Doelen behalen

Doelen behalen is belangrijk in het leven. Wanneer je wat wilt bereiken, dan dien je doelen te maken. Maar hoe stel je voor jezelf nu de juiste doelen? Zodat deze haalbaar zijn, maar jezelf ook uitdagen. 

De juiste doelen stellen

Om de juiste doelen te stellen, dien je eerst voor jezelf te bepalen waar je nu staat. Daarnaast dien je ook af te bakenen waarvoor je doelen wilt stellen. Dit kan zijn dat je wilt afvallen, meer geld wilt hebben op jouw spaarrekening, of wellicht een mooie reis wilt gaan maken. 

Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere doelen op verschillende vlakken te stellen. Zorg echter dat je niet overboord gaat en teveel doelen gaat stellen. Op die manier wordt doelen behalen lastiger.

Je kunt hier de SMART methodiek toepassen. SMART staat voor:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden

Doelen behalen wordt eenvoudiger wanneer een doel aan al deze voorwaarden voldoet. 

Versterkende doelen

Stel dat jouw doel is om een marathon te gaan lopen. Door daarnaast ook te stellen dat je een aantal kilo wilt afvallen, zal dit het doel om een marathon te voltooien helpen. 

Persoonlijk ben ik van mening dat doelen op het gebied van lichamelijke gezondheid altijd raadzaam zijn. Dit zal ervoor zorgen dat je meer energie krijgt, waardoor je tot meer instaat bent. Eigenlijk zou je altijd een doel dienen te stellen op het gebied van lichamelijke gezondheid.

Termijn

Sommige doelen zijn alleen op lange termijn te behalen. Miljonair worden zal je niet binnen een jaar lukken.

Hiervoor is het dan van belang om kortere termijn doelen te stellen, die uiteindelijk naar het lange termijn doel toewerken.

Zo kun je dan eerst stellen dat je 100.000€ op jouw bankrekening wilt hebt staan. Wanneer je dit hebt bereikt, kun je de volgende stap zetten. Uiteindelijk zou je dan op het miljoen moeten uitkomen. Wanneer je eenmaal de eerste 100.000€ hebt bereikt, dan zal je hier motivatie uithalen, om de volgende stap te gaan zetten. 

Doelen behalen termijn

Ook zal het eenvoudiger worden om het geld sneller te laten groeien. Je kunt dit geld dan namelijk gaan investeren, om op die manier vermogen nog sneller te laten groeien. Je zou dit kunnen gaan beleggen op de beurs, of als je risico wilt nemen zou je ook in crypto kunnen stappen

Kleine doelen stellen

Wanneer je jezelf in een lastige situatie bevindt, dan is het stellen van kleine doelen aan te raden. Wanneer je ziet dat je deze kunt behalen, dan zal dit grote invloed hebben op het zelfvertrouwen. 

Je zult dan van jezelf zien, dat je wel degelijk iets kunt bereiken. Daarna is het zaak dat je een steeds groter doel gaat behalen. En uiteindelijk wil je een groot doel behalen.

Stel jezelf voorop

Je leeft voor jezelf en niet voor anderen. Uiteraard dien je wel altijd rekening te houden met mensen om je heen, zoals familie en vrienden. Het dient echter niet zo te zijn, dat je als het ware gaat leven voor een ander. Wat jij wilt dient in ieder geval voorop te staan.

Dit is een van de mogelijke obstakels waar je tegenaan kunt lopen. Wil je jezelf gaan voorbereiden op het voltooien van een marathon, dan zal dit tijd in beslag nemen. Vrienden en familie zullen dan wellicht vinden, dat je niet genoeg tijd aan hen besteed. Echter, het is jouw leven, dus je bent degene die beslist. Het gaat erom wat jij graag wilt. Niet wat jouw collega`s willen. Pas dit principe zoveel mogelijk toe.

Wanneer jij zelf beter in jouw vel zit, dan zal dit ook uitwerking hebben op anderen. Je zult dan bijvoorbeeld een prettigere persoon in de omgang zijn. Dus uiteindelijk zullen ook de mensen in jouw directe omgeving hiervan profiteren. Of jouw werkgever, doordat je beter presteert op jouw werk.

Ga niet uitstellen

Iets uitstellen is altijd een slecht idee. Iedere dag dat je iets uitstelt, doet de kans dat je iets gaat doen afnemen. Directe actie is van groot belang. De eerste stap dien je direct te zetten. Ga geen twee weken wachten.

Successen vieren

Wanneer je een doel bereikt, dan dien je hierbij stil te staan. Je dient het als het ware te vieren en je kunt trots op jezelf zijn. Ook dit motiveert weer om de volgende stap te zetten en om nog meer doelen te bereiken. Zorg ervoor dat je dit ook echt doet. 

Dit kan op verschillende manieren. Je kunt een keer lekker gaan eten, even een vakantie boeken en ga zomaar door. 

Heb je jezelf gestort op affiliate marketing en was jouw doel om 1.000€ per maand te bereiken? Vier dit dan wanneer je dit hebt bereikt. En daarna ga je weer verder om dit op te schalen naar 2.000€.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *