Het is een eigenschap van de mens, dat je veel tijd besteed aan niet essentiële zaken. In de vrije tijd is dit niet zo erg. Maar als je ondernemer bent, dan zou je de tijd die je aan het ondernemen besteed ook zo effectief mogelijk dienen te besteden. Anti productiviteit is iets wat niet kunt gebruiken.

Anti productiviteit

Maar ook als je geen ondernemer bent en je bent in loondienst, dan is dit probleem niet te onderschatten. Anti productiviteit stopt vooruitgang. Want stel dat je als werknemer jouw productiviteit drastisch kan verhogen, dan zal dit gegarandeerd leiden tot een succesvolle carrière. 

Theorie versus de praktijk

Dit klinkt uiteraard erg logisch. Helaas is het in de praktijk brengen hiervan een ander verhaal. Er zijn talloze valkuilen waar je continu tegenaan loopt. Daarbij is het vaak zo, dat veel zaken erg voor de hand liggen, maar we doen het gewoonweg niet. 

Tijd doorbrengen op social media, terwijl je jezelf eigenlijk zo moeten focussen op iets belangrijks, is een vrij extreem voorbeeld. Gemiddeld besteed iemand bijna 100 minuten per dag aan social media. Voor jongeren tussen de 15 en 19 jaar oud is dit zelfs 143 minuten per dag.

Maar ook het tijd besteden aan iets wat eigenlijk weinig toevoegt is een groot probleem.

Iedereen heeft het druk. Maar waarmee?

Bijna iedereen klaagt dat het zo druk is op het werk. Als je echter gaat kijken, wat hetgeen is dat er wordt gedaan, nu daadwerkelijk oplevert, dan valt dit ontzettend tegen.

Elk bedrijf kent wel talloze rapporten, waar bijna niemand naar kijkt. Dit kost wel ontzettend veel tijd en is een veel voorkomende vorm van anti productiviteit.

Focus je alleen op hetgeen echt belangrijk is en daadwerkelijk toegevoegde waarde oplevert. Om dit te bereiken, dien je een aantal stappen te zetten. En  nog belangrijker, je dient hieraan vast te houden. Ook uitbesteden is erg belangrijk. 

Anti productiviteit druk

Dit kan je bijvoorbeeld doen via Fiverr. Op die manier kan je jezelf focussen op zaken die echt van belang zijn.

Tijdelijke impact van een training

Veel mensen voeren na het volgen van een training veranderingen door,. Bij het overgrote gedeelte van de mensen verwatert dit echter ook weer snel. Voordat je het weet val je weer terug in jouw oude gewoontes. Hier kan de training van Tibor Olger je bij helpen. De training is gericht om het daadwerkelijk veranderen van leven en werken. En dan vooral ook op het blijvend veranderen.

Lef en doorzettingsvermogen

Twee belangrijke elementen zijn het hebben van lef om bepaalde stappen daadwerkelijk te zetten. Dit kan soms best wel lastig zijn. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over doorzettingsvermogen. Indien je eenmaal de stap hebt gezet, dan dien je ook vol te houden. 

Dan zal je op een gegeven moment zien, dat het nieuw manier van denken en werken in jouw systeem komt te zitten. Vanaf dat moment hoef je er niet meer over na te denken, maar is het gewoon vanzelfsprekend.

Het belang van een reset

Je dient als het ware eerst een soort van reset te maken in jouw hersenen. Je dient jezelf ervan bewust te zijn, dat je teveel bent afgeleid, waardoor je minder productief bent, dan dat je eigenlijk zou kunnen zijn. Daarbij dien je ervoor te zorgen, dat je deze afleidingen uit je systeem verwijdert.

Sommige afleiding kan je eenvoudig uitschakelen. Waarom stel je bijvoorbeeld in, dat je elke keer wanneer je een email ontvangt, een melding krijgt. Dit leidt elke keer weer af. Beter is om jezelf aan te leren, dat je jouw mails op gezette tijden bekijkt.

Als je een melding ontvangt en je gaat de email die je ontvangt bekijken, dan ben je afgeleid. Je zal dan als het ware weer overnieuw dienen te beginnen met hetgeen waarmee je bezig was.

Reset van het brein

Dit kost onnodig veel tijd en is dan ook een goed voorbeeld van anti productiviteit. Hetzelfde geldt voor social media. Ook hier is het verstandiger om tijd in te bouwen, dat je even de sociale media checkt. Daarnaast dien je hier niet teveel tijd aan te besteden, want het is eigenlijk gewoon zonde van de tijd.

Het doel van de training

In eerste instantie zal je misschien denken, dat door de toepassing van de methode het leven saai wordt. Voor veel mensen is bijvoorbeeld social media een belangrijke bron van ontspanning. Door echter hetgeen je leert toe te passen, zal je uiteindelijk meer vrije tijd overhouden. Je gaat jouw tijd beter besteden, wat uiteindelijk het goede leven ten goede zal komen. 

Eigenlijk vertoont de training veel gelijkenis met e-book de 4 urige werkweek. Het principe, dat je alleen dingen dient te doen die iets opleveren, komt bij beide terug.

Wil jij ook productiever worden?

De opzet van de training

Wanneer je de training van Tibor aanschaft, dan krijg je toegang tot een groot aantal video`s. Erg belangrijk is dat je de video`s terug kunt kijken, wanneer jij dat wilt. Op die manier kun je jouw geheugen weer even opfrissen en ervoor zorgen dat je op het juiste pad blijft. Persoonlijk denk ik dat het zeker in de eerste maanden zinvol is, om bijvoorbeeld eens per maand tijd uit te trekken, om de video`s terug te kijken. 

Daarnaast zorgt de videotraining er ook voor, dat je deze kunt bekijken op het moment dat jij tijd hebt. Sommige mensen zullen het uitstellen, omdat zij van mening zijn dat zij geen tijd hebben. Als het goed is, dan zal je na het volgen van deze training tijd in overvloed hebben. Dit is als ware een paradox.

In totaal bestaat de training uit 8 verschillende modules. Het begint met eerst de gewoontes die je nu hebt, uit jouw geheugen te wissen. Vervolgens wordt er stap voor stap toegewerkt naar het systeem, waarbij productiviteit voorop staat. Het systeem deel van de cursus zijn de laatste 2 modules. Het is erg belangrijk dat je de training in zijn geheel volgt en geen zaken gaat overslaan, omdat je denkt dat je dat wel weet. 

Ontdek hoe je meer vrije tijd krijgt