Angst overwinnen

Angst is een slechte raadgever. Een angst overwinnen zal je verder helpen in het leven. Dit geldt ook voor ondernemers. Veel mensen zouden wel willen gaan ondernemen, maar durven dit gewoonweg niet. Dit is erg zonde, want hierdoor zal je niet jouw dromen gaan nastreven. 

De rol van onzekerheid

Een angst komt in veel gevallen voort uit onzekerheid. Wanneer je wilt gaan ondernemen, dan verlies je een bepaalde zekerheid. Er komt geen vast maandelijks salaris meer binnen. Ook zal je wellicht een bedrag dienen te investeren. Maar wat nu als je niet succesvol bent? Kan je dan nog wel de rekeningen betalen. Misschien verlies je wel jouw huis als het helemaal mis gaat.

Dit zijn gedachten die bij veel mensen door hun hoofd spelen, op het moment dat zij erover nadenken om te gaan ondernemen. Als dat bij jou ook zo is, dan ben je zeker geen uitzondering. Er zijn slechts een beperkt aantal mensen die deze angsten niet hebben en gewoon rücksichtslos te werk gaan. 

Angsten overwinnen

Wel is het zo dat bovenstaande gedachten je in de weg kunnen zitten. De kans is namelijk groot, dat je dan gaat kiezen voor de weg van de zekerheid. Je blijft gewoon voor jouw baas werken. In het ergste geval raak je hierdoor ook nog eens gefrustreerd. 

Het is dan ook van belang dat je deze angst gaat overwinnen. Dit is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan. 

Informatie inwinnen

Een eerste stap is om informatie te gaan inwinnen. Stel dat je aan de slag wilt als online ondernemer. Dan dien je op zoek te gaan naar informatie omtrent dit thema. En op dat vlak is er meer dan voldoende te vinden. Misschien zelfs teveel. Van belang is dan dat je op zoek gaat naar de juiste informatie.

Deze informatie krijg je van mensen die jou voor zijn gegaan. Die weten wat het is om als online ondernemer aan de slag te gaan en ook weten wat er nodig is om succesvol te worden.

Je kunt ook eens met vrienden en familie gaan praten. Echter dien je dan wel uit te kijken, dat zij jou juist niet de verkeerde adviezen geven. Er bestaat namelijk een grote jaloezie jegens mensen die besluiten te gaan ondernemen. Dit omdat zij het zelf niet durven.

Angsten overwinnen

Voorbereiden

Wanneer je jezelf goed voorbereid om de stap te zetten, dan zal je zien dat je voor een groot gedeelte jouw angsten kunnen overwinnen. De angst zal niet in zijn geheel verdwijnen, want het blijft gewoon spannend, maar zal wel dusdanig klein worden, dat je de stap durft te zetten.

Persoonlijk zou ik eerst eens een training gaan volgen. Op die manier krijg je meer inzicht in wat voor jou geschikt is. Op dit vlak vind ik de Money Mastermind erg geschikt. Dit omdat dit platform meer dan 20 verschillende verdienmodellen behandelt. Je hoeft dus nog niet direct een definitieve keuze te maken.

Daarnaast krijg je ook toegang tot het ondernemersnetwerk. Door te praten met gelijkgestemden kan je ook veel angsten overwinnen. Je kunt hen de vragen stellen die jou bezighouden. En is het begin stroef? Dan zal bijna elke andere ondernemer jouw vertellen, dat dit voor hen ook het geval was. Dus ook daar hoef je jezelf niet direct zorgen over te maken.

Stap voor stap aan de slag

Wat ook een goede strategie kan zijn, is om stap voor stap aan het werk te gaan. Als online ondernemer is het niet direct noodzakelijk jouw baan op te zeggen. Je kunt ook eerst in de avonduren of in het weekend aan de slag gaan.

Op die manier krijg meer inzicht in hetgeen je wil gaan doen en of succes voor jou is weggelegd. Daarnaast kun je dan alvast wat extra geld verdienen. Hiervoor dien je dan wel veel discipline op te brengen, want het is niet altijd eenvoudig om dit op deze manier te doen. Je dient dan jouw vrije tijd (gedeeltelijk) op te geven.

Doelen stellen

Stel jezelf doelen, wat je wilt bereiken en binnen welke termijn je dit wilt doen. Wanneer je angst voelt, dan kan je hier op terugvallen. Van groot belang is dan wel dat je realistische doelen stelt. Realistische doelen zorgen ervoor dat je een angst kunt overwinnen. Onrealistische doelen zullen de angst waarschijnlijk alleen maar verder aanwakkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *