol te houden.

Alternatieven

Beter is het om op zoek te gaan naar een extra parttime job. Twee banen combineren is op die manier wel praktisch uitvoerbaar. Zo zou je bijvoorbeeld een aantal uren in het weekend in een cafe of restaurant kunnen gaan werken. Wanneer je twee banen gaat combineren, dan dien je voor jezelf goed in te schatten wat fysiek mogelijk is. Het combineren van twee banen vraagt veel van je fysiek. 

Begin dan ook met een beperkt aantal uur per week dat je extra wilt gaan werken. Meer dan 12 uur zou ik zelf niet zo snel doen. Wanneer het om twee fulltime jobs gaat, dan is dat in mijn opinie gewoonweg te veel. 

In plaats van twee jobs, kan je ook proberen als ondernemer aan de slag te gaan, naast jouw fulltime job. Online ondernemen is namelijk prima mogelijk naast een baan. 

2 fulltime jobs combineren alternatieven

Je kunt dan denken aan het verkopen via Bol of inkomsten genereren met affiliate marketing. In dat geval heb je geen twee werkgevers, maar ben je voor jouw tweede baan zelfstandig ondernemer.

Hoeveel belasting ga je betalen?

De netto inkomsten bij een tweede job zullen tegenvallen. Er wordt bij de eerste werkgever al rekening gehouden met aftrekposten, waardoor het netto inkomen hoger uitvalt. Bij meerdere werkgevers is het zo, dat je hier slechts bij één werkgever aanspraak op kunt maken. Dit leidt ertoe dat je over het eerste gedeelte van het inkomen dat je geniet, relatief weinig belasting betaalt.

Bij de tweede werkgever zal je dus vanaf de eerste euro belasting gaan betalen. Daarnaast is dan de kans ook groot, dat je in een hoger belastingtarief gaat vallen, waardoor je relatief veel belasting gaat betalen. 

Houdt er bovendien rekening mee, dat je aan het einde van het jaar wellicht nog dient bij te betalen. Dit kan gebeuren wanneer uw gezamenlijke inkomen van de verschillende werkgevers de eerste schijf overstijgt. 

Verdiensten investeren

Hetgeen je extra gaat verdienen verstandig investeren, zal ervoor zorgen dat je in de toekomst meer geld tot jouw beschikking hebt. Je kan bijvoorbeeld het geld gaan beleggen op de beurs, maar je zou ook kunnen gaan handelen in crypto. Indien jouw interesse uitgaat naar crypto, dan zou je de trainingen van Madelon Vos eens kunnen bekijken. 

Zij legt in duidelijke en begrijpbare taal uit, hoe de handel in crypto in elkaar steekt en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *