Administratief thuiswerk

Een van de mogelijkheden om vanuit huis wat bij te verdienen is administratief thuiswerk. Het administratief werk wat het meest wordt aangeboden, is als volgt:

  • Schrijven van artikelen voor websites
  • Vertaalopdrachten
  • Data entry

Waar vind je een administratieve bijbaan?

Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt voor administratief thuiswerk. Wel is het zo dat de internationalisering op dit gebied ook zijn intrede heeft gedaan. 

Veel gebruikte websites waar je administratief werk kan vinden zijn bijvoorbeeld Fiverr en Clickworker. Dit zijn Engelstalige websites. Het nadeel van deze websites is dat er ook veel freelancers uit landen zoals India actief zijn, waardoor het uurtarief sterk onder druk staat.

Echter, je komt soms ook administratieve opdrachten tegen, waarvoor specifieke kennis en dan met name op het gebied van taal wordt gevraagd. Hierdoor wordt het als Nederlander zijnde eenvoudiger om een opdracht binnen te halen.

Zelf actief op zoek gaan naar opdrachten

Naast zoeken in beschikbare opdrachten, kan je ook jouw diensten actief aanbieden op de genoemde websites. Dit is in onze ogen sterk aan te raden. 

Het is namelijk zo dat veel bedrijven ervoor kiezen om op zoek te gaan naar beschikbare thuiswerkers en niet zelf een opdracht plaatsen. Daarnaast kan je door een goed profiel aan te maken jezelf ook direct onderscheiden, zodat je een betere kans hebt om daadwerkelijk een administratieve thuiswerk opdracht binnen te slepen.

Het invullen van enquêtes is niet iets wat direct in de categorie thuiswerk valt, maar is wel iets wat je ook gewoon vanuit huis kunt doen. Dit is in onze ogen dan ook zeker aan te raden. En aangezien veel opdrachten beperkt zijn qua tijdsinvestering, is het ook zeker mogelijk om dit naast elkaar te doen.

Je zou er ook over kunnen denken om het te combineren met oppassen.

Thuiswerk administratief

Het gebruik van social media

Naast specifieke websites kan je natuurlijk ook zelf advertenties plaatsen op bijvoorbeeld social media. Op Facebook zijn er veel verschillende groepen beschikbaar waar jij jouw diensten kan aanbieden. Dit zijn bijvoorbeeld Facebook groepen voor ondernemers en Freelancers. 

Op die manier concurreer je niet met mensen uit lage lonen landen en zullen de verdiensten hoger komen te liggen.

Hoeveel kan je verdienen met uitvoeren van administratieve opdrachten?

Hetgeen je verdient met administratief thuiswerk verschilt per opdracht. Naarmate er meer kennis of ervaring wordt gevraagd, zullen de verdiensten hoger zijn. 

Op internationale websites zoals het eerder genoemde clickworker of Fiverr zullen de verdiensten echter niet snel meer dan $10 per uur bedragen. Daartegenover is het wel zo dat dergelijke opdrachten je veel vrijheid bieden. Je bent doorgaans niet verplicht om op specifieke uren te werken maar kan de opdracht uitvoeren wanneer jou dat uitkomt.

Het belang van reviews en referenties

Wat echter altijd belangrijk is, zijn reviews en referenties. Zolang je nog geen goede reviews hebt zal het lastiger zijn om opdrachten te vinden. 

Het is als het ware een drempel waar je overheen dient te gaan. In onze ogen zijn de eerste opdrachten dan ook voornamelijk van belang om referenties en reviews op te bouwen. De verdiensten zijn in onze ogen in dat geval van ondergeschikt belang. Het is als het ware een investering die je doet in jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *