Alibaba webshop

Een Alibaba webshop beginnen is nog steeds erg populair. Op die manier koop je jouw producten goedkoop in en verkoop je deze tegen fors hogere prijzen. Dit kan je doen via jouw eigen webshop of bijvoorbeeld via het platform van Bol.com.

Goedkoop inkopen en verkopen met hoge marges

Op zich klinkt een Alibaba webshop beginnen erg interessant. Veel producten kan je tegen een prijs van wel 3 of 4 keer zo hoog doorverkopen, dan dat je deze hebt ingekocht. En soms met een nog hogere marge. 

Valkuilen bij het inkopen via Alibaba

Alibaba, onderdeel van de Alibaba group, geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige manier producten in te kopen vanuit China of India. 

De mogelijkheid om via dit platform in te kopen maakt het allemaal stukken eenvoudiger, dan dat jezelf actief op zoek dient te gaan naar leveranciers. Er zijn  echter wel een paar obstakels waar je rekening mee dient te houden. Hier zal je hoogstwaarschijnlijk ook tegenaan gaan lopen. Extra geld verdienen met een Alibaba webshop is zeker mogelijk. Maar het is geen zekerheid dat je ook daadwerkelijk geld gaat verdienen.

Producten van een slechte kwaliteit

Ten eerste is er het aspect van kwaliteit. Niet alles wat je via alibaba besteld is van goede kwaliteit. Bestel je een grote voorraad van een bepaald product en is hetgeen je ontvangt niet van de kwaliteit die je had verwacht, dan heb je een probleem. 

Ten eerste dien je jezelf dan af te vragen of je het product wel wilt verkopen. Iets verkopen wat niet van goede kwaliteit is, zal de reputatie van jouw webshop niet ten goede komen.

Retouren van klanten

Daarnaast hebben klanten altijd het recht van retour. Je zal bij een slecht product veel retouren gaan ontvangen. Daarnaast ben je dan wel jouw verzendkosten en verpakkingsmaterialen kwijt. Uiteindelijk kosten retouren geld, dus veel retouren zal je behoorlijk wat geld gaan kosten.

Inkopen in China voor een Alibaba webshop houdt dus een zeker risico, in dat hetgeen je koopt niet van de kwaliteit is wat je had verwacht, waardoor je er mee blijft zitten. Onze tip is dan ook; bij een nieuwe leverancier of een nieuw product altijd eerst een sample of slechts een kleine hoeveelheid bestellen.

Op die manier kan je zeker stellen dat de producten aan jouw verwachtingen voldoen.

Retouren

Transportkosten en douaneformaliteiten

Koop je iets via Aliexpress, dan is dit doorgaans erg eenvoudig. Het verzenden wordt geheel georganiseerd door de verkoper. En dan vaak ook nog gratis, of tegen een relatief lage vergoeding. 

Bij Alibaba ligt dit iets anders. Omdat je grotere hoeveelheden dient te bestellen, dien je extra te betalen voor het transport. En dit kan best fors oplopen. 

Daarnaast krijg je dan ook te maken met allerlei douane formaliteiten. Op zich kun je dit allemaal uitbesteden, maar daar ga je dan ook voor betalen. Zeker indien je slechts een kleine bestelling plaatst, dan zullen de transportkosten en het afwikkelen van de douaneformaliteiten, de inkoopprijs fors verhogen.

Hoeveel de eerste keer inkopen?

Deze vraag levert in eerste instantie direct een dilemma op. Aan de ene kant wil je niet teveel inkopen, om eerst de kwaliteit van hetgeen je wilt inkopen, te kunnen beoordelen. 

Aan de andere kant zullen de transportkosten dan relatief erg hoog worden, waardoor de marges onder druk komen te staan. Bij lagere aantallen zal de prijs per stuk ook nog eens hoger komen te liggen.

Er loopt trouwens op dit moment wel een onderzoek naar de Alibaba group. Dit in verband met het eventueel overtreden van de mededingingswetgeving in China.

Test orders uitvoeren

In onze ogen is het verstandig om toch eerst een kleine order te plaatsen. Op die manier kan je testen of de producten goed zijn en dat deze ook goed verkopen. Snel geld verdienen is leuk, maar het gaat uiteindelijk toch om structureel geld te verdienen.

Bij een eerste order zal je niet teveel dienen te letten op de winst die je maakt. Je dient het meer te zien als een test, dan hetgeen je wilt gaan doen, ook daadwerkelijk werkt. Op die manier voorkom je dat je voor een groter bedrag het schip in gaat.

Een sample aanvragen

De meeste verkopers bieden de mogelijkheid tot het aanvragen van een sample. Hiervoor dien je dan wel de transportkosten te betalen. In onze ogen is dit echter een goede investering.

Alibaba webshop sample

Trainingen en verkoopstatistieken inzien

Om te beoordelen of er vraag is naar hetgeen je wilt gaat verkopen, kan je de data van Boloo gebruiken. Dit is een website waar je verkoopinformatie van Bol kan monitoren. 

Je kan zien hoeveel producten er van bepaalde merken worden verkocht. Dit kan je doen voor vergelijkbare producten die je wilt gaan verkopen. 

Met die data kan je dan zien of er daadwerkelijk vraag is naar hetgeen je wilt gaan verkopen. Daarbovenop kan je dan ook gaan kijken wat jij beter wilt gaan doen ten opzichte van jouw concurrenten. Je kan hierbij denken aan een betere kwaliteit producten, of een lagere prijs. Dit zijn zaken die je leert bij de Bol masterclass training.

In onze ogen is dit eigenlijk een onmisbare training, indien je daadwerkelijk een Alibaba webshop wilt gaan opzetten. 

Want naast een eigen webwinkel beginnen is het verkopen via Bol.com ook een verkoopkanaal dat je eigenlijk niet kunt missen.  Dit is namelijk een eenvoudige methode om direct vele miljoenen potentiële klanten te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *