digital nomad worden

Heb jij weleens gehoord van een digital nomad? Een digital nomad is iemand die niet aan een locatie is gebonden. Het internet speelt hierbij een belangrijke rol. Op de een of andere manier zal je gebruik dienen te maken van het internet, om er op die manier voor te zorgen dat er voldoende geld binnenkomt. Deze manier van leven wordt steeds populairder.

Vrijheid en reizen

Nomaden zijn mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Daarnaast verplaatsen zij zich op regelmatige basis. Dit is ook het idee van een digital nomad. Doordat je niet gebonden bent aan werkplek, kan je jezelf verplaatsen wanneer jij dat wilt. 

Wil je graag een paar maanden naar een warme locatie? Dan zorgt de vrijheid die je hebt, ervoor dat je dit gewoon kunt doen.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud spelen een belangrijke rol. Indien je een tijdje in het centrum van Manhattan gaat wonen, dan dient er maandelijks een fors bedrag binnen te komen om dit vol te houden. Ga je daarentegen werken vanuit een niet toeristische locatie in Thailand, dan heb je niet veel geld nodig om rond te komen. 

Als je ervan uitgaat dat het gemiddelde inkomen in Thailand nog geen 600€ per maand bedraagt, dan is dit een bedrag wat door het gebruik van het internet redelijk eenvoudig te verdienen valt.

De maandelijkse inkomsten die je genereert, bepalen voor een groot gedeelte jouw locatie waar je kunt werken. Verdien je veel geld, dan kan je gaan werken vanaf de meest luxueuze en tropische bestemming. Komt er minder geld binnen, dan zal je op zoek dienen te gaan naar plekken waar de kosten van levensonderhoud laag zijn.

Hoe verdienen digitale nomaden hun geld?

Er zijn verschillende methoden om te zorgen voor voldoende inkomen. Zoals hierboven al aangegeven, het internet speelt een belangrijke rol.

Een beroep zoals online marketeer leent zich bij uitstek voor het leven van een digital nomad. Bij een dergelijk beroep draait het om de uitkomst. Waar je jouw werk uitvoert zal een opdrachtgever niet zo belangrijk vinden.

Wel zal je dan als freelancer aan de slag dienen te gaan. Indien je gewoon in loondienst als online marketeer aan de slag gaat, dan zal jouw werkgever er waarschijnlijk niet mee akkoord gaan, wanneer je gaat werken vanaf het strand in Thailand.

Geld verdienen als digital nomad

Dit geeft direct aan, dat indien je als digital nomad door het leven wilt gaan, dat je dan aan de slag dient te gaan als zelfstandig ondernemer. Alleen dan is het mogelijk om  vanuit het buitenland te werken. Ook al is het wel zo, dat er ook steeds meer uitzonderingen komen op deze regel. Met name nieuwe en moderne startups bieden steeds meer mogelijkheden, om zelf een locatie te kiezen vanaf waar je kunt werken.

Locatie onafhankelijk worden

Locatie onafhankelijk worden klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Wel dien je in mijn opinie er eerst goed over na te denken. Er zijn ook bepaalde zaken die je gaat  opgeven. Zo is de gezondheidszorg in Nederland van een erg hoog niveau en zal in veel andere landen te wensen overlaten. 

Ook op het gebied van veiligheid scoort Nederland nog steeds erg hoog. Daarnaast heb je in Nederland zeer goede sociale voorzieningen. Al met al is Nederland nog steeds een van de beste landen om te werken en te leven. Dit is wel iets wat je met een digital nomad lifestyle achter je gaat laten.

Dit zorgt ervoor dat deze levensstijl niet voor een ieder is weggelegd. Indien je van zekerheid houdt, dan dien je hier niet aan te beginnen. Houd hier rekening mee voordat je de stap gaat zetten.

Genieten van het leven

Genieten van het leven is iets wat nauw verbonden is aan het leven als een digital nomad.

Volledig jouw eigen baas zijn, is hiervan het basisbeginsel. Indien je 60 uur per week dient te werken, om genoeg geld te verdienen om rond te kunnen komen, dan zal je dit doel niet bereiken. Je dient dus op zoek te gaan naar werk, waarbij je relatief weinig hoeft te werken om te zorgen dat je per maand genoeg verdient. Idealerwijs zou het moeten gaan om een vorm van passief inkomen. Pas dan zal je volop genieten van de vrijheid die werken als digital nomad biedt.

Van het leven genieten

Digital nomad banen

Zoals al eerder aangegeven, je dient op zoek te gaan naar online werk. Dit kan bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar opdrachten via Fiverr. Er is dan echter geen sprake van passief inkomen. Aan de andere kant, als het uurtarief maar hoog genoeg is, dan hoef je niet al te veel uren te werken om rond te komen in een land waar de kosten van het levensonderhoude relatief laag zijn.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de meest geliefde methoden om te zorgen voor voldoende inkomen. Het grote voordeel is dat je niet tijdsgebonden bent. Je kan zelf jouw dag indelen en ook beslissen hoeveel tijd je per dag wilt besteden. 

Op een gegeven moment zal het zelfs zo kunnen zijn dat je niet meer dan een paar uur per dag kwijt bent. Daarnaast is locatie onafhankelijk werken absoluut mogelijk. 

Zo lang je maar een internetverbinding hebt en een laptop. Zelfs een internetverbinding is niet altijd noodzakelijk. Zo kan je ook een aantal dagen besteden aan het schrijven van blogposts of reviews, die je dan op het moment dat je een internetverbinding tot jouw beschikking hebt publiceert. 

Op die manier kan je ook de uren tijdens het reizen optimaal benutten en wanneer je op jouw bestemming bent aangekomen, kun je optimaal genieten van de vrijheid. Dit is in principe overal ter wereld mogelijk.

Wel is het aan te bevelen om te zorgen voor een goede VPN verbinding. Ten eerste kan je op die manier jouw gegevens beveiligen. Dit dien je niet te onderschatten, wanneer je bijvoorbeeld inlogt vanuit een hotel of cafe.

Maar daarnaast, wanneer je in een land als China terechtkomt, dan kan je niet alles pagina`s op het internet bezoeken. Hiervoor heb je een VPN verbinding nodig.

Bezit je over spaargeld?

Indien je over een mooi bedrag aan spaargeld beschikt, dan kan je jezelf ook gaan toeleggen op bijvoorbeeld daytrading, om daar de kost mee te verdienen.

Ook het handelen in cryptocurrencies is dan een mogelijkheid. Het nadeel van deze methoden is dan wel dat je geen zekerheid hebt dat je ook daadwerkelijk geld verdient. Het kan er zelfs op uitdraaien dat je jouw spaargeld kwijt raakt en weer op zoek dient te gaan naar een werkgever.

Het is wel zo dat steeds meer mensen deze methode kiezen om een leven als digital nomad te realiseren.

Digital nomad en crypto

Het grote voordeel is dat je met deze methoden zeer weinig tijd kwijt bent aan het werk, waardoor de balans werken en reizen nog verder in het voordeel van reizen uitslaat. 

Dropshipping

Dropshipping is ook iets wat je als digital nomad kunt aanwenden om geld te verdienen. Indien je veel reist, dan kom je wellicht ook producten tegen die geschikt zijn voor dropshipping. Het logistieke gedeelte kun je dan bijvoorbeeld uitbesteden aan Bol.com, zodat je hier niks mee van doen hebt. Ook hier geldt, dat het enige wat je hiervoor nodig hebt een internetverbinding en laptop is.

Fiverr en Upwork

Voor digital nomad jobs kun je uitstekend terecht op platformen zoals FIverr en Upwork. Op deze platformen vind je een groot aantal opdrachten, waarbij locatie geen rol speelt. Indien je plannen hebt om door het leven te gaan als digital nomad, dan is dit zeker iets waar ik eens een kijkje zou nemen. Dit kan je goed op weg helpen om jouw dromen te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *