Elon Musk

Elon Musk is een markant figuur. Inmiddels is hij een van de rijkste mensen op aarde. Maar op zijn tijd zorgt hij ook voor de nodige ophef. Of het nu om een tweet of een handelstransactie gaat.

Vermogen

Met een geschat vermogen van meer dan 200 miljard dollar is hij de rijkste persoon op aarde. Of zelfs de rijkste persoon aller tijden. Wel is het zo dat dit vermogen is opgebouwd uit de waarde van verschillende ondernemingen waarvan hij eigenaar of mede eigenaar is. Het is dus niet zo dat hij dit geld op zijn bankrekening heeft staan. 

Daarnaast bestaat het vermogen ook verschillende beleggingen, waardoor het vermogen behoorlijk kan schommelen. De schattingen lopen dan ook uiteen van 200 miljard dollar tot zelfs 300 miljard dollar. Om dit in perspectief te plaatsen, de totale rijksbegroting van Nederland bedraagt ongeveer 330 miljard euro.

Naast 9% van de aandelen van Tesla heeft hij ook 47,4% van de aandelen van SpaceX in handen. 

Elon Musk en crypto

Een tweet van Elon Musk kan grote gevolgen hebben voor de koers van verschillende cryptocurrencies. Op het moment dat bekend werd dat Tesla had belegd in Bitcoin, schoot de koers omhoog. Nadat bekend werd dat Tesla de Bitcoins weer van de hand had gedaan, daalde de koers aanzienlijk. 

Ook een tweet omtrent de cryptomunt Shiba Inu deed de koers met 50% stijgen. Echter, een opvolgende tweet, dat hij deze munt niet in zijn bezit had, deed de koers ook direct weer dalen.

Gevolgen voor crypto beleggers

Als crypto of Bitcoin belegger valt er eigenlijk niet in te spelen of te handelen op dit soort gebeurtenissen. Deze zijn namelijk niet te voorspellen. Je dient het eigenlijk voor lief te nemen en gewoon vast te houden aan de strategie die je voor jezelf hebt bepaald. 

Op dit gebied vind ik zelf de Crypto & Trading Academy van Madelon Vos een aanrader. Dan leer je ook direct, dat je jezelf niet gek dient te laten maken door bovenstaande gebeurtenissen.

Recente verkoop van Bitcoins door Tesla

Bij de presentatie van de resultaten van Tesla voor het tweede kwartaal van 2022, heeft hij aangekondigd dat een groot gedeelte van de Bitcoins in  het bezit van Tesla van de hand zijn gedaan. Als reden werd opgegeven dat door aanhoudende lockdowns in China, het bedrijf de kaspositie wil versterken. In mijn opinie een goede stap, want de Chinese economie krijgt behoorlijke klappen te verduren. Dit is uiteraard niet goed voor de verkoopcijfers van de Tesla`s.

Elon Musk crypto

Twitter

Het meest opmerkelijke nieuws was dat Elon Musk Twitter wou kopen. Inmiddels heeft hij aangekondigd, deze transactie van meer dan 40 miljard dollar voor het social media bedrijf, toch niet door te zetten. Dit verbaast mij overigens niet. Ik heb vanaf het begin het idee gehad, dat hij de onderneming eigenlijk helemaal niet wou kopen. Het leek mij meer gehandeld uit een opwelling.

Inmiddels heeft Twitter een rechtszaak aangespannen. Het lijkt erop dat dit weleens tot een grote schadevergoeding kan leiden. Wellicht dermate groot, dat het dan toch beter is om het bedrijf maar in zijn geheel te kopen.

Zelfrijdende taxi`s

Een innovatie die mij zeer aanspreekt, zijn de aangekondigde zelfrijdende taxi`s. Doordat deze taxi`s zichzelf opladen, kunnen deze 24 uur per dag rondrijden. Omdat er daarnaast geen personeelskosten aan zijn verbonden, zou een rit zeer betaalbaar worden. 

Elon Musk heeft hier zelfs aangekondigd dat de ritprijs vergelijkbaar wordt met een bus- of treinkaartje. 

Vanuit milieuoogpunt kan dit een grote stap voorwaarts zijn. Aanschaf, onderhoud en rijden van een auto is zeer duur. Zeker op dit moment. Een goed en betaalbaar alternatief zou dan ook uitkomst kunnen bieden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *