Dromen nastreven

Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen bepaalde doelen zou moeten hebben in het leven. Dromen nastreven maakt het leven zinvol. En dan hoeft het echt niet zo te zijn dat je miljonair wilt worden. Ook kleine dingen kunnen grote invloed hebben op het leven. Dromen najagen zal een positieve uitwerking op jouw leven hebben.

Richting geven aan het leven

Wanneer je geen dromen hebt, dan mis je richting het leven. De kans is dan groot dat naarmate je ouder wordt, dat je hier spijt van gaat krijgen. Dat je op een gegeven moment gaat denken, wat heb ik nu eigenlijk uit het leven gehaald? Op dat moment is het vaak al te laat om nog iets te gaan veranderen.  

Onze dromen nastreven helpen om een dergelijke situatie te voorkomen. Daarbij kan in een extreem geval, het missen van een doel in het leven, zelfs leiden tot een depressie.

Durf te dromen

Wanneer je niet durft te dromen, dan zal je ook niet veel bereiken. Wel ben ik  persoonlijk altijd van mening dat je een balans dient te vinden. Ervan dromen dat je de staatsloterij gaat winnen, gaat je niet verder helpen. Dromen nastreven houdt namelijk wel in, dat jezelf ook invloed kunt uitoefenen.

Wanneer jouw droom is om rijk te worden, dan kan je hier zelf invloed op uitoefenen. Je dient deze droom dan wel echt te gaan nastreven en hier niet alleen van dromen. 

Actie ondernemen

Alles staat of valt bij het ondernemen van actie. Onderneem je geen actie? Dan ben je eigenlijk ook niet echt jouw dromen aan het nastreven en ben je ook geen baas van jouw eigen leven. Niks komt voor niks in het leven. Jij bent echter degene die dit in handen heeft.

Daarnaast zijn er tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om geld te verdienen. Je zult verstelt staan van hoe eenvoudig het is om geld te verdienen via affiliate marketing. Maar ook het verkopen via Bol.com is in mijn opinie voor iedereen weggelegd. Zolang je hier maar aan durft te beginnen. Lef en doorzettingsvermogen zijn vaak de sleutelwoorden.

Dromen najagen actie

Wat zijn jouw excuses?

Je kunt altijd wel excuses vinden waarom je jouw dromen niet nastreeft. Geen tijd is een van de meest voorkomende excuses. Maar is dat wel echt zo? Ik ken persoonlijk verschillende mensen die dit excuus aanvoeren maar in de tussentijd veel tijd spenderen aan het spelen van videospelletjes.

Vaak worden excuses aangevoerd, omdat mensen het gewoon niet aandurven om een stap te zetten. Dat is gewoonweg erg zonde. Je kunt namelijk op die manier jouw eigen leven veel interessanter maken.

Wat zijn nu echt jouw dromen?

Wat is nu eigenlijk jouw droom? Iets wat je echt zou willen en waar je veel voor over zou hebben? Hier zou je eens goed over na moeten denken. Want om jouw droom na te jagen, dien je wel te weten wat jouw droom nu eigenlijk is.

We leven in een wereld waarin we continu druk zijn. Je dient dan ook even de tijd te nemen om hierover na te denken.

Vaak zijn dromen verbonden aan het financieel onafhankelijk zijn. Om dit te realiseren, dien je op tijd een plan te maken. Financieel onafhankelijk worden vergt tijd. Leven van een passief inkomen biedt de mogelijkheid om veel dromen te realiseren. Omdat je dan niet langer voor een baas hoeft te werken geniet je maximale vrijheid.

Zorg dat je geen spijt krijgt

Bijvoorbeeld een jaar op een strandlocatie gaan wonen en leven is eenvoudiger wanneer je jong bent. Wanneer je een gezin en hypotheek hebt, dan wordt dit een stuk lastiger. Dergelijke dromen zou je dan ook in een vroeg stadium dienen te realiseren.

Persoonlijk ben ik er geen voorstander van, om  te wachten met dromen nastreven totdat je met pensioen bent. Je bent dan al op een leeftijd dat bepaalde zaken gewoonweg lastiger worden. Daarom ben ik er dan ook groot voorstander van, om nu dromen na te jagen en dit niet uit te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *