Geld verdienen met Google advertenties

Aan de ene kant is geld verdienen met Google advertenties een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen. Aan de andere kant zijn de inkomsten doorgaans vrij beperkt. Je dient veel websiteverkeer te hebben, alvorens je echt geld gaat verdienen.

Als website eigenaar kan je geld verdienen via Google Adsense. Adverteerders kunnen adverteren via het Google Ads programma (voorheen Google Adwords). Google Adsense en Google Ads zijn dus nauw aan elkaar verbonden. De opbrengsten als publisher zijnde kun je zien in Google Adsense portaal.

Wat is de Google RPM?

In dit licht is de Google RPM een belangrijke indicator. Dit staat voor de inkomsten per duizend vertoningen. Deze ligt gemiddeld tussen de 5€ en 10€. Als je uitgaat van 10€, dan heb je dus 10,000 vertoningen per dag nodig om 100€ per dag te verdienen. Om 1,000€ te verdienen heb je 100,000 vertoningen nodig. 

Hierbij is het echter wel zo dat een vertoning niet gelijk staat aan een bezoeker. Aan een bezoeker kunnen meerdere advertenties worden vertoond.

Voor het alleen tonen van advertenties wordt er niet betaald. Om geld te verdienen met Google advertenties heb je clicks nodig. 

Het cost per click model

Er wordt uiteindelijk een bedrag per click uitbetaald. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld affiliate marketing, hoeft er dus niet daadwerkelijk een verkoop plaats te vinden. En van het daadwerkelijk zelf verkopen van producten, zoals bijvoorbeeld verkopen via Bol.com is al helemaal geen sprake. Vanuit dat oogpunt is het een risicovrije methode om geld te verdienen.

De opbrengsten per klik

De opbrengsten per klik kunnen uiteenlopen van een paar cent tot meer dan 100€. De top keywords kunnen zelfs wel 200€ per click opleveren. Het mag dan echter duidelijk zijn dat de concurrentie voor de keywords met een dergelijk hoge waarde, extreem groot zal zijn. Iedereen wil wel ranken op keywords, die in potentie 100€ of meer per click opleveren.

Hetgeen er per click wordt betaald hangt af van het soort advertenties dat er worden vertoont. Vooral financiële advertenties hebben een hoge waarde per click. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan verzekeringen. De eigenaren van deze advertenties hebben er veel voor over om mensen naar hun website te krijgen doorverwezen.

Hetzelfde geldt voor online diensten waarbij er sprake is van hoge winstmarges. Een kenmerk van een online dienst is dat er weinig tot geen kosten verbonden zijn aan het verkopen van een extra product. Daarom kan een groter gedeelte van de verkoopprijs worden uitbetaald aan adverteerders voor het gebruik van Google Ads, voorheen Google adwords.

CPC Google advertenties

Indien je bijvoorbeeld een product verkoopt met een winstmarge van 20%, dan heb je veel minder budget om te besteden aan Google advertenties.

Eenvoudig geld verdienen met Google adsense

Een groot voordeel van geld verdienen met Google advertenties, is dat je er zelf weinig voor hoeft te doen. Op het moment dat jouw website is goedgekeurd en je hebt Google adsense geïmplementeerd, dan doet Google als het ware de rest voor jou. Zij zullen dan automatisch advertenties gaan vertonen en zij zorgen ervoor dat de juiste advertenties worden getoond.

Afhankelijkheid van Google

Aan de andere kant maak je jezelf wel afhankelijk van Google. Overtreed je de richtlijnen van Google, dan zal jouw website snel uit het programma worden gegooid. En dan is er maar weinig wat je ertegen kan doen. 

De macht van Google op dit gebied is nu eenmaal ontzettend groot. 

Afhankelijkheid van Google

Het is dus in ieder geval zaak, om jezelf goed aan de richtlijnen van Google te houden, om te voorkomen dat je uit het programma wordt gegooid.

Content en de CTR

Wat je kunt verdienen hangt dus grotendeels af van het aantal bezoekers dat je trekt. Daarnaast zal goede content helpen bij een goede ctr. Goede content zorgt ervoor dat bezoekers meer tijd op jouw website zullen doorbrengen, waardoor de kans dat zij op een advertentie klikken groter wordt.

Daarnaast is kennis van de basisbeginselen van internet marketing ook onmisbaar. Hiermee zal je leren hoe je website bezoekers trekt en hoe je deze kan laten klikken op jouw advertenties.

Onze conclusie

Om daadwerkelijk geld te verdienen met je website via Google advertenties, door het gebruik van Google ads of adsense advertenties is het zaak dat er sprake is van gratis websiteverkeer. 

Indien je gaat adverteren om zodoende website bezoekers te trekken, dan zal het al heel snel geen winstgevend verdienmodel meer zijn. Gratis websitebezoekers krijg je via Google. Hiervoor dien je ervoor te zorgen dat jouw website gevonden kan worden via Google. 

In onze ogen is het een goede methode om geld mee te verdienen, maar het is een grote uitdaging om er echt grote bedragen mee te verdienen. Dan zal je toch tienduizenden bezoekers per maand nodig hebben om dat te bereiken. Daarnaast zal jouw eigen website dan ook actief dienen te zijn in een branche waarbij er sprake is van een hoge CPC, voor de keywords die je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *