Bijverdienen naast baan

Bijverdienen naast een baan geeft je extra financiële armslag. Helaas is dit iets wat voor steeds meer mensen noodzakelijk is. De stijgende gasprijzen, de duurdere benzine en alledaagse boodschappen maakt dat steeds meer mensen niet rond kunnen komen. Het aantal mensen met twee banen neemt dan ook toe.

Hopelijk gaan we niet in de situatie terecht komen zoals dat in Amerika het geval is. Twee jaar geleden waren al 13,6 miljoen Amerikanen in het bezit van een tweede baan. Dit zal er inmiddels niet beter op zijn geworden. Geld verdienen naast een eerste baan is helaas noodzaak voor veel Amerikanen.

Welke mogelijkheden heb je?

Het eenvoudigst is om op zoek te gaan naar een baan, waarbij je een beperkt aantal uren per week kunt werken. De horeca is hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Zeker gezien het grote personeelstekort kan je ook voor een paar uur per week al terecht. 

Omdat de vraag het grootst is in de weekenden en in de avond, is dit vaak mogelijk naast je fulltime baan. Dit maakt het ook uitermate geschikt als tweede baan in het weekend. Stel dat je op dit moment 24 uur per week werkt, dan kan je op die manier het aantal uren aanvullen. Wel dien je uiteraard zin te hebben in dit soort werk. Vooral de werktijden zijn vaak hetgeen mensen tegenstaat.

Hetzelfde geldt voor oppassen. Ook naar oppassers is een grote vraag, zodat je ook bijna per direct aan de slag kunt. Hetgeen je per uur verdient, kan je bij het oppassen bijna per direct besteden. Je hoeft doorgaans niet te wachten tot het einde van de maand voordat je wordt uitbetaald. 

Een andere mogelijkheid, waarbij je waarschijnlijk uit jouw comfortzone dient te treden, is het starten van een eigen onderneming. Ook op die manier is bijverdienen naast een baan mogelijk. Wel komt hier meer bij kijken. 

Aan de slag als parttime ondernemer

Het is tegenwoordig al lang niet meer zo, dat indien je wilt gaan ondernemen, dat je hier fulltime mee aan de slag dient te gaan. Een eigen bedrijf naast je huidige baan is in onze opinie prima mogelijk.  Wel dien je er dan op te letten dat je kiest voor een onderneming, waarbij het niet noodzakelijk is om zelf continue fysiek aanwezig te zijn.

Bijverdienen naast een baan

Hierdoor kom je dan al snel uit bij het internet. Een extra bijbaan naast een fulltime baan, in de vorm van een eigen onderneming biedt grote voordelen. Je bouwt iets op voor jezelf, waar je later ook op kan terugvallen. En wie weet gaat het zo goed, dat je op een gegeven moment gewoon jouw baan kunt opzeggen en fulltime kunt gaan ondernemen. 

Doorzettingsvermogen is vereist

Een eigen bedrijf starten naast een baan vraagt wel om discipline en doorzettingsvermogen. Het is nu eenmaal een uitdaging, om nadat je thuiskomt van jouw werk, nog aan de slag te gaan met jouw onderneming. 

Het is verleidelijk om dan op de bank te gaan zitten en tv te gaan kijken. Vanuit dit oogpunt dien je wel een doorzetter te zijn. Zo niet, dan is het beter om hier niet aan te beginnen.

Welke onderneming naast jouw fulltime baan starten

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan als parttime ondernemer. Wij hebben er een aantal verzameld.

Aan de slag als freelancer

Het wordt steeds eenvoudiger om aan de slag te gaan als freelancer. Door de komst van platformen zoals Fiverr, is het veel eenvoudiger geworden om opdrachtgevers te vinden. Door jouw diensten aan te bieden via Fiverr heb je direct een groot bereik.

Iedereen heeft wel specifieke kennis of skills die je kunt inzetten. Het is vooral een kwestie van doen. Denk er eens goed over na wat jij te bieden hebt. Via Fiverr kan je vervolgens ook zelf bepalen hoeveel uren je wilt werken en hoeveel je wilt bijverdienen naast jouw baan. Je kan bijvoorbeeld alleen opdrachten aannemen van beperkte omvang, waarbij er geen sprake is van een grote tijdsdruk.

Aan de slag als online verkoper

De barrière om online te gaan verkopen wordt ook steeds kleiner. Ga je bijvoorbeeld producten aanbieden via Bol.com, dan heb je geeneens een eigen webshop meer nodig. Maak je hierbij gebruik van dropshipping, dan hoef jezelf geeneens voorraden van producten aan te houden of deze te versturen.

Daardoor is dit prima te doen als bijbaan naast een vaste baan.

Online verkopen

Daarnaast vinden wij zelf, dat op deze manier bijverdienen naast een baan erg leuk is. Wel dien je jezelf in te schrijven bij de kamer van koophandel.

Affiliate marketeer worden

In onze opinie is affiliate marketeer als bijbaan ideaal. Je bent volledig eigen baas en bepaalt zelf jouw verdiensten. Des te serieuzer je het aanpakt, des te meer je zult verdienen. Daarnaast is het principe gewoonweg erg simpel en kan het door iedereen in de praktijk worden gebracht. 

Het enige waar je rekening mee dient te houden, is dat het niet vanzelf gaat. Dit is wel eens de voorstelling van zaken die wordt gegeven, maar dat klopt in de praktijk niet. Extra geld verdienen via affiliate marketing vraagt om doorzettingsvermogen. Ook dien je te kunnen omgaan met teleurstellingen. De kans is namelijk groot, dat in eerste instantie de verdiensten tegenvallen. Daarentegen, wanneer de verdiensten beginnen binnen te komen, dan zal dit ook niet meer stoppen. 

Je kan dit volledig vanuit huis doen en je hoeft ook bijna niks te investeren, waardoor je geen startkapitaal nodig hebt. Als je al een vast inkomen geniet, dan kan je dat op deze manier eenvoudig aanvullen. Stel dat je gewoon 500€ per maand extra te besteden  hebt, door dit toe te passen. Dat maakt toch een wereld van verschil!

Bijverdienen naast een baan is op deze manier zeer goed mogelijk.

Belasting betalen

Helaas is het wel zo, dat over hetgeen je verdient met een tweede baan, je belasting dient te betalen. Omdat je al een baan hebt, waarbij er rekening wordt gehouden met de heffingskorting en omdat er sprake is van een progressief belastingstelsel, zou dit tegen kunnen vallen. 

Hierdoor kan de uitkomst van de aangifte inkomstenbelasting enigszins tegenvallen. Bij extra inkomsten kan je niet nog een keer gebruik maken van de heffingskorting. Daarnaast is er ook de kans dat de inkomsten in een hoger belastingtarief vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *