Een passief inkomen genereren is voor veel mensen een droom. Geld dat binnenkomt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. In veel gevallen is dat dan ook zo. 

Dat neemt niet weg, dat indien je nu de juiste beslissingen neemt, je hiervan in de toekomst gaat profiteren. Of je in dat geval een geheel passief inkomen gaat genereren is de vraag. Maar dat je extra geld kunt verdienen, dat staat voor ons wel wast. Daarnaast heb je het ook grotendeels in eigen hand.

Wat is nu eigenlijk een passief inkomen?

Als je in het woordenboek gaat kijken wat passief nu precies betekent, dan zul je vinden dat dit staat voor: Zonder er iets voor te doen.

Een passief inkomen houdt dan ook in, een inkomen zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Helaas dienen we je op dit moment direct uit de droom te helpen dat dit gewoonweg niet bestaat. Iemand die jou vertelt dat dit wel mogelijk is, spreekt niet de waarheid. Of in ieder geval niet de gehele waarheid.

Persoonlijk spreek ik dan ook liever over passief geld verdienen.

Wat is een passief inkomen

Want passief geld verdienen is wel mogelijk. En hoeveel dat uiteindelijk is, dat bepaal je eigenlijk zelf. 

Wil je gewoon wat extra`s of wil je een volledig inkomen genereren. De keuze is aan jou!

Verschillende vormen om een passief inkomen te verdien

Er zijn verschillende methoden om een (gedeeltelijk) passief inkomen te genereren. Je kan deze verschillende manieren grofweg in twee groepen opdelen:

 • Geld verdienen met behulp van het internet
 • Geld verdienen met een bestaand vermogen

Laten we dieper ingaan op deze groepen van passief geld verdienen.

Geld verdienen via het internet

Het internet biedt talloze mogelijkheden om geld te verdienen. Helaas maken in onze opinie de meeste mensen alleen gebruik van het internet als vrijetijdsbesteding. Dat is gewoonweg een gemiste kans.

De tijd die je doorbrengt op bijvoorbeeld facebook of Instagram, zou je ook nuttiger kunnen besteden.

Dit dient dan wel in jouw persoonlijkheid te zitten. Je dient ambitie te hebben. Zonder ambitie en doorzettingsvermogen is dit niks voor jou. Begin er dan ook niet aan, want dan zal het op zeker op een teleurstelling uitlopen.

Passief inkomen genereren internet

Nu zal je jezelf waarschijnlijk afvragen, hoe kan je dan geld verdienen via het internet? Dat gaan we je op deze pagina verder uitleggen.

Affiliate marketing

Persoonlijk is geld verdienen met affiliate marketing mijn favoriete methode om geld te verdienen via het internet. Dit baseer ik op de volgende feiten:

 • Je hoeft praktisch niks te investeren
 • Het is voor iedereen weggelegd
 • Omzet is gelijk aan winst
 • Het is een enorm grote markt waar miljarden euro`s in omgaan en dit zal alleen nog maar gaan groeien
 • Je bepaald zelf hoeveel tijd je er in investeert
 • De mogelijkheden om geld te verdienen zijn eigenlijk onbeperkt

Zoals al aangegeven, hoef je bijna niks te investeren. Vaak is een domeinnaam en een hostingpakket al voldoende. En in dat geval praat je echt over slechts een paar tientjes per jaar. En daarmee kan je de dus al aan de slag. Dit maakt het mijn inziens een erg interessant verdienmodel.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het principe van affiliate marketing is dat je producten of diensten van iemand anders gaat promoten. Het is een soort van internet marketing. En hiervoor ontvang je een commissie, indien er uiteindelijk iets wordt verkocht. 

Er zijn zelfs affiliate programma`s, waar je slechts potentiële klanten hoeft aan te leveren en dat je daarvoor al een beloning ontvangt.

Maar hoe werkt dat nu? Eigenlijk is het heel simpel. Stel je maakt een website over televisies. Op deze website ga je reviews schrijven over verschillende televisies.

In een review plaats je dan een link naar de verkoper van de tv. 

Hoe werkt affiliate marketing

Indien je de lezer dermate goede informatie verschaft, waardoor deze website bezoeker besluit over te gaan tot een aankoop, dan ontvang je een percentage van de verkoopprijs. 

Je stuurt de potentiële klant door naar de website van de verkoper via een affiliate link. Dit is een apart type link, waarmee duidelijk wordt dat jij degene bent die de klant heeft aangeleverd. Een affiliate link kan je ook plaatsen bij foto`s, of je kunt een e mail gaan versturen waarin je deze verwerkt.

Affiliate marketing revolutie

Vandaag nog beginnen met online geld verdienen? Dan kan je direct profiteren van deze gigantische korting. Let wel, deze actie is slechts beperkt geldig!

    • Leer stap voor stap om geld te verdienen op het internet.
    • Geen technische kennis vereist! Iedereen kan dit.
    • Start direct met jouw online business.
    • Ontvang elke maand commissies.
    • De ultieme weg naar vrijheid.

Toepasbaar op bijna alle producten en diensten

In dit voorbeeld heb ik een televisie gebruikt. Dit principe is echter toepasbaar op bijna alles wat je maar kan bedenken. Of het nu om voedingsproducten, trainingen, verzekeringen, vakanties, mobiele telefoon contracten of energie  gaat, er bestaat altijd wel een affiliateprogramma voor. En op die manier kan je dus geld verdienen.

Als je goed kijkt naar verschillende websites, dan zal je zien dat dit heel vaak wordt toegepast. Als je een review van een product leest en dan niet op trustpilot of een dergelijke website, dan kan je er bijna vanuit gaan dat het om een affiliate website gaat.

Is dit niet erg ingewikkeld?

Jouw eigen website maken is tegenwoordig uitermate simpel. Met een paar klikken heb je een website gemaakt. Daarna dien je te zorgen voor goede content. Consent is namelijk hetgeen bezoekers naar jouw website brengt. 

Dit is ook niet moeilijk, maar het kost je wel tijd. Afhankelijk van hoe groot de concurrentie is, kan je dit zelfs veel tijd kosten.

Waarom verdient niet iedereen geld op deze manier?

Op het punt van produceren van content gaat het dan ook fout.

Vaak denken mensen dat ze met een paar blogartikelen al duizenden website bezoekers gaan trekken en daarmee geld gaan verdienen. 

Dit kan je heden ten dage vergeten. Je dient echt heel veel en vooral ook goede content te publiceren, alvorens je daadwerkelijk website bezoekers gaat trekken. Hierbij kan je er wel vanuit gaan, dat je minimaal 50 blogartikelen van minimaal 1000 woorden nodig hebt. En dat gaat je best wel wat uren kosten.

Passief inkomen voor iedereen

Waarom wordt er hier van passief inkomen gesproken?

Echter, als je nu de uren gaat besteden die je nu voor de tv zit, of op het internet surft, dan is de enige investering die je hoeft te doen: Jouw tijd beter besteden.

Nu zal je jezelf op dit punt misschien afvragen waarom dit onder de noemer passief inkomen genereren valt. Wel, dat komt omdat het op een gegeven moment bijna vanzelf gaat. 

Indien je een website hebt met veel bezoekers en goede content, dan hoef je deze website eigenlijk alleen nog maar te onderhouden. En dan ben je waarschijnlijk met een paar uurtjes per week wel klaar. 

Uiteraard kan je er altijd voor kiezen om de website verder uit te breiden en nog meer bezoekers te trekken en daardoor nog meer winst te generen. Dit hoeft echter niet., Als je op het punt bent beland, dat je tevreden bent met hetgeen de website maandelijks binnenbrengt, dan kan je dit op de automatische piloot voortzetten.

Omzet is gelijk aan winst

Omdat je een commissie ontvangt over de verkoopprijs en zelf geen product hoeft te versturen, is hetgeen je verdiend pure winst. Ook heb je niks van doen met klantencontact of dergelijke.

Persoonlijk ben ik van mening dat influencers aan populariteit gaan verliezen. Bedrijven willen zeker weten dat hetgeen zij investeren zich terugbetaald. Met affiliate marketing hebben zij deze garantie. 

Zij hoeven alleen uit te keren indien er daadwerkelijk iets wordt verkocht. Het is dus voor een bedrijf een risicoloze investering.

Affiliate marketing is een miljarden business

Om je een indruk te geven hoeveel geld er in deze industrie omgaat, een paar cijfers:

Omvang affiliate marketing markt

Bron: Statista

Het aandeel van de Amerikaanse markt wordt geschat op 39% van de globale markt. Wereldwijd zal er dus in 2021 ongeveer 19 miljard dollar in deze markt omgaan. Daarnaast wordt de groei op jaarbasis geschat op 10%. 

Een van de grotere aanbieders van affiliate programma`s, Awin, heeft in 2020 maar liefst 915 miljoen USD uitgekeerd aan affiliate commissies.

Dropshipping

Dropshipping wordt ook vaak gezien als een methode om een passief inkomen te genereren. Op deze manier hoef jezelf geen producten te versturen, dat wordt namelijk voor jou gedaan.

In mijn opinie zijn er echter wel een aantal nadelen verbonden aan deze methode van geld verdienen via het internet. Te weten:

 • Door de enorme concurrentie zijn marges doorgaans laag
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het klantencontact
 • Je ontvangt zelf de retouren, waardoor je kunt blijven zitten met voorraden van producten

Dit alles in ogenschouw nemend, is dit in mijn opinie niet echt een optie om een echt passief inkomen te genereren. Daarnaast staat dropshipping negatief in het nieuws. Dit met name door de vaak slechte kwaliteit van de producten die worden geleverd.

Zelf een online product maken en verkopen

Het grote voordeel van het maken en verkopen van een online product, zoals bijvoorbeeld een online cursus, is dat je dit ontelbare keren kunt verkopen. En daarbij zijn er praktisch geen kosten verbonden aan een extra verkoop.

Je dient echter wel te komen met iets goed. De concurrentie op dit gebied is inmiddels enorm.

Alleen door jezelf te onderscheiden, heb je hier nog kans van slagen. Ben je echter een expert op een bepaald gebied en is er vraag naar jouw expertise, dan is dit een uitgelezen kans om hier geld mee te verdienen. 

Je dient dan in eerste instantie wel het product dat je wilt gaan verkopen te maken, maar daarna zal het passieve inkomen binnenkomen. Wel zal je de nodige tijd kwijt zijn aan zaken als klantcontact. 

e-book schrijven

Echter, wanneer alles goed loopt dan zal dit minimaal zijn. In onze ogen is er dan ook sprake van passief inkomen. Dit maakt het verkopen van digitale producten, zoals bijvoorbeeld een e book, erg populair.

Investeren van beschikbaar vermogen

Bevind je jezelf in de situatie dat je geld te beschikking hebt, dan kan je dit geld voor jou laten werken. Je kan het gaan investeren zodat het rendement op gaat leveren. En indien je over een groot vermogen beschikt, dan zou het zo kunnen zijn dat je hiervan kunt gaan leven.

Je kan gaan beleggen op de beurs, aan de slag gaan met cryptocurrency of je kunt gaan investeren in onroerend goed. Al deze methoden hebben echter één ding in gemeen. Investeren of beleggen is nooit zonder risico. Daarnaast is het ook zo, dat des te hoger de te verwachten rendementen zijn, des te groter dit risico zal zijn.

Waarom is een passief inkomen zo populair?

Het ultieme doel van veel mensen is vrijheid. En met vrijheid bedoelen we dat jezelf gaat bepalen wanneer je werkt, hoeveel je werkt  en vooral ook waar je werkt. 

In principe is geld verdienen via het internet overal ter wereld mogelijk.

Je zou er op den duur zelfs voor kunnen kiezen om naar het buitenland te verhuizen en dan naar een plek waar het leven relatief goedkoop is. 

Op die manier kan je dan goed leven van hetgeen je via het internet verdiend en kan je jezelf zien als een digital nomad.

Mijn best presterende website levert ongeveer 1,000€ per maand op. 

De populariteit van passief inkomen

Daarbij is het wel zo dat het aantal bezoekers en de omzet nog maandelijks groeit. In principe zou je in een land zoals Thailand al goed kunnen leven van een dergelijk bedrag en de laptop lyfestyle werkelijkheid kunnen laten worden.

Aan de slag gaan als zzp`er

Ga je bijvoorbeeld aan de slag als freelancer, dan heb je ook een zekere mate van vrijheid. Echter, je verdient jouw inkomen dan wel op basis van uurtje factuurtje. Je zult dus de nodige uren dienen te werken, om te zorgen voor een inkomen. Dit is dan ook meer een actief inkomen, waarmee je echter wel goed geld kunt verdienen.

Geld verdienen via affiliate marketing daarentegen gaat eigenlijk gewoon non-stop door. Zelfs als je ligt te slapen kan je nog geld verdienen. Verdien je jouw geld op basis van uurtje factuurtje, dan zijn het aantal uren dat je per week kunt werken een beperkende factor met betrekking tot hetgeen je maximaal kunt verdienen.

Het is tijd voor actie

In mijn opinie dien je eerst te investeren, alvorens je een later stadium een passief inkomen kunt genereren. Deze investering is voornamelijk tijd. 

Het allerbelangrijkste is om vandaag actie te ondernemen. Alleen op die manier ben je in de toekomst in staat om een passief inkomen te genereren.

> Sla vandaag nog de weg in naar volledige vrijheid <

Stel dat je twee jaar nodig hebt om het niveau te bereiken dat je voldoende inkomen genereert, om als digital nomad door het leven te gaan. Als je dan vandaag actie onderneemt, dan zal over twee jaar jouw leven er volledig anders uitzien.

Doe je dit niet, dan zal het nog langer duren. Daarnaast is de kans dan ook enorm groot dat het nooit gaat gebeuren. Het is namelijk een gegeven, dat mensen die uitstellen uiteindelijk de stap niet zullen zetten.

Vandaag actie ondernemen zal betekenen dat jouw toekomst er geheel anders uit gaat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *