Geld verdienen met crypto is iets wat veel mensen aanspreekt. Vooral bij jongeren is dit erg populair. Helaas is het in de praktijk wel zo, dat veel mensen hiermee beginnen, zonder dat zij echt weten wat zij doen. Je dient over de nodige kennis te beschikken, alvorens je daadwerkelijk op deze manier geld kunt verdienen.

Hoeveel mensen er winst maken of geld verliezen is niet met zekerheid te zeggen. Volgens informatie van RTL stond in 2018 slechts een kwart van de crypto beleggers op winst. Dat zou dus inhouden, dat 75% verlies maakt, of in ieder geval geen winst. 

Geld verdienen met crypto

Geen verlies zolang je niet verkoopt?

Soms denken mensen, dat wanneer zij hun crypto niet verkopen dat er dan ook geen sprake is van verlies. Dit is uiteraard een verkeerde gedachte. Indien je iets hebt gekocht wat nu minder waard is, dan ben je erop achteruit gegaan, waardoor er sprake is van verlies.

Aan de andere kant, wanneer je op winst staat, maar je verkoopt jouw crypto niet, dan loop je altijd het risico dat je de winsten weer kwijt raakt. Je realiseert de winst pas op het moment dat je de crypto hebt verkocht en het geld op de bankrekening hebt staan. Pas dan is er echt sprake van thuis geld verdienen.

Koersexplosie van cryptocurrencies

Het gaat al langere tijd over de enorme koersexplosie die cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum hebben doorgemaakt.

Dan zou je denken, dan is geld verdienen met crypto eigenlijk super eenvoudig.  Helaas is het wel zo dat er sprake is van grote koersschommelingen. 

Op het moment dat je crypto in jouw bezit hebt en de koers begint te dalen, dan dien je een beslissing te nemen. Ga je verkopen of wacht je tot de koers weer gaat stijgen? 

Geld verdienen met crypto koersstijging

Niemand kan je vertellen wat de juiste beslissing is. Dit weet je alleen achteraf. En dan moet je eigenlijk maar hopen, dat achteraf blijkt dat je de juiste beslissing hebt genomen.

Welke cryptomunt  moet je nu kiezen?

Het aanbod van verschillende cryptocurrencies is enorm. Elke week komt er ook weer een nieuwe cryptomunt bij. Het kiezen van de juiste cryptocurrency is dan ook een grote uitdaging. Het overgrote gedeelte zal in de toekomst niks waard blijken te zijn. Maar er zullen ook digitale munten tussen zitten, die een enorme koersstijging zullen doormaken.

Om de juiste cryptomunt te kiezen, dien je te kijken naar het potentieel. De technologie en de aanwendingsmogelijkheden, spelen hierbij een belangrijke rol. Maar zelfs dat biedt geen garanties. Er kan morgen weer een nieuwe cryptomunt bijkomen die toch net weer iets beter is.

Strategieën om te handelen

Persoonlijk ben ik van mening dat je altijd een strategie dient te hebben. En aan deze strategie dien je ook vast te houden. Wanneer je zomaar wat doet en je gaat handelen op basis van emoties, dan heb je een grote kans dat het verkeerd uitpakt.

Handelen op basis van koerspatronen

Omdat er bij crypto eigenlijk geen sprake is van onderliggende waarde, zijn koerspatronen in mijn opinie erg belangrijk. Mede omdat veel crypto beleggers op basis van koerspatronen handelen. 

Doordat er wordt gehandeld op basis van koerspatronen, zal de koers hierdoor worden beïnvloed. Als er op een gegeven moment een punt wordt bereikt, waarbij je volgens een koerspatroon je zou moeten verkopen en veel handelaren gaan dit doen, dan zal de koers gaan dalen. Uiteindelijk wordt de koers bepaald door vraag en aanbod.

Handelen met koerspatronen

Je dient dus in staat te zijn om een koerspatroon in een vroeg stadium te herkennen. Ben je te laat, dan zal je winst mislopen of je zal tegen een verlies aanlopen.

Het herkennen van koerspatronen is daarom essentieel. In mijn opinie is het van belang dat je jezelf hier goed in verdiept. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat een training op dit gebied onmisbaar is.

Hold On Dear Life

Bij de Hold On Dear Life strategie ligt de focus op de lange termijn. Je investeert bij deze strategie in cryptocurrencies die op lange termijn potentie hebben. Hierbij is de dagkoers minder van belang, hetgeen een koerspatroon dan ook iets minder relevant maakt. Dit neemt niet weg, dat je natuurlijk nog altijd op het juiste moment dient in te stappen.

Bij deze strategie dien je te letten op zaken zoals de technologie. Ook hier is een goede crypto training van belang. Want was is nu de technologie die een cryptomunt interessant maakt of juist niet? Dit is best een complexe aangelegenheid.

Bij het op deze manier investeren in crypto`s is er meer kennis en inzicht vereist. Zijn het bijvoorbeeld de NFT`s (Non fungibel tokens) die de toekomst hebben, of zijn het toch meer de fungible tokens zoals de Bitcoin. Indien je meer vertrouwen hebt in de NFT tokens, dan zou je jezelf dienen te richten op de Ethereum blockchain.

Gratis crypto verdienen

Doordat er enorm veel concurrentie bestaat op het gebied van cryptocurrencies, werken veel nieuwe cryptocurrencies met gratis crypto, om op die manier de interesse te wekken. Zo is dit bijvoorbeeld mogelijk bij het pi Network. Indien je een uitnodigingscode hebt ontvangen, dan kan je dagelijk gratis crypto ontvangen.

Gratis crypto

Op dit moment zijn deze munten nog weinig tot niks waard. Maar stel dat dit over een aantal jaren gaat veranderen, dan heb je als het ware gratis geld ontvangen.

Verwacht echter niet dat dit je op korte termijn duizenden euro`s gaat opleveren. Maar je wilt ook niet in de situatie terechtkomen, dat indien je een jaar geleden de gratis crypto had verdiend, dat je nu over een substantieel bedrag zou beschikken.

Kun je geld verdienen met gratis crypto? Dat weet je pas over een paar jaar. Maar omdat het je niks kost, is het wel interessant. Kijk hierbij wel uit aan wie je jouw data verstrekt en dat er geen sprake is van onderliggende duistere belangen.

De invloed van nieuwsberichten

Wat naast koerspatronen bij cryptocurrencies een belangrijke rol speelt, zijn nieuwsberichten. Hier heb je als crypto belegger helaas weinig invloed op. Wil je geld verdienen met crypto en komt er onverwacht een positieve tweet naar buiten van Elon Musk? Dan heb je geluk en zal je hoogstwaarschijnlijk direct een mooi bedrag verdienen. Het tegenovergestelde kan echter ook gebeuren.

Dit maakt beleggen in cryptocurrencies extra risicovol. je hebt te maken met zaken waar jezelf geen invloed op hebt en die ook niet te voorspellen zijn.

Passief geld verdienen met crypto

Er bestaat nog een andere mogelijkheid om geld te verdienen met crypto. Hierbij gaat het niet om spectaculaire winsten, zoals je met de Bitcoin had kunnen behalen.

We hebben het hierbij over staken. Dit is een vorm van passief geld verdienen met de crypto die je in j ouw bezit hebt. Bij staken hou je de crypto in jouw bezit. Hiervoor ontvang je een vergoeding die een stakingsvergoeding wordt genoemd. De stakingsvergoeding verschilt per broker en per crypto. Bij Bitvavo ligt deze vergoeding doorgaans tussen de 0,5% en 7%. 

Passief inkomen verdienen

Jouw crypto, bijvoorbeeld de Bitcoin, wordt hierbij ingezet om transacties te bevestigen. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat het crypto netwerk sneller, beter en veiliger wordt. 

Een stakingsvergoeding wordt uitgekeerd bij Proof Of Stake. Bij Proof Of Stake is er geen sprake van mining. 

Indien je actief handelt en je dagelijks verkoopt en koopt om te profiteren van koersschommelingen op de korte termijn, dan is de opbrengst uit staking niet relevant. Volg je echter de Hold On Dear Life strategie, dan kan je via deze methode eenvoudig meer rendement behalen. Je dient de crypto dan wel aan te houden in een digitale portemonnee bij een broker, zoals Bitvavo.

Klein beginnen

In mijn opinie is het verstandig om klein te beginnen. Koop gewoon eerst eens voor een paar honderd euro aan cryptocurrencies, voordat je met grote bedragen aan de slag gaat. Door klein te beginnen kom je in aanraking met tal van nieuwe begrippen, die je in de loop van de tijd steeds beter zal gaan begrijpen. Indien je direct een groot bedrag inlegt, dan heb je eigenlijk niet de tijd om jezelf eigen te maken met de wereld van de cryptocurrencies. 

Handelen in crypto houdt nu eenmaal in dat je veel nieuwe termen en begrippen dient te leren en te begrijpen.

Het mooie van geld verdienen met cryptocurrency is wel, dat je ook met een paar honderd euro duizenden euro kunt verdienen. DIt is bij beleggen in aandelen praktisch onmogelijk. 

Je zou bijvoorbeeld met jezelf kunnen afspreken, dat wanneer je jouw eerst 1000 euro hebt verdiend met crypto, dat dan het moment is aangebroken om op te schalen. Op dat moment heb je voor jezelf bewezen, dat je voldoende weet over de wereld van cryptocurrencies.

Uitkijken voor scams

Doordat veel mensen geld willen verdienen met crypto, trekt dit ook veel oplichters aan.

Doordat er mensen zijn die veel geld hebben verdiend in een korte termijn, creëert dit een zekere mate van hebzucht. 

Wanneer je ziet dat iemand veel geld heeft verdiend, dan wil je dat ook. Dit is een goed uitgangspunt voor oplichters en scammers. Door de hebzucht worden mensen minder kritisch.

Oppassen voor scamss

Iedereen kent wel de mails, dat je binnen een paar weken ontzettend veel geld kunt verdienen. Op dit moment is het de trend, dat je een dergelijke e mail ontvangt van iemand die je kent. Hierbij zijn accounts gehackt die hiervoor worden ingezet.

Als je even goed nadenkt, dan weet je dat dit niet kan kloppen. Helaas zijn er nog steeds behoorlijk wat mensen die hier intrappen. En ik kan je verzekeren dat er nog niemand is, die hierop is ingegaan ook daadwerkelijk geld heeft verdiend. Wel is iedereen die dit heeft gedaan veel geld kwijtgeraakt. Blijf altijd kritisch wanneer je tips ontvangt om geld te verdienen.

Betrouwbare cursus of training

In plaats van ingaan op deze scam emails, is het verstandiger om gewoon een goede en betrouwbare cursus of training te volgen. Het zal dan misschien iets langer duren, voordat je daadwerkelijk geld gaat verdienen,  maar je hebt in ieder geval wel een goede kans dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met crypto`s.

Vanuit dit oogpunt is de crypto masterclass een van de bekendste en best beoordeelde trainingen in Nederland. Maar ook de beleggers academy biedt interessante cursussen op het gebied van crypto. Investeren in crypto betekent dat je met jouw spaargeld gaat investeren. Waarom zou je dan niet eerst wat geld investeren in een goede training, zodat je weet wat je doet? Op die manier wordt bijverdienen naast een baan weer een stap realistischer.

Je gaat toch ook niet zwemmen in diep water zonder zwemdiploma?

Wat gaat de toekomst brengen?

Dit is uiteindelijk de hamvraag. Gaan crypto`s uiteindelijk het bestaande geld vervangen of blijkt het over een aantal jaren toch om een zeepbel te gaan?

Persoonlijk heb ik wel vertrouwen in de toekomst van crypto. Wel wordt het langzamerhand tijd dat het meer een echt betaalmiddel gaat worden dan een investeringsmogelijkheid. Of de Bitcoin hiervoor de juiste crypto is, daar ben ik nog niet van overtuigd.