Wellicht heb je weleens gehoord over enquetes invullen voor geld. Maar is dit nu echt iets waar je daadwerkelijk geld mee kunt verdienen? Of zijn het alleen de bedrijven waarvoor je de vragenlijst invult die hiervan profiteren?

Er zijn verschillende websites waar je jezelf kan inschrijven en daarna direct kan beginnen met enquetes invullen voor geld. Door het verstrekken van jouw opinie, over producten en diensten wordt je dan vervolgens beloond!

Waarom betalen bedrijven voor enquêtes?

Het is voor een bedrijf uitermate belangrijk om te weten wat klanten, of potentiële klanten, van hun bedrijf en hun producten vinden. Alleen op die manier kan je als bedrijf zijnde, hetgeen je aanbiedt, op de klant afstemmen. 

Maar ook is de algemene opinie wat betreft een bedrijf ontzettend belangrijk. Een slechte reputatie zal zeker tot omzetdaling leiden. 

Om dergelijke informatie helder te krijgen, zijn online vragenlijsten in de vorm van betaalde enquêtes, een uitstekend middel. Vooral grotere bedrijven zijn dan ook bereid hiervoor te betalen. Enquetes invullen voor geld kan maandelijks een leuke extra opleveren.

Jaarlijks $22m aan beloningen

Elk kwartaal kans om 2,000€ te winnen

Punten omzetten naar paypal saldo

Ook geld verdienen met testen van producten

Groot internationaal onderzoeksbureau

Uitbetaling in contanten per enquête

Speel mee met de welkomst loterij en win 100€

Speciaal gericht op de Benelux

Overal enquetes invullen via de app

Ontvang tot wel $3 per enquete

Enquêtes over drankjes

De doelgroepen

Het is wel van belang als onderneming zijnde, om feedback te ontvangen van de voor jou van belang zijnde doelgroep. Opinies en feedback over diensten van mensen die geen potentiële klanten zijn is minder waardevol. 

Verkoop je bijvoorbeeld voetbalschoenen, dan zal een enquête ingevuld door iemand die absoluut niets met voetbal heeft, weinig waarde hebben.

Naast vragen over het bedrijf zelf, of over het product, worden er ook vaak vragen gesteld om meer te weten te komen over het proces van kopen. 

Wie maakt bijvoorbeeld binnen een gezin de koopbeslissing? Hoe ziet een dergelijk koopproces eruit? Hoeveel geld wordt er uitgegeven aan het product of dienst wat je verkoopt?  Wat is belangrijke informatie die een potentiële klant wil bezitten, alvorens tot een koop over te gaan? 

Enquetes invullen voor geld doelgroep

Dit soort informatie helpt een onderneming om het marketing en verkoopproces beter af te stemmen op de klant. Enquetes invullen voor geld houdt wel in dat je in staat dient te zijn waardevolle informatie te verstrekken.

Hoeveel geld kan je verdienen met het invullen van enquêtes?

Je dient niet te verwachten dat je een volledig inkomen kan verdienen met het invullen van enquêtes. Daarvoor zijn de bedragen die worden betaald voor het invullen van een enquête te laag. Daarnaast is het aanbod ook niet onbeperkt. Zoals hierboven al weergegeven, is het van belang dat een enquête wordt ingevuld door de juiste doelgroep. 

Hierdoor kom je niet in aanmerking om zomaar deel te nemen aan elke beschikbare enquête. Vaak worden er een aantal criteria gesteld waaraan je dient te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, opleiding en dergelijke zijn. Dit soort criteria zorgt ervoor dat het aanbod van online vragenlijsten die je kan invullen afneeemt.

Daarentegen zijn er wel veel verschillende websites of organisaties waar je jezelf kan aanmelden. Door jezelf bij meerdere websites in te schrijven vergroot je het aanbod van enquêtes, zodat je op regelmatige basis kan deelnemen.

Is het echt mogelijk 400€ per maand te verdienen?

De verdiensten liggen doorgaans op een paar honderd euro per maand dat je kan verdienen. Hiervoor dien je dan wel meerdere enquêtes in te vullen.

Je ziet regelmatig advertenties voorbijkomen waain wordt vermeldt dat je wel 400€ per maand kan verdienen. 

Dit dien je in onze ogen met een korreltje zout te nemen. Om aan dat bedrag te komen dien je veel tijd te investeren en daarnaast ook in een doelgroep te vallen dat er ongelimiteerd enquêtes beschikbaar zijn. In onze ogen is dit echt het best case scenario en is dit in de praktijk echt een uitzondering.

Enquetes invullen voor geld verdiensten

Het is ook niet altijd even eenvoudig om voorhand uit te vinden hoeveel je nu kunt verdienen met een enquête. In de veelgestelde vragen secties van verschillende websites wordt hier doorgaans niet al te veel informatie verstrekt. Minder werken door het gaan invullen van enquêtes voor geld is niet realistich. Dan zal je meer dienen te denken aan het beginnen van een webshop of jezelf gaan toeleggen op affiliate marketing.

Een zinvolle vrijetijdsbesteding

Tegenover het nadeel dat je per uur niet zoveel zult verdienen met enquetes, staat het voordeel dat je het gewoon vanuit huis kunt doen. En eigenlijk maakt het niet uit waar je het doet. Je kan het ook gewoon prima doen wanneer je in de trein zit, dient te wachten bij de kapper, of waar dan ook. Je kan dus geld verdienen vanuit elke mogelijke locatie.

In onze ogen zijn online enquêtes een leuke vorm van bijverdiensten. Heb je een een uurtje over, dan kun je deze tijd goed besteden door het invullen van een enquête. Doe je dit meerdere malen per week, dan kan je er echt wel wat extra geld mee verdienen. Het is echter zeker niet de vorm van online geld verdienen waarvan je rijk zult worden.

De beste websites voor betaalde enquêtes

Zoals al gezegd bestaan er meerdere enquête sites waar je jezelf als enquête invuller kan aanmelden. Wij hebben de belangrijkste op een rij gezet.

1. Opinieland

De meest bekende partij op dit gebied is opinieland. Hier vindt je direct ook een groot aanbod van verschillende enquêtes waar je jezelf voor kan aanmelden. Aanmelden is simpel. Dit kan je doen via hun website of via Facebook. Hierbij dien je een aantal vragen in te vullen, zodat zij weten welke enquêtes voor jou geschikt zijn.

Vervolgens verdien je per ingevulde enquête een aantal punten. Deze punten kan je verzamelen en vervolgens inwisselen. Het is mogelijk om deze punten in te wisselen voor cadeaubonnen of voor contant geld. 

Daarnaast maak je elk kwartaal ook kans om een prijs van 2,000€ te winnen. Dit bedrag wordt elk kwartaal verloot onder de deelnemers.

 • 3.5 beoordeling op Trustpilot
 • Giftcards van Bol & Zalando 
 • Ook uitbetalen via Paypal
 • Groot enquête aanbod
 • 1.5 miljoen gebruikers
 • Registreer in 5 minuten

Opinieland heeft meer dan 1.5 miljoen gebruikers die enquetes invullen en zodoende sparen voor giftcards van Bol.com, Zalando maar ook laten uitbetalen via Paypal.

Gratis registreren

2. Toluna

Toluna is een grote internationale speler, met wereldwijd bijna 10 miljoen gebruikers. Net zoals bij Opinieland wordt er gewerkt met punten. Deze gespaarde punten kan je vervolgens inwisselen voor een cadeaubon bij verschillende aanbieders. Ook hier is het inmiddels mogelijk om te kiezen voor Paypal, zodat je cash geld op jouw rekening ontvangt. Enquetes invullen voor geld is dus prima mogelijk bij Tolun.

Wat Toluna onderscheidt is dat er sprake is van een community. Er is onderling veel communicatie tussen de verschillende gebruikers. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld spelletjes te spelen. 

Daarnaast is het ook mogelijk, zij het slechts beperkt, om producten te testen en hierover feedback te geven. Het is echter lastig om hiervoor in aanmerking te komen.

Ook de registratie is hier weer erg eenvoudig en snel. Je kan dit doen door het gebruik te maken van een e mailadres of een social media account.

 • 3.9 beoordeling op Trustpilot
 • 10 miljoen gebruikers
 • Betaling via Paypal
 • Een levendige community
 • Ook testen van producten
 • Registratie eenvoudig en snel

Met wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers is dit een van de grotere spelers op het gebied van geld verdienen met enquetes. Wordt lid van de community!

Gratis registreren

3. Lifepointspanel

Lifepointspanel was voorheen bekend onder de naam Global Test Market. Sinds de oprichting in 1999 is er meer dan 20 miljoen euro uitbetaald aan vergoedingen voor het invullen van enquêtes. Dit is dus gemiddeld net iets minder dan een miljoen euro per jaar. Hiermee is het direct een van de grotere spelers op het gebied van enquetes invullen voor geld. 

Het systeem dat je tegenkomt bij Toluna en opinieland zie je ook hier weer terugkomen. Je ontvangt punten voor het invullen van een enquête, welke je vervolgens voor verschillende cadeaubonnen kan inwisselen. 

Wat opvalt bij Lifepointspanel is de waardering die zij ontvangen op Trustpilot. Dit is met een beoordeling van 4,5 van de maximale score van 5 erg hoog in deze branche. Dit houdt in dat mensen die hier geld mee verdienen uitermate tevreden zijn.

 • 4.5 beoordeling op Trustpilot
 • Sparen voor giftcards
 • Uitbetalen via Paypal vanaf 5€
 • Groot enquête aanbod
 • Snelle uitbetaling
 • Snel en eenvoudig registreren

Bij Lifepoints vind je een groot aanbod van enquêtes. Hierdoor vind je snel en eenvoudig een enquête welke bij jouw profiel past en kan je direct beginnen met geld verdienen.

Gratis registreren

4. I-Say

Het panel van I-Say heeft 3 miljoen gebruikers en ook hier wordt er weer gebruik gemaakt van een puntensysteem. Naast de punten die je ontvangt voor het invullen van de enquêtes, vinden er regelmatig trekkingen plaats, waarmee je verschillende prijzen kan winnen.

Het leuke is dat er ook een welkomst loterij bestaat. Indien je jezelf aanmeldt, speel je automatisch mee voor deze trekking. Elke 4 maanden ontvangen 30 gelukkigen een prepaid shoppingkaart ter waarde van 100€. 

En onder alle geregistreerden worden er zelfs virtuele mastercards verloot, met een saldo van maar liefst 1,500€.

 • 4.2 beoordeling op Trustpilot
 • Meedoen aan de welkomst loterij
 • Prijzen tot 1,500€ winnen
 • 3 miljoen gebruikers
 • Ruim aanbod van vragenlijsten
 • Registreer binnen enkele minuten

Bij I-Say verdien je niet alleen punten die je kan inruilen voor verschillende giftcards, je doet ook mee aan verschillende loterijen waarmee je leuke prijzen kan winnen.

Gratis registreren

5. Waardevolle mening

De website waardevolle mening gaat niet alleen om enquêtes. Ook het testen van producten en bijvoorbeeld het beoordelen van een reclamecampagne is mogelijk via deze website. Het is in onze ogen wel een iets selectievere community.

Registreren is daarentegen wederom eenvoudig en snel. Hiervoor kan je een e mail adres gebruiken, of een social media account. Je dient slechts een paar vragen te beantwoorden en je kan direct aan de slag, waardoor je direct geld kunt verdienen.

 • 2.2 beoordeling op Trustpilot
 • Punten verzamelen voor giftcards
 • Beoordelen van reclamecampagnes
 • Snel aan de slag
 • Een actieve community
 • Tot wel 7€ per enquete verdienen

Iedereen heeft een mening. Waarom zou je hier dan geen geld mee gaan verdienen. Vertel wat jij ervan vindt en verdien tot wel 7€ per ingevulde enquête.

Gratis registreren

6. GFK panel

Het GFK is een van de bekendste onderzoeksbureaus, welke wereldwijd actief is. Door je aan te melden bij het GFK panel, kan je onderdeel uitmaken van de marktonderzoeken die zij uitvoeren.

Bij het gfk panel kan je niet alleen enquetes invullen voor geld. Naast het invullen van enquêtes, kan  je jezelf ook aanmelden voor het zogenoemde scan panel. In dat geval dien je jouw boodschappen te scannen. Op die manier krijgt het GFK inzicht in de verkopen en trends binnen supermarkten.

Ook is er een speciaal media team. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar welke tv programma`s je kijkt, welke websites op internet je regelmatig bezoekt en dergelijke. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je echter te worden uitgenodigd door het GFK. Zij willen namelijk een representatieve groep samenstellen, om zodoende waardevolle informatie te verzamelen.

 • 1.8 beoordeling op Trustpilot
 • Neem deel aan marktonderzoeken
 • Deelnemen aan het scan panel
 • Meer dan alleen enquêtes
 • Wereldwijd actief
 • Punten inwisselen voor cadeaukaarten

Het gfk is een groot internationaal marktonderzoekbureau. Door lid te worden van het gfk panel kan jij jouw mening geven over verschillende bedrijven en producten.

Gratis registreren

7. Panelclix

Panelclix is actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het GFK panel zijn zij niet wereldwijd actief op het gebied van invullen van enquêtes. Dat neemt niet weg dat zij een groot aanbod hebben van verschillende enquêtes, waaraan je kan deelnemen. Met 120,000 deelnemers zijn zij wel kleiner dan andere aanbieders op het gebied van invullen van online enquêtes. Enquetes invullen voor geld is ook bij Panelclix prima mogelijk.

Daarentegen zijn zij wel al sinds 1999 actief.

 • 3.1 beoordeling op Trustpilot
 • Acties sinds 1999
 • 120,000 deelnemers
 • Actief in de Benelux
 • Groot aanbod
 • Direct aan de slag

Panelclix richt zich op de Benelux. Dit zorgt ervoor dat er een groot aanbod van relevante enquêtes beschikbaar is, zodat je direct aan de slag kunt.

Gratis registreren

8. Quickthoughts

Quickthougst is een app waarmee enquetes invullen voor geld mogelijk is. Je dient de app te downloaden, te registreren en dan kan je direct aan de slag.

Het gebruik van een app zorgt ervoor dat je ook onderweg snel een enquête kan invullen. De verdiensten per ingevulde vragenlijst liggen zo maximaal rond de 2€. Je saldo kan je wisselen voor cadeaubonnen van Bol.com of voor Itunes giftcards.

 

 • 3.1 beoordeling op Trustpilot
 • Enquêtes invullen via een app
 • 2€ per ingevulde vragenlijst
 • Cadeaubonnen van Bol.com verdienen
 • App downloaden en aan de slag
 • Ook onderweg geld verdienen

Enquetes invullen bij Quickthoughts gaat via een app. Op die manier kan je overal waar je jezelf ook maar bevindt geld verdienen met het invullen van enquettes.

Gratis registreren

9. Isurveyworld

Via de website van Isurveyworld kun je jezelf eenvoudig registreren om op die manier te beginnen met het invullen van vragenlijsten. Ook al is dit van origine een Amerikaans platform, er is ook gewoon een Nederlandstalige website beschikbaar. Daardoor zijn er ook zijn vragenlijsten beschikbaar voor Nederlanders.

In tegenstelling tot andere aanbieders, betaalt Isurveyworld je uit in contanten. Je hoeft dus geen punten te sparen, maar krijgt voor elke enquête contant uitbetaald voor het werk dat je geleverd hebt. De uitbetaling vindt plaats via Paypal.

 • 3.8 beoordeling op Trustpilot
 • Nederlandse enquêtes beschikbaar
 • Contante uitbetaling
 • Uitbetaling via Paypal
 • Snel en eenvoudig registreren
 • Geen punten sparen

Bij IsurveyWorld spaar je geen punten maar wordt je direct via Paypal voor elke ingevulde enquête uitbetaald. 

Gratis registreren

10. Mobrog

Mobrog is een Duitse onderneming. Maar ook als Nederlander kan je gewoon toegang krijgen tot dit platform en op die manier enquetes invullen voor geld. De verdiensten per ingevulde enquête liggen tussen de 0,90$ en 3$. Dit is redelijk hoog in vergelijking met andere aanbieders. 

 • 4.6 beoordeling op Trustpilot
 • Maximaal $3 per enquête
 • Ook beschikbaar voor Nederlanders
 • Invullen via de app of website
 • Transparante verdiensten
 • Uitbetaling via Paypal

Mobrog scoort maar liefst een 4.5 op Tripadvisor. Daarnaast zijn zij erg transparant betreffende verdiensten en benodigde tijd voor het invullen van een vragenlijst.

Gratis registreren

11. TakeaBreak

Takeabreak is exclusief gericht op verschillende dranken. Hierbij kan je denken aan koffie of thee, maar ook aan allerlei soorten andere dranken. Dit maakt het aanbod wel iets gelimiteerder dan andere aanbieders waar je allerlei soorten enquêtes kan invullen.

In onze ogen is dit dan ook een goede aanvulling op andere enquête websites waar je jezelf kunt aanmelden. Dit is zowiezo een tip van onze kant. Schrijf je in bij meerdere platforms, zodat het aanbod waaruit je kan kiezen groter wordt. Het is namelijk zo dat je niet automatisch deel kunt nemen aan alle enquêtes. Je dient doorgaans te voldoen aan een aantal criteria, met name gericht op het bepalen van de doelgroep, om in aanmerking te komen.

 • 2.9 beoordeling op Trustpilot
 • Gericht op dranken
 • Bol.com cadeaukaarten verdienen
 • Vragen over koffie en thee
 • Eenvoudig gratis registreren
 • Ook voor Nederlanders

TakeaBreak is gericht op vragenlijsten met betrekking op verschillende dranken, zoals koffie en thee. Maar ook andere dranken komen aan bod.

Gratis registreren

12. Gamekit

Is Takeabreak gericht op dranken, Gamekit richt zich geheel op games. Met meer dan 21 miljoen gebruikers is dit inmiddels een van de grootste op dit gebied.

In plaats van vragen te beantwoorden, dien je bij dit platform spelletjes te spelen, waarbij je een aantal taken dient uit te voeren. Het is dus eigenlijk meer een vorm van testen dan vragen beantwoorden.

Beloningen zijn er in verschillende vormen. Zo kan je een beloning ontvangen in de vorm van een gratis spel. Ook zijn er giftcards beschikbaar in verschillende vormen. Eigenlijk valt dit concept niet geheel binnen het thema enquetes invullen voor geld, maar meer in de categorie spelletjes spelen voor geld of beloningen. Eigenlijk is dit een nog leukere manier om online geld te verdienen.

Is het jouw tijd waard?

Zoals meerdere keren aangegeven op deze website, enquetes invullen voor geld gaat je niet rijk maken. Ook dien je advertenties die je voorbij ziet komen waar bedragen van 400€ per maand worden genoemd, met een korreltje zout te nemen. Daarentegen is het wel een erg eenvoudige manier om geld te verdienen met enquêtes. Het kan een leuke aanvulling zijn op het maandelijkse inkomen. 

En spaar je bijvoorbeeld het hele jaar door, dan kan je het gespaarde saldo gebruiken voor een leuke vakantie. Of in ieder geval voor een aanvulling op jouw vakantiebudget.