Wil je extra geld verdienen? Wat is een goede manier om geld te verdienen? En heb je nu geld nodig of wil je gewoon maandelijks wat extra bestedingsruimte hebben. Dat zijn vragen die van belang zijn om te bepalen wat voor jou het beste is.

Spullen verkopen

Marktplaats is nog niet dood. En daarnaast wint de marketplace van Facebook razendsnel aan populariteit. Dit is nog steeds een methode waarmee je geld kunt verdienen.

Ga eens door jouw huis heen en bekijk alle spullen die je hebt en die je eigenlijk nooit gebruikt. Niet alleen gebruik je ze niet, ze nemen ook nog eens ruimte in beslag. Door te proberen deze dingen te verkopen op bijvoorbeeld marktplaats of via Facebook, ruim je niet alleen je huis op, je kunt ook nog eens wat extra geld verdienen.

Advertenties zijn gratis. Dus denk niet te snel dat bepaalde zaken niet te verkopen zijn. Soms ben je verrast wat er nog te verkopen valt. En nog eens voor leuke bedragen.

En vooral wanneer je meerdere spullen hebt om te verkopen kan dit toch aardig oplopen. En het enige wat je hoeft te doen is een paar foto`s maken en de advertentie online zetten.

Wel is het zo dat foto`s ontzettend belangrijk zijn. Deze moeten er niet alleen mooi uitzien het moet ook duidelijk zijn wat je te koop aanbiedt. Soms zie je wel eens foto`s langskomen waar je niks wijzer van wordt. Dit zijn dan ook de advertenties waarmee niets wordt verkocht. Maar ook bijvoorbeeld het licht is ontzettend belangrijk. Een goede lichtinval kan een compleet andere indruk geven van hetgeen jij verkoopt en wordt daardoor veel aantrekkelijker.

Vergeet ook Bol niet. Via de Bol masterclass training kan ook jij een succesvolle verkoper worden via Bol.com.

Gespecialiseerde websites

Voor bijvoorbeeld tweedehands kleding zijn er bepaalde websites waarop je deze te koop kan aanbieden. Dit werkt beter dan via marktplaats.

Kleding verkopen via marktplaats werkt niet zo goed. En bovendien krijg je er bijna niks voor. Beter is dan websites zoals The Next closet of Unitedwardrobe te gebruiken. Daarmee zijn mijn ervaringen een stuk beter.

Online extra geld verdienen

Je kan ook het internet inzetten om wat extra geld te verdienen. Online geld verdienen is erg populair op dit moment. Omdat de online omzet gigantisch zijn en nog steeds sterk aan het stijgen zijn, is dit erg interessant.

Het grote voordeel hiervan is dat je dit in je vrije tijd en vanuit huis kunt doen. Je kunt  bijvoorbeeld simpelweg jouw social media inzetten om hier wat extra mee te verdienen.

Van online geld verdienen kan je in principe je werk maken. Maar het leent zich ook uitermate goed om wat extra inkomsten mee te generen. Het moie hiervan is dat je in principe zelf in de hand hebt hoeveel je hier per maand mee zou wille verdienen.

Voorbeelden zijn een webshop beginnen of bijvoorbeeld met affiliate marketing gaan beginnen.

Enquêtes invullen

Met het invullen van enquêtes kan je ook wat extra geld verdienen. Dit zijn geen mega bedragen maar je kan toch er leuk wat extra`s mee verdienen.

Je kunt je aanmelden bij bedrijven zoals opinieland, waarna je uitgenodigd wordt om deel te nemen aan enquêtes die voor jou geschikt zijn.

Veel bedrijven voeren onderzoeken uit via enquêtes, aangezien het zeer waardevol is om et weten wat de mening van de consument is. Zeker in deze tijden dat alles digitaal gaat.

Verdienen met enquêtes levert je over het algemeen geen grote bedragen op. Ik zie het meer als een nuttige tijdsbesteding in plaat van bijvoorbeeld tv kijken.  

Extra geld verdienen

Hoeveel extra geld wil je verdienen?

Dit is een belangrijke vraag om te bepalen wat je gaat doen. Zoals al aangegeven dat het verdienen met enquêtes relatief weinig oplevert. Maar je kunt er wel snel geld mee verdienen.

Ook moet je jezelf afvragen hoeveel tijd je kunt investeren om jouw gewenste extra bedrag te verdienen. En of dit iets eenmaligs is om een bepaalde aankoop te kunnen doen, of dat je op langere termijn een extra inkomen wilt hebben.

Indien dat het geval is, dan zou ik mezelf eens verdiepen in het creëren van een zogenaamd passief inkomen. Dit is iets waar je ook op langere termijn iets mee kunt. Als je dit eenmaal in gang hebt gezet, dan zal je maandelijks extra geld verdienen, zonder dat je hier al teveel voor hoeft te doen.

Geloof niet alles wat je leest

Een waarschuwing van mijn kant. Je krijgt waarschijnlijk ook talloze e-mails waarin gouden bergen worden beloofd. Trap hier niet in. Gratis geld bestaat gewoonweg niet. Zeker niet op een legale manier. Je zult er altijd wel een inspanning voor moeten doen. Of een zeker risico nemen met bijvoorbeeld het beleggen in binaire opties.

Als zaken te mooi worden voorgesteld om waar te zijn, dan is dit meestal ook het geval.

Dit gezegd hebbende, dat neemt niet weg dat er best wel mogelijkheden zijn om extra geld te verdienen. Maar het moet wel iets zijn wat bij jou past.