De affiliate marketing revolutie is wellicht een van de bekendste trainingen op het gebied van affiliate marketing. De trainer Jacko Meijaard is dan ook erg actief met het promoten van deze training. De vraag is of deze training betrouwbaar is en ook echt biedt wat er wordt beloofd.

Mijn ervaring met de affiliate marketing revolutie

Mijn ervaringen zijn een beetje dubbel. Ik ben van mening dat hetgeen er wordt beweerd niet aansluit met de werkelijkheid. En dat is eigenlijk gewoonweg jammer. Want hetgeen er wordt geboden voor de prijs is gewoonweg prima. 

Ik vraag me dan ook af waarom je grote verhalen en beloften doet. Voor de prijs van 47€ biedt de training meer dan voldoende materiaal. Mijn affiliate marketing revolutie review is dan ook overwegend positief.

Veel geld verdienen in weinig tijd

Wanneer je de pagina van de training bekijkt, dan is het eerste wat je ziet dat Jacko Meijaard wel 10.000€ per maand verdient met slecht 1 a 2 uur werken per week. Hier geloof ik dus helemaal niks van. Ik geloof best dat hij veel geld verdient, maar niet via affiliate marketing met slechts 2 uurtjes per week. Het is vandaag de dag zeker geen vorm van direct geld verdienen.

Als je dat zou doortrekken naar een volledige week van 40 uur, dan zou hij dus ongeveer 200.000€ per maand met affiliate marketing moeten verdienen. Want dat is een van de voordelen van affiliate marketing. Je kunt het bijna ongelimiteerd opschalen.

Dit verhaal dien je direct te vergeten. Je gaat echt geen 10.000€ verdienen door een paar uurtjes per week te werken. Maar dat maakt niet dat de affiliate marketing revolutie niet betrouwbaar is. Geld verdienen met affiliate marketing is zeer zeker mogelijk.

Affiliate marketing revolutie 5.0

Onlangs heeft Jacko zijn training volledig aangepast. Hier ben ik persoonlijk erg blij mee. Je krijgt namelijk levenslang toegang, dus je kunt altijd de nieuwere training bekijken.

Persoonlijk was ik ook wel van mening dat het tijd werd om de training aan te passen. Er is in de loop der jaren het nodige veranderd en een training dient uiteraard up to date te blijven. Ik had de pagina van de training een tijdje niet bezocht en was dus blij verrast met alle nieuwe informatie die beschikbaar is.

De inhoud van de cursus

De training bestaat uit een aantal video`s. Via deze video`s leer je hoe je een affiliate website opzet en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Een groot pluspunt is dat deze training eenvoudig is opgezet, zodat het door iedereen te volgen is. Daarnaast heeft Jacko een erg inspirerende manier van presenteren. 

Wel dien ik erbij te zeggen dat de training meer geschikt is voor beginners dan voor gevorderden.

Wanneer affiliate marketing nieuw is voor jou, dan kan ik de training zeker aanraden. 

Ben je echter al een tijdje bezig en ben je opzoek naar een training om jouw business verder uit te bouwen, dan vind ik deze training niet geschikt. Dan zijn er betere alternatieven beschikbaar. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan de Affiliate road map. De kennis die je opdoet is echt om te aan de slag te gaan als affiliate.

Inhoud van de training

Overzicht van de training

 • Introductie
 • Motivatie & inspiratie

Vervolgens zijn er 9 modules die je meenemen in de wereld van affiliate marketing

 1. Onderwerp en product kiezen
 2. Domeinnaam kiezen
 3. Markettheme
 4. Basisinstellingen van de website goed instellen
 5. Zoekwoordenonderzoek en teksten schrijven
 6. Aandachtspunten bij het plaatsen van berichten
 7. SEO (basis)
 8. Markettheme advanced
 9. TikTok en Instagram inzetten voor affiliate marketing

De 9 modules bevatten bijna 60 verschillende video`s. Je kunt dus wel even vooruit.

Marketheme thema

Module 3 en 8 zijn gericht op zijn eigen wordpress thema, te weten markettheme. Zelf gebruik ik dit thema niet. 

Via Jacko kan je namelijk ook een thema voor WordPress aanschaffen. Het voordeel is dat dit thema specifiek is bedoeld voor affiliate marketing. Dit voorkomt dat je allerlei plugins dient te installeren en veel zelf dient uit te zoeken. Het voorkomen van het installeren van verschillende plugins is een groot voordeel. 

Dit zorgt er niet alleen voor dat de website sneller zal worden, maar ook is het veiliger. Het installeren van elke plugin brengt toch een klein risico met zich mee. Hackers zijn namelijk continu op zoek naar mogelijkheden om een website te hacken via een plugin. 

Zeker wanneer je plugins installeert die niet regelmatig worden geupdate, dan loop je een zeker risico.

Wel vind ik de prijs erg hoog. Standaard is de prijs 97€ per maand. Wanneer je een beetje zoekt, dan kan je markettheme ook vinden voor een prijs van 67€ per maand.

Dit neemt niet weg, dat wanneer je een beginner bent, dat je dit veel werk uit handen neemt. Daarnaast ziet het thema er ook gewoon goed uit. 

Alternatieven voor Markettheme

Daarnaast wil dit wil niet zeggen dat deze modules zinloos zijn wanneer je Markettheme niet gebruikt.

Hetgeen je leert kun je namelijk ook vrij eenvoudig toepassen op andere thema`s. Wel zal je dan een aantal extra plugins nodig hebben, zoals bijvoorbeeld WP All Import.

In module 8 wordt er bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het thema affiliate netwerk. Er wordt dan getoont hoe je een API verbinding met een affiliate netwerk kunt opzetten. Op die manier kun je eenvoudig tal van producten importeren op jouw website. 

Markettheme alternatief

Zelf gebruik ik hier de al eerder genoemde plugin WP All import voor. Hiervoor betaal je eenmalig en kan je de rest van jouw leven gebruik maken van deze plugin. Voor thema`s maak ik gebruik van Themegrill. Daar heb ik één keer een bedrag van ongeveer 100€ voor betaald en kan ik alle thema`s ongelimiteerd gebruiken. 

Het belang van SEO

Wanneer je wilt gaan groeien, dan is SEO van erg groot belang. Dit is een thema dat een beetje onderbelicht blijft in de affiliate marketing revolutie. Wel dien ik er bij te vertellen, dat als je echt diep in deze materie duikt, dat het dan redelijk complex kan worden. De vraag is in hoeverre je dit echt nodig hebt.

Het belang van de kwaliteit van berichten en pagina`s

Wat Jacko continue aangeeft, is dat het allerbelangrijkste de kwaliteit van de pagina`s en berichten zijn. Dit ben ik  op zich ook wel met hem eens. Maar het is niet het enige dat telt.

Wel is het zo, dat je met kwalitatief goede content binnen Google kunt ranken. Andersom, als je alles SEO technisch goed doet, maar je hebt geen goede content, dan zal jouw website niet gaan ranken. Of wellicht voor een hele korte periode. Want dat is een ander groot voordeel van een kwalitatief goede website. Deze zal blijven ranken zonder dat je er al teveel moeite voor hoeft te doen.

We dienen ook niet te vergeten dat Jacko wel degelijk een autoriteit is op het gebied van affiliate marketing. Zo heeft hij een aantal jaren geleden een interview gegeven aan het AD. Dat is toch niet de eerste de beste krant in Nederland>

Upsell

Een ander minpunt van de affiliate marketing revolutie is de upsell die continue wordt uitgevoerd. Zo is er de 10k club, Deze training kost maar liefst 2.000€.

Persoonlijk vind ik dit veel te veel voor hetgeen er geboden wordt. 

Ik zou je dan ook willen waarschuwen en niet te snel kiezen voor de verschillende upsells van Jacko. Volg gewoon de Affiliate Marketing Revolutie en ga aan de slag. En hiermee bedoel ik ook voor langere tijd. Maak niet de fout dat als je naar een paar weken nog niks ziet gebeuren, dat het dat niet gaat lukken. Het heeft nu eenmaal tijd nodig.

Affiliate Marketing Revolutie upsell

Autoriteit van een website

Van ontzettend groot belang is de autoriteit van een website. Wanneer bijvoorbeeld een website zoals de Telegraaf iets post, dan zal dit doorgaans direct door Google worden opgepikt. 

Wanneer je een website begint, dan heb je daarentegen nog helemaal geen autoriteit. Hier dien je aan te werken. De beste methode is het blijven produceren van goede content. Dit kan best wel even duren. 

Ga er gewoon vanuit dat je 100 goede berichten dient te publiceren, voordat je daadwerkelijk bezoekers gaat trekken. Slaag je hier eerder in, dan valt het mee. In ieder geval zorg je er dan voor dat je niet te snel teleurgesteld zal zijn. Want dat is het risico bij affiliate marketing.

De beste methode is het blijven produceren van goede content. Dit kan best wel even duren. 

Ga er gewoon vanuit dat je 100 goede berichten dient te publiceren, voordat je daadwerkelijk bezoekers gaat trekken. Slaag je hier eerder in, dan valt het mee. In ieder geval zorg je er dan voor dat je niet te snel teleurgesteld zal zijn. Want dat is het risico bij affiliate marketing. Veel mensen verwachten heel snel heel veel geld te verdienen.

Website autoriteit

Wanneer dit niet gebeurd, dan zijn zij teleurgesteld en dan haken ze af. Dit is overigens wel iets waar Jacko zelf aan meewerkt.

Toepasbaarheid in de praktijk

Het allerbelangrijkste is dat je echt aan de slag gaat. En ook vooral gaat doorzetten. Op dit gebied is Jacko een goede stimulatie. Hij benadrukt continue dat je vooral dient door te gaan. Hier heb je weinig tot geen technische kennis voor nodig.

Update van de training

Onlangs heeft Jacko zijn training een update gegeven. Ik moet zeggen dat dit echt een vebetering is. Er wordt nu meer aandacht gegeven aan het schrijven van teksten. Dit is en blijft één van de belangrijkste aandachtspunten.

Hij legt hierbij de focus op kwaliteit. Het is van groot belang om kwalitatief goede teksten te schrijven. Hierbij is het van belang dat de lezer er echts iets aan heeft. Het dient als het ware het antwoord op een vraag te zijn. Daarnaast geeft hij ook een paar handige tips die je verder helpen.

Mijn eigen ervaringen

Zelf ben ik begonnen met affiliate marketing nadat ik de affiliate marketing revolutie had aangeschaft. Ik kan wel zeggen dat dit een prima investering is geweest. Het heeft mij geholpen om deze wereld te leren kennen. De investering van 47€ heb ik dan ook zeer zeker terugverdiend. Eigenlijk had ik deze al heel snel terugverdiend en inmiddels al wel een paar honderd keer.

Wel heb ik zelf nog het nodige bijgeleerd, wat geen onderdeel was van de training. Maar zelfs als ik dat niet had gedaan, dan was het nog steeds een zeer goede investering geweest. 

Mijn eerste website

Na het volgen van de training heb ik een eerste website opgezet. Ik kan wel zeggen dat deze website niet echt goed in elkaar zit.

Ik ben ook al redelijk snel overgestapt naar een andere website binnen een andere niche. 

Gewoon omdat de eerste niche niet goed op mijn interesse aansloot. Toch ontvang ik bijna iedere maand nog wel een commissie via die website. En ik heb deze affiliate marketing website letterlijk minimaal 2 jaar niet meer aangeraakt. Affiliate marketing werkt dus gewoon. Dat kan niemand ontkennen.

Mijn eerste website

Is technische kennis vereist?

Technische kennis is zeker niet vereist om aan de slag te gaan met affiliate marketing of om de affiliate marketing revolutie te volgen. Alleen wanneer je echt aan de weg wilt gaan timmeren, dan is bepaalde kennis op SEO gebied wel noodzakelijk. 

Zolang je tevreden bent met een paar honderd euro of wellicht vijfhonderd euro per maand, dan is dit niet noodzakelijk. Daarnaast kan je ook altijd kiezen voor het markettheme, wat de noodzaak tot het bezitten van technische kennis nog kleiner maakt. Je krijgt dan alles kant en klaar aangeleverd en je hoeft zelf alleen nog voor de content te zorgen.

Veranderende marktomstandigheden

Ik ben van mening dat affiliate marketing in de training te eenvoudig wordt voorgesteld. Met een paar uur werken per week ga je geen duizenden euro`s verdienen. Je dient er gewoon hard voor te werken. Wel heb je de vrijheid om te doen wanneer je dit wilt. En ook wanneer je dit wilt. Dit is toch een leuke vorm van extra geld verdienen.

Converterende teksten schrijven

Een minpunt van de training vind ik de aandacht voor het schrijven van converterende teksten. Dit  is gewoonweg extreem belangrijk. Hier zou meer aandacht aan besteed dienen te worden. Op dat vlak vind ik de affiliate roadmap beter. Danique Bras gaat echt diep in op hoe je converterende teksten schrijft. Deze training is echter wel aanzienlijk duurder.

Mijn oordeel

In mijn opinie is de affiliate marketing revolutie een prima online training. Zeker gezien de prijs en de recente update. Stap voor stap wordt de wereld van affiliate marketing jou uitgelegd.

Ik vind het echter jammer dat Jacko zijn training probeert te verkopen met uitspraken dat je met een paar uur per week wel 7.500€ per maand kunt verdienen. Hierdoor krijgt de training een beetje een slechte naam. Want dit is gewoon niet waar. En ook volstrekt overbodig. Hetgeen wat er wordt geboden voor de prijs, is namelijk zonder meer goed te noemen. De affiliate marketing revolutie kopen is in mijn opinie dan ook gewoon een goed idee. Je dient dan echter wel de verwachtingen bij te stellen.

Het probleem is namelijk, dat als jij verwacht binnen een paar maanden veel geld te verdienen, zonder dat je hier veel voor hoeft te doen, dan kom je bedrogen uit. 

Als je dit goed beseft, dan kan ik de cursus van Jacko zeker aanbevelen. Zeker omdat deze affiliate marketing cursus een van de goedkopere opties is. Daarnaast laat Jacko voldoende zien, waar je echt wel geld mee kunt verdienen. Daarnaast staat affiliate marketing zeker in mijn top 10 manieren van geld verdienen.

> Bekijk de speciale aanbieding

Passief inkomen

Affiliate marketing wordt vaak afgedaan als geld verdienen op een passieve manier. Daar ben ik het niet geheel mee eens. Wel vraag ik mij af, als ik nu een stap terug zou doen en alleen nog maar mijn websites ga onderhouden, hoe lang mijn commissies zullen doorlopen. 

Persoonlijk denk ik dat dit best nog wel een paar jaar het geval zal zijn. Ik heb er echter voor gekozen om door te bouwen en de inkomsten verder te laten groeien. Wellicht ga ik een later stadium wel genieten van een passief inkomen dat dit mij kan opleveren.