Affiliate marketing _ Onzin of een goudmijn_

Je ziet steeds meer advertenties langskomen over affiliate marketing. Het wordt vaak voorgesteld als een methode van makkelijk geld verdienen. Als je de verhalen soms moet geloven, dan kan je met een paar uur werk ontzettend veel geld verdienen. 

De internet succes gids is hier een voorbeeld van. Dit klinkt te mooi om waar te zijn. Hoe zit het nu echt. Is het een goudmijn of is het luchtfietserij?

Wat is affiliate marketing?

Het is in principe een vrij simpel concept. Je bent als het ware een schakel tussen een potentiële klant en de verkoper van een dienst of product. Je probeert een product of dienst van een bedrijf te promoten en zodoende mee te helpen dit te  verkopen. 

Hierbij stuur je bezoekers van jouw website via een speciale link door naar de website van de adverteerder. Indien er op website van de adverteerder daadwerkelijk een verkoop plaatsvindt, dan ontvang jij voor jouw geleverde diensten een vergoeding. 

Hoe hoog die vergoeding is verschilt nogal. Soms gaat het om een paar procent, maar vaak ontvang je een vast bedrag. Dit kan bij sommige producten oplopen tot wel de helft van de verkoopprijs. 

Geld verdienen zonder iets te verkopen

Het verschil met verkopen via Bol is dat je zelf geen producten hoeft te versturen en dus ook niks hoeft in te kopen. Beide zijn vormen van online geld verdienen, maar het niet zelf in beheer hoeven hebben van producten is een wezenlijk verschil. 

Het verkopen via Bol.com kan echter ook zeer lucratief zijn. Eigenlijk biedt de wereld van online marketing onbegrensde mogelijkheden.

Er zijn behoorlijk wat mensen die hier hun werk van hebben gemaakt Ook is er een grote groep mensen die via affiliate marketing extra geld verdienen.

Affiliate commissies per sale of lead

Er bestaan ook producten waar een commissie wordt betaalt voor het generen van een lead.

Je krijgt dan al betaalt per click, zonder dat er daadwerkelijk iets wordt verkocht. De standaard is echter een commissie per sale. Hierdoor lopen adverteerders minder risico.

Affiliate marketing commissies

Waarom maken bedrijven hier gebruikt  van?

Voor een bedrijf dat online verkoopt zijn websitebezoekers cruciaal. Wat echter nog belangrijk is, zijn de juiste website bezoekers. Iemand die per ongeluk op een website terecht komt is doorgaans niet zoveel waard. 

Een bezoeker die op de website terechtkomt,  die specifiek op zoek is naar iets wat jij als bedrijf verkoopt, is daarentegen uitermate waardevol. En daar ligt de kracht van het affiliate marketing.

Iemand die op een website terecht komt via een zogenaamde affiliate link, heeft al de nodige informatie over het product of dienst tot zich genomen. En omdat de persoon geklikt heeft op de link, houdt dat in dat er een zekere mate van interesse in het product of dienst bestaat.  En dit zijn voor de eigenaar van de website, de adverteerder genoemd, de meest waardevolle bezoekers.

Adverteren via Facebook

Een advertentie via Facebook levert bijvoorbeeld doorgaans veel minder gekwalificeerde bezoekers op. Vaak wordt er gewoonweg op de advertentie geklikt, zonder dat er een specifieke interesse bestaat.

Dit komt ook omdat je in een Facebook advertentie slechts beperkt informatie kunt verstrekken. Bij affiliate marketing bestaan er hele websites over een specifiek onderwerp.

Facebook advertenties

Door op deze website de juiste informatie te plaatsen, ontvangt de bezoeker op voorhand al ontzettend veel informatie.

Voor bedrijven is het mijn inziens wel duidelijk wat de waarde van affiliate marketing is. De doorgestuurde bezoekers zijn waardevolle websitebezoekers. Daarnaast betaal je als adverteerder alleen wanneer er ook daadwerkelijk een verkoop plaatsvindt. Er is dus eigenlijk geen sprake van risico. 

Maar hoe zit het nu  met degene die affiliate programma`s promoten? Kunnen zij hier echt zoveel geld mee verdienen?

De omzetten binnen affiliate marketing zijn enorm

Om een indruk te geven van het geld wat er omgaat binnen affiliate marketing, hoef je alleen maar naar Amazon te kijken. Dit is een van de grote spelers en zij betalen op jaarbasis meer dan 2.5 miljard dollar uit aan affiliate commissies. Dit zijn dus de eigenaren van websites of social media kanalen, die producten promoten die uiteindelijk via Amazon worden verkocht. 

Wereldwijd gaat er inmiddels meer dan 12 miljard dollar om in affiliate marketing. En dit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. De verwachting is dat alleen al in Amerika de markt zal groeien tot 70 miljard dollar.

Dat je hier dus geld mee kan verdienen lijkt mij wel duidelijk. De vraag  is echter; hoe pak je dit aan?

Starten met affiliate marketing

Wat voor bijna alles geldt, zomaar iets doen gaat niet werken.  Je dient in het bezit te zijn van de nodige basiskennis, bijvoorbeeld via de internet succes gids, om hier ook echt succesvol mee te worden. 

Hiernaast zie je een printsscreen van mijn huidige saldo van openstaande commissies bij Financeads. Dit is slechts één van de netwerken die ik gebruik.

Het goede nieuws is dat dit helemaal niet zo moeilijk is. Met goede basiskennis kan je direct aan de slag. En des te eerder je aan de slag gaat, des te sneller je geld zult gaan verdienen De belangrijke aandachtspunten zijn de volgende:

Saldo affiliate commissies

1. Welk product wil je gaan promoten en verkopen?

Dit is een zeer belangrijke vraag. Mijn inziens dien je een product te kiezen waar je ook een zekere interesse in hebt of kennis over bezit.  Je kunt ook meerdere adverteerders op jouw website promoten. Wel is het verstandig om adverteerders te kiezen die bij elkaar passen. Bijvoorbeeld vakanties promoten op een financiële website gaat net werken. 

Er zijn verschillende affiliate netwerken zoals Daisycon Tradetracker. Adverteerders kunnen hun affiliate programma`s hierbij aanmelden. Op die manier heb je via het genoemde Daisycon of Tradetracker direct toegang tot tientallen of zelfs honderden verschillende affiliate programma`s. Je hoeft jezelf dus niet voor elk individueel programma aan te melden. 

Grote bedrijven binnen de e-commerce, zoals Bol.com, hebben hun eigen affiliate programma, door hun omvang hoeven zij niet samen te werken met een affiliate netwerk.

2. Een goede website opzetten

Een eigen website opzetten vanuit de technische kant gezien is een fluitje van een cent. Daar heb je echt geen technische kennis voor nodig. Met de software van WordPress heb je met een half uurtje al een concept website opgezet. 

Het belangrijkste is echter een website dusdanig opzetten, dat je ook bezoekers gaat trekken. En dit doe je voornamelijk met het creëren van goede en waardevolle content. Bezoekers moeten naar jouw website komen, omdat je iets aanbiedt, wat interessant is om te lezen.

Heb je geen waardevolle content? Dan zal je of geen bezoekers trekken of deze zullen de website direct weer verlaten.

3. Het plaatsen van links op jouw website

Het plaatsen van links op je website, op de juiste plek, en met de juiste tekst, is ook van  enorm belang.

Hoe dien je dit nu aan te pakken, zodat jouw bezoekers gaan klikken op deze links? En op welke pagina`s kan je deze links het beste plaatsen zodat deze per klik het meeste opleveren?

Affiliate links

4. Websitebezoekers omzetten naar klanten

Dit is ook uitermate belangrijk. Ben je zover dat jouw website bezoekers trekt, dan dien je deze om te zetten naar kopers. Hier zijn een aantal basisbeginselen die je kunt toepassen. Ook hier geldt, dat dit echt niet complex is. Maar je moet wel weten hoe je dit dient aan te pakken.  Zo is het ook belangrijk om te weten hoe je e mails goed kunt inzetten.

Dit zijn slechts een paar aandachtspunten die wij op een rij hebben gezet. Wil je het echt goed aanpakken, dan is het volgen van een online training aan te raden. Zoals bijvoorbeeld de al eerder genoemde internet succes gids.  

Alle genoemde aandachtspunten komen uitgebreid aan bod in deze training. Je krijgt veel praktische tips aangereikt waar je echt wat aan hebt en waar je direct mee aan de slag kunt. 

De mythe van direct en veel geld verdienen

De impressie die nogal eens wordt gecreëerd, is dat je bijna direct gaat beginnen met geld verdienen. Dit is zeker voor een beginner gewoonweg niet het geval. Misschien als je veel ervaring hebt en dat je daardoor precies weet wat wel of niet werkt dat dit het geval is.

Anders dien je er zeker een paar maanden vooruit te trekken, voordat je daadwerkelijk  geld gaat genereren. In advertenties over trainingen wordt dit niet altijd realistisch weergegeven. 

Dit omdat het natuurlijk veel aantrekkelijker is om te verkondigen dat je snel geld gaat verdienen. Mijn inziens is het antwoord op de vraag hoe verdien je snel geld niet affiliate marketing. Website eigenaren zullen dit kunnen bevestigen.

Affiliate marketing is dit ook jouw droom_

Doorzettingsvermogen en discipline

Dit is waar het in mijn ogen om draait. Zolang je maar niet opgeeft en door blijft gaan, dan zal je op een gegeven moment geld gaan verdienen.

Wanneer dit het geval is valt niet te zeggen. Heb je een product met veel concurrentie, dan kan dit best lang duren. Heb je echt een niche gevonden, waar niet al te veel concurrentie actief is, dan kan je binnen een paar maanden al beginnen met geld verdienen. 

Hoeveel kan je nu per maand verdienen?

Het antwoord op deze vraag is: Veel. Of zelfs heel veel. Hoeveel je kunt verdienen heb je helemaal in eigen hand. 

Pak je het goed aan, heb je doorzettingsvermogen en geef je niet op naar een paar maanden, dan zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Indien jezelf succesvol bent, dan zou je op termijn zelfs jouw diensten kunnen gaan aanbieden om anderen te helpen. Dit kan je bijvoorbeeld doen via Fiverr.

Het enige dat je nodig hebt is een goede affiliate website, met goede content die veel bezoekers trekt. En dat is echt niet zo moeilijk. En als je het eenmaal op de rit hebt, dan is het zeer zeker makkelijk geld verdienen. Affiliate marketing is een vorm van passief geld verdienen, maar dan wel op termijn. Dit geldt niet vanaf dag 1.

Beginnen met affiliate marketing is gewoon een kwestie van doen. Ga er niet maandenlang over nadenken, maar zet gewoon de stap.

Affiliate marketing website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *