Amazon komt naar Nederland

Het wereldwijd grootste shopping platform is tot dusverre nog niet actief in Nederland. Daar komt verandering in. Amazon komt naar Nederland, het grootste online winkelplatform ter wereld.

Het door Jeff Bezos opgericht platform is inmiddels een van de meest waardevolle ondernemingen ter wereld. En daar zal niet snel verandering inkomen. Persoonlijk staat Jeff Bezos hoog op de lijst van rijkste personen ter aarde. Het is vaak stuivertje wisselen met Bil Gates wie de rijkste is.

Als Nederlander zijnde kopen via Amazon

Tot dusverre is het als Nederlander zijnde wel mogelijk om iets te kopen via Amazon, want het internet houdt natuurlijk niet op bij de Nederlandse grens. Er wordt dan echter gebruik gemaakt van het Duitse aanbod. Op zich is hier niks mis mee, gezien het feit dat veel zaken in Duitsland veel goedkoper zijn dan in Nederland. Op die manier kan je als Nederlander zijnde eenvoudig profiteren van de goedkopere prijzen in Duitsland.

Je zit echter wel met verzendkosten. Een aantal producten worden gratis verstuurd, maar lang niet alles. Dien je bovenop hetgeen je koopt verzendkosten te betalen dan is het vaak niet interessant meer. Deze verzendkosten zijn namelijk behoorlijk hoog. Zeker wanneer je iets groots of zwaars wilt kopen.

Gratis verzending met Amazon Prime

Wanneer je regelmatig iets besteld via Amazon, dan is Amazon prime het overwegen waard. Op die manier krijg je voor een klein bedrag per maand niet alleen toegang tot het filmaanbod van Amazon prime video, ook behoorlijk wat producten worden dan gratis naar jou verzonden.

Let er echter wel op dat in veel gevallen de verzendkosten dan in de verkoopprijs worden berekend. Je ziet deze dan niet apart weergegeven, maar je betaalt wel degelijk voor de verzending.

Concurrente voor Ebay, Marktplaats en Bol.com

Amazon is een concurrent van Ebay. Marktplaats is al sinds jaren eigendom van Ebay. Dat Amazon naar Nederland komt is dan ook geen goed nieuws voor zowel Ebay als Marktplaats. 

Maar ook een Bol.com zal hiervan behoorlijke concurrentie ondervinden. Amazon staat voor een gigantisch productaanbod. Van e books, elektronica, kleding, voeding, je kan er eigenlijk alles wel vinden.

Mijn verwachting is dat de komst van dit mega platform het nodige gaat veranderen op de Nederlandse markt.

Eenvoudig producten verkopen via Amazon

Het platform van Amazon maakt het voor alle eigenaren van webshops eenvoudig om hun producten extra onder de aandacht te brengen. In Amerika is het zelfs zo dat er weinig webshops of producten zijn die niet via Amazon verkrijgbaar zijn. 

Voor de online shopper is het grote voordeel dat je er terecht kunt voor bijna alles wat je nodig hebt. Daarnaast wordt het vergelijken en het vinden van de beste aanbieding of prijs een stuk eenvoudiger. Dit bespaart je veel zoeken op het internet.

Extra mogelijkheden voor online verkopers

Voor mensen die online actief zijn via Amazon biedt de komst van Amazon naar Nederland extra mogelijkheden. Er zijn al een behoorlijk aantal mensen vanuit Nederland actief via Amazon, om op die manier online geld te verdienen. Dit omdat je kan werken met dropshippers of op affiliate basis. En dan maakt het eigenlijk weinig uit waar je jezelf fysiek bevindt.

Producten kopen en verkopen levert de hoogste marge op

Wil je echter echt online geld verdienen via Amazon, dan zal je producten moeten kopen en inkopen. Krijg je via een Amazon affiliate een commissies van een maximaal 10%, bij dropshipping liggen doorgaans de marges ook niet veel hoger dan een 25%. Dat is bij het daadwerkelijk eigen producten verkopen via Amazon een ander verhaal.

Wat redelijk wat mensen doen is producten goedkoop inkopen en dan vervolgens met hoge marges door verkopen op Amazon. Vooral Aliexpress is nog steeds een favoriet om op die manier goedkoop aan producten te komen. En het is zeker geen uitzondering dat deze producten op die manier met marges van wel 300% tot 400% worden doorverkocht.

Snel geld verdienen door goed in te kopen

Op die manier kan je zelfs snel geld verdienen. Indien je de juiste producten tegen de juiste prijs aanbiedt op Amazon kan je ontzettend snel en veel geld verdienen. Dit omdat het maandelijkse aantal bezoekers nu eenmaal ontzettend hoog is. 

Hoe wordt je een succesvol verkoper?

Helemaal vanzelf gaat dit natuurlijk niet. Je dient wel goed te weten hoe je dit dient aan te pakken. Doe je dit niet goed, dan loop je het risico dat je producten inkoopt waar je vervolgens mee blijft zitten. 

Ben jij van plan om ook gebruik te maken van de mogelijkheden die Amazon aan Nederlandse verkopers gaat bieden, dan zou je jezelf eigenlijk nu al goed moeten voorbereiden. De Bol masterclass is in dat geval een aanrader. Want eigenlijk gaat het verkopen via Bol hetzelfde als via Amazon. 

Technisch gezien zal het wel net iets anders zijn, maar het principe is hetzelfde. Je dient de juiste producten aan te bieden, ervoor te zorgen dat deze worden gevonden en dan ook nog de juiste prijzen te hanteren. Een prijs waarmee jezelf voldoende marge overhoudt, maar ook weer niet te hoog, zodat mensen deze producten bij iemand anders gaan kopen.

Dit leer je allemaal via de genoemde Bol Masterclass training. In mijn opinie een goede investering wanneer je actief als verkoper aan de slag wilt gaan.

Amazon komt naar Nederland, is mijn opinie voor diegene die zich toeleggen op online geld verdienen een nieuwe en interessante manier om nog meer geld te gaan verdienen via het internet. Wanneer je de principes goed onder de knie hebt dan wordt het makkelijk geld verdienen op deze manier.

Want bent je bijvoorbeeld al actief via Bol.com, dan zal extra geld verdienen je weinig extra moeite en tijd in beslag nemen om dit ook te gaan doen via het platform van Amazon.

Het verschil tussen Amazon en Bol.com

Amazon is een veel grotere en bredere onderneming dan Bol.com. Ze zijn dan wel voornamelijk bekend vanwege het online shoppen, maar het is ook een technologiebedrijf. 

Zo bieden ze bijvoorbeeld ook veel op het gebied van IT. Ze bieden verschillende hosting opties aan, maar ook andere tools die veel door webdevelopers worden gebruikt, waaronder ook dataopslag. 

Ze zijn in mijn opinie behoorlijk vooruitstrevend op dit gebied, hetgeen ze ook direct een technologisch voordeel geven voor hun e Commerce platform.

Dat er het een en ander gaat veranderen met de komst van Amazon naar Nederland staat voor mij als een paal boven water. Voor sommige, vooral diegene die actief zijn met geld verdienen via internet biedt, het extra mogelijkheden. Bestaande webshops en platforms zoals Bol.com zullen echter de nodige nieuwe concurrentie gaan ondervinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *