Foto bewerken

Goede foto`s zijn ontzettend belangrijk voor een webshop. Een foto bewerken, voordat deze geplaatst wordt, is dan ook bijna altijd noodzakelijk. Daarvoor heb je dan wel goede software nodig en je dient ook met deze software te kunnen werken. Ook bij affiliate marketing en het verkopen via Bol.com zijn goede foto`s van groot belang.

Het gebruik van Photoshop

Photoshop is de meest gebruikte software op dit gebied. Deze software biedt namelijk de meeste mogelijkheden. Er zijn ondertussen wel talloze andere apps beschikbaar om een foto mee te bewerken, maar dan zijn de mogelijkheden met een foto app altijd veel beperkter dan met Photoshop. 

Het is vaak wel een handige tool, maar je bereikt er niet het resultaat mee, dat je zou willen. Persoonlijk vind ik de meeste apps meer voor hobbymatig gebruik geschikt.

Photoshop is een duur programma

Helaas is de aanschaf van Photoshop ook een dure aangelegenheid. Als je slechts een paar foto`s wilt bewerken, dan loont zich dat niet. Een ander nadeel van photoshop is dat dit best wel een complex programma is. 

Het is niet iets wat je even binnen een paar uur onder de knie hebt.

Foto bewerken duur

Online een foto bewerken

Online een foto bewerken is ook mogelijk. Dit is echter vaak wel frustrerend. Er wordt van tevoren aangegeven dat het gratis is, maar op het moment dat je klaar bent en je wilt de foto downloaden, dan dien je alsnog te betalen. Dat is mezelf meerdere malen overkomen. 

Of je hebt slechts toegang tot een paar basisfuncties, zoals een filter toevoegen, rode ogen corrigeren of een foto bijsnijden. De meeste webshop eigenaren kunnen dan ook niet echt goed overweg met deze software, om een foto aan te passen.

Het bewerken van foto`s uitbesteden

Een alternatief is om het foto bewerken uit te besteden aan een expert. Helaas is dit in Nederland best wel een kostbare aangelegenheid. Iemand die gespecialiseerd is in Photoshop vraagt al snel 50€ per uur. Het bewerken van een aantal foto`s kan op die manier dan ook fors oplopen.

Goedkoop jouw foto`s laten aanpassen

Gelukkig is er een goedkoper alternatief. Je kan op zoek gaan naar iemand via Fiverr die voor jou de foto`s bewerkt. In dat geval ben je slechts een paar euro kwijt om jouw foto`s te late bewerken. Zelf maak ik hier regelmatig gebruik van en het bevalt me prima. Ik heb iemand gevonden die hier zeer vaardig mee is en wat me slechts een klein bedrag kost.

Aanleveren van foto`s

Van belang is dat jezelf een goede foto met een hoge resolutie aanlevert. Daarna is eigenlijk alles mogelijk. 

Vaak laat ik een foto dan ook op verschillende manieren bewerken, zodat ik ook keuze heb en kan rouleren met de foto die ik gebruik. Mijn favoriete foto is dan de foto die ik het meeste ga gebruiken. De rest sla ik op in Google foto, zodat je eenvoudig op een later tijdstip de foto kunt gebruiken.

Hoe werkt Fiverr

Het gebruik van Fiverr is in principe gratis. Als je een opdracht aan iemand geeft, dan is er sprake van een kleine service fee die je dient te betalen. Fiverr is echter gericht op grote volumes, dus de service fee valt erg mee. Op die manier kan je al een foto laten bewerken voor een bedrag van 5€. 

Daarbij is het van belang dat je wel heel duidelijk aangeeft waar je naar op zoek bent. De foto komt er dan uit te zien zoals jij dat weet. Heb je meerdere foto`s dien je wilt laten bewerken? Stuur dan niet direct elke foto op die je hebt. Stuur er eerst één of twee, zodat je zeker kan stellen dat je tevreden bent met het eindresultaat. 

Als je eenmaal de juiste freelancers hebt gevonden via Fiverr, dan ga je er steeds meer gebruik van maken. Je zou zelfs een virtual assistent kunnen inhuren om jouw e mails te beheren.

Via Fiverr vind je betaalbare freelancers die tal van opdrachten voor jou kunnen uitvoeren. Niet alleen het bewerken van foto`s, maar ook SEO diensten, social media campagnes en nog veel meer.

> Bekijk het aanbod van freelancers <

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *