Beste software voor webwinkel

Bij het opzetten van een webwinkel dien je een keuze te maken uit de beschikbare software. Dit is een belangrijke keuze, want het is als het ware het hart van de webwinkel. Goede webshop software is onmisbaar voor een succesvolle webshop. En eigenlijk dien je gewoon te kiezen voor de beste software voor jouw webwinkel.

Betaalde software of gratis software

Er is zowel gratis software als ook betaalde software beschikbaar. De open source software van Woocommerce is veruit de bekendste gratis open source software.

Gratis webshop software is echter wel relatief. Eigenlijk krijg je met WooCommerce een soort van kale machine, die je dient aan te kleden. In veel gevallen zal je voor uitbreidingen alsnog dienen te betalen. De meeste WooCommerce webshops maken gebruik van verschillende plugins, waarbij je voor premium plugins dient te betalen.

Je kan het als het ware vergelijken met het kopen van een auto. Indien je een auto koopt, dan wil je ook dat er een aantal opties in jouw auto aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een navigatiesysteem of een airconditioning.

In dat geval dien je uit te kijken dat je uiteindelijk niet meer geld kwijt bent, dan dat je direct een volledig betaald pakket gaat aanschaffen.

Software aanbieders

Op deze pagina bespreken we de verschillende opties, die je het bij het kiezen van de webwinkel software.

Beste software voor een webwinkel

Shopify

Shopify is een van de meest gebruikte software voor webshops. De instapprijs van $29 per maand maakt het zeer toegankelijk voor startende webshops. De meer geavanceerde pakketten bieden met name extra rapportage functies. 

Door het gebruik van bijvoorbeeld Google Analytics heb je echter ook uitgebreide rapportagemogelijkheden en dat geheel gratis. Wel krijg je bij de duurdere licenties de mogelijkheid om extra personeel accounts aan te maken. 

In onze opinie is het voor startende webshops verstandig om te beginnen met Basic shopify. Je kan altijd eenvoudig overstappen naar een duurder pakket.

Shopify is ook uitermate populair bij dropshippers en degene die verkopen via Bol.com. Dit omdat je eenvoudig verschillende verkoopkanalen kan combineren.

Shopify apps

Je kan shopify inmiddels uitbreiden met talloze apps die je extra functionaliteiten bieden. Op die manier kan je met een paar klikken allerlei mooie en handige features toevoegen. 

Echter, op die manier kunnen de maandelijkse kosten snel oplopen. Je dient ervoor uit te kijken dat je op deze manier niet alsnog een webshop gaat creëren die duur in onderhoud is.

Veel gebruikers van Shopify zien Shopify als de beste webshop software. Of dit echt de beste software voor een webwinkel is, hangt in onze opinie echter ook af van persoonlijke voorkeuren.

Lightspeed

Gebruikers van Lightspeed zijn erg enthousiast over de zoekmachineoptimalisatie. Dit is een van de sterke punten van de software.

Qua prijzen ligt Lightspeed wel iets hoger. Het goedkoopste pakket, essential genaamd kost 49€ per maand. Met dit pakket zal je echter al snel tegen een aantal beperkingen aanlopen. 

Zo kan je slecht 1 account aanmaken en zijn de blog mogelijkheden beperkt. Dit is in onze ogen onmisbaar voor elke webshop. Je zal in dat geval dienen te kiezen voor het advanced pakket, welk pakket 89€ per maand kost. 

Indien je via verschillende kanalen verkoopt, dan is Lightspeed een uitermate goed webshop pakket. Je kan namelijk eenvoudig de verkopen via verschillende kanalen bijhouden. Verkopen via Bol, marktplaats, social media kan je op die manier eenvoudig overzien.

CCV shop

CCV shop is uitgebreide webshop software. Je krijgt bijna alles wat je nodig hebt. Wel is het aantal producten wat je kan voeren met het instappakket aan de lage kant. 

Dit zijn namelijk slechts 50 producten. Aan de andere kant zijn de kosten van 24,95€ ook weer erg laag.

Kies je voor het L pakket, dan je maar liefst 15,000 producten aanmaken, dan ben je 44,95€ per maand kwijt.

CCV shop is geen open source software. Dit houdt in dat je beperkt bent tot hetgeen zij aanbieden. Daarentegen biedt het verschillende mogelijkheden, zoals het koppelen van de boekhouding, gebruik van verschillende betaaldiensten en integratie met verschillende vervoerders.

WooCommerce

Deze gratis open source software is erg populair. Een groot voordeel in mijn opinie is de integratie met WordPress. Op die manier kan je zonder technische kennis eenvoudig een webshop opzetten. 

Door de integratie met wordpress heb je oneindig veel mogelijkheden om een blog te creëren en hiermee bezoekers te trekken. Ook indien je jezelf toelegt op affiliate marketing en je promoot digitale producten dan is dit een prima optie.

Je kan jouw webwinkel naar jouw wensen opzetten. Hier zit echter ook direct het risico, dat je via een overvloed aan plugins een soort van monster gaat creëren. De gratis versie vraagt namelijk om een aantal uitbreidingen, zowel betaald als gratis, om jouw webshop aan te passen aan jouw wensen.

Door het gebruik van WordPress kan je eenvoudig via een content strategie en zoekmachine optimalisatie het bezoekersaantal van de webshop verhogen. In onze ogen is dit de beste software voor een webwinkel voor kleinere en startende webshops.

Magento

De software van Magento is ook populair. Omdat de software oorspronkelijk was ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, is het met name in Amerika erg populair.

In vergelijking met andere software voor webwinkels is het echter wel behoorlijk prijzig. Daarnaast dien je de nodige kennis te beschikken om de software te installeren en te onderhouden. Voor de gemiddelde webshop eigenaar houdt dit in dat je een extern bureau dient in te schakelen. Dit maakt het gebruik van Magento nog duurder. 

Vanuit het prijs oogpunt is dit in onze opinie dan ook niet de beste software voor webwinkels. Je bent op jaarbasis al snel 20,000€ kwijt voor het gebruik van de software. Magento is een van de SAAS oplossingen, dus je dient te betalen voor het gebruik.

Prestashop

Net zoals dit bij WooCommerce het geval is, is de software van Prestashop gratis. Ook hier dien je voor uitbreidingen echter wel te betalen. Het grote voordeel is ook dat je bij het gebruik van deze software niet over programmeerkennis hoeft te beschikken, om de software in gebruik te nemen.

Welke software te kiezen?

Uiteindelijk is de keuze aan jou. De kwaliteit van de software pakketten is inmiddels zo goed, dat alle software genoemd op deze pagina voldoet voor kleinere webshops. 

Doordat software zoals wooCommerce en Prestashop gratis is, is een webshop beginnen daarnaast erg eenvoudig en laagdrempelig. Je hoeft geen grote investering te doen om een webshop op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *