Is geld verdienen met affiliate marketing nu echt mogelijk? Of zijn het alleen de verkopers van trainingen op dit gebied die daadwerkelijk geld verdienen? In dat geval zou er sprake zijn van een soort van piramide spel. 

Op deze pagina vertellen wij jou over onze eigen ervaringen. Met daarbij onze tips die we zelf op hebben gedaan in de praktijk. Is affiliate marketing iets waar je echt geld mee kunt verdienen?

Geld verdienen met affiliate marketing

Vergeet zeker ook niet de tips te lezen die we verderop op deze pagina verstrekken. Dit zijn tips uit de praktijk, waar je jouw voordeel mee kunt doen. Of eigenlijk, zou moeten doen.

Het principe van affiliate marketing

Het principe van affiliate marketing is eigenlijk heel simpel. Door een product te promoten wat niet van jou is, ontvang je bij de verkoop een commissie van de verkopende partij. Om producten te promoten, kan je jezelf aansluiten bij een affiliate netwerk. 

Naast het promoten van producten kan je ook zaken zoals e books, software en dergelijke promoten. Je kan het zo gek niet verzinnen of er bestaan wel een affiliate programma voor. 

Promoten kan op verschillende manieren. Je kan jouw social media pagina`s inzetten, je kan dit doen door een website of je kan e mail hiervoor gebruiken. Persoonlijk zijn wij voorstander van een eigen website. Dit omdat een website betere langere termijn resultaten oplevert. Dat neemt niet weg dat je e mail of social media kan inzetten om jouw website te promoten en om extra bezoekers te trekken.

Onze eigen ervaring met verdiensten via affiliate marketing

Wij kunnen jou uit eigen ervaring vertellen dat geld verdienen met affiliate marketing zeker mogelijk is. Wat wij daarbij wel dienen te vermelden, is dat het niet vanzelf komt. En zeker niet van vandaag op morgen. 

Er gaat behoorlijk wat tijd in zitten en je dient er rekening mee te houden dat het maanden kan duren, voordat je daadwerkelijk inkomsten gaat genereren. Als iemand jou iets anders verteld, dan is dit gewoonweg niet de waarheid. Of in ieder geval gaat het dan om een uitzondering.

Learn by doing

Het is wel zo dat geld verdienen met affiliate marketing echt “learn by doing” is. Je dient jezelf een aantal basisprincipes eigen te maken en daarna dien je gewoon aan de slag te gaan. Daarbij dienen we dan wel te vertellen dat het echt niet moeilijk is. 

De basisprincipes die je jezelf eigen kan maken via verschillende trainingen, zijn eigenlijk grotendeels recht toe recht aan. En zolang je deze blijft toepassen en vooral niet opgeeft, dan zal je inkomsten gaan genereren. Hoeveel dit is, valt niet met zekerheid te zeggen. Hierbij spelen veel factoren een rol.

De verwachtingen met betrekking tot de verdiensten

Ga je direct 5,000€ per maand verdienen? In onze opinie niet. Dat wil niet zeggen dat dit niet mogelijk is. Om dergelijke bedragen te realiseren dien je veel tijd te investeren. Daarnaast dien je dan ook kritisch te kijken naar wat je doet. Wat werkt wel en wat werkt niet? 

Je zal dan vanzelf leren wat wel werkt en hier ga je dan mee verder. Op die manier zal je van maand op maand jouw inkomsten zien toenemen.

Het belang van een lange adem

Zelf ben ik nu al enige tijd actief op dit gebied. Op dit moment liggen mijn inkomsten zo rond de 2,000€ per maand. Het goede nieuws is echter dat dit elke maand toeneemt. 

En eigenlijk zijn de inkomsten het afgelopen half jaar pas echt toegenomen. Hierbij kan je wel zeggen dat de corona crisis mij hierbij heeft geholpen. 

Doordat er in de vrije tijd niet zoveel activiteiten zijn die je kan doen, ben ik meer tijd gaan investeren in mijn verschillende websites. En dat betaald zich terug op dit moment.

Ik ben ervan overtuigd dat ik zeker een bedrag van 5,000€ per maand ga realiseren. Dit hoop en verwacht ik ergens in 2021 te bereiken.

Voordat ik de grens van 2,000€ passeerde, zijn er veel momenten geweest dat ik op het punt stond om  op te geven. Er zitten weken tussen dat er werkelijk geen euro binnenkomt. 

Op dat moment dien je over het doorzettingsvermogen te beschikken, om zodoende toch door te blijven gaan. 

Geld verdienen met affiliate marketing

En gelukkig bezit ik over dit doorzettingsvermogen.  Een bedrag van 2,000€ extra per maand is toch leuk meegenomen. 

De weg naar maximale vrijheid

Heeft het me vrijheid opgeleverd op dit moment? Nee. Eigenlijk integendeel. Tot op heden heb ik veel van mijn vrijheid ingeleverd, om het punt waar ik me nu bevind, te bereiken. 

Echter, indien ik nu genoegen zou nemen met hetgeen ik verdien met affiliate marketing, dan geeft het me wel veel vrijheid. 

Het enige wat ik dan nog zou moeten doen is het onderhouden van de assets die ik bezit. En met assets bedoel ik de verschillende websites. Dit zou me dan slechts een paar uurtjes per maand kosten. 

Genieten van vrijheid of meer gaan verdienen?

Maar ik wil meer. Ik wil minimaal 5,000€ gaan verdienen. En eigenlijk ook gewoon 10,000€. Voorlopig dien ik dus nog vol door te gaan met hetgeen waarmee ik ben begonnen. 

Maar dat ik op een gegeven moment dergelijke bedragen ga verdienen, daarvan ben ik overtuigd. 

De vraag is dan; of ik op dat moment puur de dingen ga doen die ik leuk vind, of dat ik nog verder wil uitbreiden. Waarschijnlijk wordt het de laatste optie. Dit vooral omdat ik het gewoon ook leuk vindt om te doen. 

De afgelopen dagen is er elke dag  minimaal 100€ binnengekomen. Gisteren zelfs een bedrag van 170€. En dat geeft gewoon een gigantisch lekker gevoel. 

Met het binnenhalen van dit soort bedragen weet je dat je op de goede weg bent. En een betere motivatie bestaat er gewoonweg niet. Zelfs als je een commissie van een tientje binnenhaalt, geeft dat gewoon een ontzettend bevredigend gevoel.

Financiële vrijheid

Affiliate marketing succesvol inzetten: 7 waardevolle tips

Inmiddels durf ik mijzelf best wel een expert te noemen op het gebied van geld verdienen met affiliate marketing. Vanuit dat licht wil ik op dit punt dan ook een paar tips met jou delen, om je op die manier opweg te helpen.

1. Stel realistische doelen

Als je voor het snelle geld gaat beginnen met affiliate marketing, dan gaat het niet werken. In dat geval zal je gewoon jouw tijd verspillen. Verwacht de eerste 6 maanden gewoonweg geen inkomsten. Alles wat er dan binnenkomt, is gewoon meegenomen.

2. Maak een plan omtrent wat je wilt gaan doen

Denk goed na over wat je wilt gaan doen. Het belangrijkste is om de juiste producten of diensten  te promoten. Niet alleen de producten die goed verkopen, maar ook producten of diensten waar je affiniteit mee hebt. 

Je dient namelijk gewoon veel content te produceren omtrent het thema van de producent of diensten die je promoot. Kies je daarbij voor een thema waarmee je weinig affectie hebt, dan zal dit vroeger of later een probleem opleveren. 

3. Richt je op meerdere producten of diensten

Richt je niet op 1 product. Je promoot een product of dienst van iemand anders. Hierbij heb je weinig of geen invloed op hetgeen de aanbieder doet of beslist. Beslissen zij bijvoorbeeld om te stoppen met hun affiliate programma, dan verlies je jouw inkomsten. 

Door te differentiëren tussen verschillende producten of diensten, beperk je dit risico. Persoonlijk heb ik ook meegemaakt dan een vrij goedlopend affiliateprogramma besloot ermee te stoppen. 

Er zijn zoveel affiliate programma`s beschikbaar, dat het aansluiten bij meerdere programma`s geen enkel probleem is.

4. Denk goed na over de structuur van een website

Besteed voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, de nodige tijd aan de structuur van jouw website. In het begin heb ik dat zelf niet gedaan. Dit met als gevolg dat ik naderhand veel tijd heb geïnvesteerd met het aanpassen van de structuur van een website. 

Persoonlijk ben ik voorstander om eerst de sales pagina`s, de pagina`s waarop je daadwerkelijk iets gaat verkopen op te zetten. Dit mogen best pagina`s zijn die je wilt ranken op keywords die relatief lastig zijn om hoog in Google te krijgen. Belangrijk daarnaast is dat deze keywords waarop je wilt ranken een behoorlijk volume hebben. 

In sommige trainingen zullen ze je het tegenovergestelde vertellen. In mijn opinie komt dit omdat het langer zal duren voordat je daadwerkelijk gaat ranken en geld gaat verdienen. Dit kan leiden tot frustraties bij deelnemers van een training. 

Echter, mijn eigen ervaring is dat ik op deze manier keywords met een volume van meer dan 10,000 zoekopdrachten per maand in de top 5 binnen Google heb gekregen. Het kan dan wel iets langer duren, maar als je gewoon doorzet, dan is het zeker mogelijk om te realiseren. 

En dan heb je ook echt wat. Dergelijke competitieve keywords, met een hoog volume, hoog in Google is gewoonweg goud waard.

5. Start meerdere projecten

Start meer dan 1 project. Dit is ook iets wat niet iedereen met mij eens zal zijn. Echter, er is nooit een garantie dat iets gaat werken. 

Besteed je al jouw aandacht aan 1 project en dit blijkt uiteindelijk toch geen succes op te leveren, dan begin je weer op nul. Doe je 2 of 3 verschillende projecten naast elkaar, dan is de kans dat 1 van de websites wel succes oplevert, gewoonweg veel groter. 

Daarnaast leer je dan ook sneller. Dit omdat je dan ook sneller zult zien wat wel werkt en wat niet. En een behaald succes kan je dan weer toepassen op het andere project. 

Een ander belangrijk punt is dat een website tijd nodig heeft om te ranken. 

Je kan het eigenlijk vergelijken met een goede wijn. Goede wijn dient ook te rijpen. Begin je vandaag een project op de achtergrond, waar je bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken een artikel plaatst, dan kan je dit in de toekomst eenvoudig uitbreiden. 

Als je dan bijvoorbeeld over een jaar meer aandacht aan de website gaat besteden, waarbij je bijvoorbeeld 2 keer per week content publiceert, dan zal je merken dat deze content veel sneller zal gaan ranken. In mijn opinie is het dus een goed idee om vandaag alvast een project op te starten, waar je in de toekomst de focus op gaat leggen.

6. Besteed een paar euro aan een goede domeinnaam 

Een goede domeinnaam is goud waard. Daarbij heb ik niet alleen over de naam zelf, maar ook de eventuele historie. Is een domeinnaam al wat ouder en heeft er in het verleden een website op gestaan die de nodige bezoekers heeft opgeleverd, dan is het veel eenvoudiger om keywords te laten ranken op dit domein en daarmee website bezoekers te trekken. 

Hier heb ik zelf ook goede ervaringen mee. Ik heb een keer een domeinnaam uit quarantaine gekocht en deze had binnen een paar maanden al meer dan 2,000 bezoekers per maand. 

Het is hier echter niet noodzakelijk om veel geld uit te geven. Via bijvoorbeeld Sitedeals kan je soms voor een paar tientjes een leuke domeinnaam aanschaffen. 

Maar soms kan je ook via domeinquarantaine.nl voor slecht de kosten van het registreren, een goede domeinnaam vinden. Door dit te doen zal je veel sneller succes behalen. Het dient echter wel jouw unieke domeinnaam te zijn, die past bij het thema van jouw website.

7. Ga voor organisch websiteverkeer

Zorg voor bezoekers via Google of social media. Ik zie wel eens affiliate websites voorbij komen, die via Google Adsense adverteren om zo aan hun bezoekers te komen. Hetzelfde geldt voor advertenties via Social Media. 

In mijn ogen zijn deze opties veel te duur. Je dient fors geld uit te geven om op die manier aan jouw bezoekers te komen en dan dien je nog maar af te wachten of zij daadwerkelijk ook iets gaan kopen. 

Zo niet, dan is het weggegooid geld. In mijn opinie zijn het vaak de mensen die snel geld willen verdienen en op die manier direct veel websitebezoekers willen trekken. 

De enige juiste strategie in mijn opinie is het trekken van organische bezoekers. Websitebezoekers waarvoor je niet hoeft te betalen. Het zal iets langer duren voordat je daadwerkelijk grote aantallen website bezoekers gaat trekken, maar op termijn, levert je dit meer op. 

Vergeet ook niet dat geld verdienen met affiliate marketing voornamelijk gericht is op een eenmalige transactie. Om Google advertenties rendabel te maken dien je vaak weerkerende klanten te trekken. Een begrip dat hierbij hoort is de Customer Lifetime Value. In andere woorden, hoeveel is een klant waard. 

Des te meer wederkerende aankopen zij doen, des te waardevoller een klant zal zijn. Bij affiliate marketing is de CLV per koper vaak niet hoog genoeg om dure advertenties te rechtvaardigen. 

Goede trainingen om succesvol te worden

Er worden verschillende trainingen aangeboden op het gebied van geld verdienen met affiliate marketing. Zelf heb ik op dit gebied verschillende trainingen gevolgd. Er is daarnaast op het internet ook veel gratis informatie en ook video`s te vinden, omtrent het thema geld verdienen met affiliate marketing. 

Deze gratis informatie is in mijn ogen toch net iets te beperkt om succesvol te worden. Niet alleen ga je op die manier veel tijd verspelen, de echte belangrijke tips en adviezen ontbreken gewoonweg. Daarnaast is de investering in een goede training vaak dermate laag, dat het de investering dubbel en dwars waard is.

Affiliate marketing revolutie

Een training die ik kan aanbevelen is de affiliate marketing revolutie. De 47 euro die je hiervoor dient te investeren, is de beste investering die je in leven zult maken. Dit geld heb je doorgaans met 1 commissie alweer terugverdient. Daarnaast leer je via deze training bijna alle basisprincipes, die je dient te beheersen om succesvol te worden. 

Wanneer jij hetgeen je leert via deze training gaat toepassen, dan kan het bijna niet anders dan dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen. Wat je dan wel dient te doen, hetgeen ook regelmatig in deze training terugkomt; geef nooit op. Zet door en je zal geld gaan verdienen. Hoeveel geld je gaat verdienen, dat heb je grotendeels zelf in de hand.

Alle basisvaardigheden, zoals het aanmaken van affiliate links, maillijsten opbouwen, een goede Call to Action plaatsen, internet marketing, komen allemaal uitgebreid aan bod in de affiliate marketing revolutie.

Affiliate marketing revolutie

Profiteer snel van de actie en schaf de affiliate marketing revolutie aan voor een historisch lage prijs. Let op: deze actie is slechts beperkt geldig! 

    • Stap voor stap leren om geld te verdienen op het internet
    • Geschikt voor iedereen. Geen technische kennis vereist!
    • Bouw jouw eigen online business
    • Zie jouw inkomsten elke maand groeien

De affiliate formule

Een relatief nieuwe training is de Affiliate Formule van Sebastien Debaenst. Deze training is persoonlijker dan de affiliate marketing revolutie. In deze training gaat Sebastien jou persoonlijk helpen om succesvol te worden. De investering mag dan wel iets hoger zijn dan bij de affiliate marketing revolutie, je krijgt er dan ook meer voor terug. 

Met de affiliate formule kun je direct aan de slag en zal je ook relatief snel jouw eerste commissie gaan verdienen. Hier geldt echter ook weer; verwacht geen gouden bergen op korte termijn. Dit is ook  iets wat ik zeer waardeer bij deze training. 

Er wordt niet geadverteerd met verdien 10,000€ binnen een paar maanden. Sebastien Debaenst is hierover eerlijk en open. Hij gelooft zelf niet in een “get-rich-quick” programma. 

Dit is dan ook iets wat deze training niet is. Het basisprincipe is hard werken. Investeren in jezelf en daarvan op termijn de vruchten plukken. Door toe te passen wat Sebastien je leert, zullen hier ook de commissies binnen komen.

Affiliate formule

Wil jij geld verdienen via het internet en volledige vrijheid genieten? Schrijf je dan in voor het gratis webinar en leer direct hoe je dit aanpakt.

    • Volg het geheel gratis informatieve webinar
    • Leer hoe je geld kunt verdienen op het internet
    • Geld verdienen zonder investering
    • Ook geschikt voor beginners

Affiliate marketing in 10 dagen

Wil je alle ins en out leren over affiliate marketing? En dan van iemand die het zelf in de praktijk heeft gebracht en  nog steeds doet? Dan is de training affiliate marketing in 10 dagen een aanrader. Deze soort van crash course brengt je direct alles bij wat je dient te weten. Ook als je al een affiliate website hebt, maar de inkomsten zijn nog niet wat je ervan verwacht had, dan kan deze training je helpen de laatste stap te zetten.

Wat zou het voor jou betekenen indien je net zoals de eigenaar van deze training, Paco Vermeulen, maar liefst 10,000€ per maand zou verdienen met affiliate marketing. Dat is pas echt geld verdienen met affiliate marketing.

Affiliate marketing in 10 dagen

Paco Vermeulen is een internetondernemer die al sinds 2008 actief is op het gebied van affiliate marketing. Profiteer van zijn praktijkervaring!

    • Leer van iemand die zelf 10K per maand verdiend
    • Zeer diepgaande training
    • Voorkomen de veel gemaakte fouten
    • Geen gouden bergen, maar eerlijk en objectief

Waarom zijn wij enthousiast over affiliate marketing?

Wat mij persoonlijk aanspreekt aan het geld verdienen met affiliate marketing, is dat je geen eigen product hoeft te verkopen. Je loopt dus eigenlijk geen risico. Het enige wat je dient te doen is een domeinnaam te registreren en een hostingpakket aan te schaffen. 

Op het gebied van hosting pakketten heb je aardig wat verschillende opties. Voor een beginnende website hoef je echter geen duur hostingpakket aan te schaffen. Met een pakket van een paar euro per maand kan je prima uit de voeten. 

Begint jouw website te groeien, dan kan je altijd nog upgraden naar een groter hostingpakket. Dan zullen echter de inkomsten ook navenant zijn, zodat het de extra insvestering meer dan waard is En dan nog steeds gaat het om een minimale investering.

Zijn er geen betere opties om geld te verdienen via het internet?

Andere mogelijkheden om geld te verdienen via het internet zijn het opzetten van een webshop of het toepassen van dropshipping. Beide methodes vragen echter om een grotere investering om van start te gaan. Daarnaast ga je dan ook fysieke producten te verkopen en zal je ook klantencontacten dienen te onderhouden.

Het aanhouden van een vooraad voor een webshop zorgt er daarnaast ook altijd voor dat je een bepaald risico loopt. Indien je de producten niet kunt verkopen, dan blijf je ermee zitten. En niet te vergeten, net zoals bij dropshipping, heb je altijd het risico dat je iet weer retour ontvangt. 

Dit alles wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om door bijvoorbeeld te gaan verkopen via Bol je geen geld kunt verdienen. Er zijn ook talloze succesvolle verkopers die op die manier een goed inkomen verdienen.