Bitcoin kopen

Cryptocurrencies bestaan inmiddels al behoorlijk lang. In eerste instantie was het de vraag, is dit een hype of is het de toekomst? Moet je nu bitcoins kopen of kan je dit beter niet doen. Hier kan je mijn opinie lezen over de toekomst van de cryptocurrencies. Kan je hiermee online geld verdienen?

De opkomst van de cryptocurrency

Cryptocurrencies zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Er zijn inmiddels meer dan 1000 verschillende cryptovaluta. En dat maakt het er niet gemakkelijker op. Er worden allerlei verschillende cryptocurrencies gelanceerd met allemaal een eigen idee er achter. Sommige cryptovaluta worden gebruikt bij het spelen van online games. Of je kunt deze verdienen door bepaalde klussen uit te voeren.

Er zijn cryptocurrencies die gericht zijn op de globale markt, zoals de Bitcoin, Ethereum, Litecoin etc. Maar ook meer regionale munten zoals bijvoorbeeld de digitale gulden

In mijn opinie zal in de toekomst het kaf van het koren worden gescheiden. Het aantal cryptomunten zal dan gaan afnemen. Er zijn er inmiddels zoveel die letterlijk niks waard zijn. En dat is natuurlijk economisch gezien zinloos om deze in stand te houden.En het aantal cryptocurrencies die niks waard zijn is groter dan cryptocurrencies met waarde.

Welke cryptocurrency heeft de toekomst?

Deze vraag is niet te beantwoorden. Als je dat wist dan kon je makkelijk rijk worden. Wel denk ik persoonlijk dat de cryptomunten van het eerste uur de meeste kans maken om op langere termijn te overleven. Zo is de bitcoin inmiddels weer aan een sterke opmars bezig. De koers is nog niet terug op het hoogste punt, maar dat kan snel gaan. Maar moet je nu de bitcoins kopen of niet? Dat is de vraag die niemand kan beantwoorden.

Worden cryptocurrencies het nieuwe geld

De fluctuaties van de koers blijft wel iets wat het lastig maakt om te worden geaccepteerd als algemeen betaalmiddel.

Verkoop je bijvoorbeeld een huis en wordt je over 6  maanden in cryptovaluta betaalt, dan weet je eigenlijk niet wat je uiteindelijk daadwerkelijk gaat ontvangen. Dat kan zomaar 10% of 20% meer of minder zijn En misschien nog wel een veel grotere afwijking. De koers moet stabiliseren om gebruikt te gaan worden voor dit soort transacties. 

Bitcoins kopen of niet

Speculeren met cryptocurrency is risicovol

In mijn opinie is het op dit moment nog meer een speculatie middel. Je kunt extra geld verdienen door te handelen in verschillende cryptovaluta. Je moet dan echter wel weten  wat je doet. Bovendien is het iets waar je bijna dagelijks mee bezig dient te zijn. Zo niet dan kan je veel geld verliezen. Het is vaak een kwestie van snel geld verdienen of snel geld verliezen.

Daarnaast zijn er zoveel factoren die een rol spelen dat het lastig is om te voorspellen of de koers gaat stijgen dalen. En daarnaast speelt het sentiment een hele grote rol. Verwachten speculanten dat de koers gaat stijgen, dan kan de koers binnen enkele dagen hard stijgen. Worden er problemen verwacht dan kan deze ook heel hard onderuit gaan. Ga je bitcoins kopen, dan dien je goed op de hoogte te zijn van al deze factoren.

Persoonlijk zou ik dan  ook nooit met spaargeld in cryptovaluta gaan beleggen. Ik zou dat alleen doen met geld wat je niet absoluut nodig hebt. En hiermee bedoel ik dat in het geval dat het mis gaat, dat je niet direct in de financiële problemen raakt. Dit geldt eigenlijk altijd bij risicovol beleggen maar voor cryptocurrency werkt dat in mijn opinie nog sterken.

De rendementen kunnen daarentgen wel zorg voor een extra passief inkomen naast het salaris dat je ontvangt.

Kies je cryptomunt

Ik zou ook niet lukraak in cryptocurrency gaan beleggen. Persoonlijk zou ik er een paar uitkiezen, bijvoorbeeld de digitale gulden of de bitcoin kopen en zorgen dat je al het nieuws over deze munten volgt. Al het nieuws over alle cryptovaluta volgen is bijna ondoenlijk. Eerst eens wat extra geld verdienen voordat je het groot gaat aanpakken is mijn opinie de juiste aanpak.

Het handelen in cryptocurrency

Om geld te kunnen verdienen met cryptocurrency dien je een cryptocurrency wallet aan te schaffen om deze te kunnen opslaan. Het is verstandig jezelf hier goed in te verdiepen. Het hacken van crypto wallets komt regelmatig voor. En dan ben je dus gewoon alles kwijt. Je kunt een online wallet aanschaffen maar je kan je cryptovaluta ook offline opslaan, op bijvoorbeeld een externe harddisk of USB stick. 

Persoonlijk voel ik mijzelf veiliger bij het offline opslaan van cryptocurrency. Alles wat in verbinding staat met het internet kan worden gestolen of gehackt. Hoe goed je het ook beveiligd. Je moet gewoon niet vergeten dat er wereldwijd duizenden en waarschijnlijk veel en veel meer, mensen continu bezig zijn om zaken te hacken. En dit zijn personen die daar ook nog eens erg goed in zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *