Geld verdienen met internet

Geld verdienen met internet, of geld verdienen via internet, biedt talloze mogelijkheden. In dit artikel geef ik je een overzicht van de verschillende manieren en mogelijkheden om het internet in te zetten om geld te gaan verdienen.

Een webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen is één van de mogelijkheden en waarschijnlijke de bekendste manier om geld te verdienen op internet. Het is ook direct de manier die het meest vergt. Zowel qua tijd en ook de benodigde investering. 

Bij een echte webshop heb je producten nodig die je gaat verkopen. Je zult dus voorraad van deze producten moeten aanhouden.

Afhankelijk van de producten en hoeveelheid producten die je gaat verkopen zal je al snel een opslag nodig hebben. Daarnaast moet je ook fysiek producten gaan versturen (tenzij je kiest voor online producten zoals e books).

Het runnen van een webshop zal al snel een fulltime aangelegenheid zijn. Naast het verwerken van de verkooporders zal je ook een website moeten hebben die de nodige bezoekers trekt. Natuurlijk kan je het ook parttime, in het weekend of in de avond doen, maar wil je het goed aanpakken, dan gaat er veel tijd inzitten.

Websiteverkeer voor jouw webshop

Het trekken van bezoekers op jouw website vergt behoorlijk wat tijd. Je kunt natuurlijk advertenties inzetten, via bijvoorbeeld Facebook of Google Adwords, maar dat kan al snel een dure aangelegenheid worden.

Op langere termijn zal het altijd de doelstelling moeten zijn om zoveel mogelijk bezoekers organisch naar jouw website te krijgen.

Geld verdienen met webshop

 Om dit te bereiken zal je veel en goede content op jouw website dienen te plaatsen, zodat jouw website goed zichtbaar wordt voor relevante zoekopdrachten binnen Google.

Dit is een tijdrovend proces en er kan behoorlijk wat tijd overheen gaan voordat je hier goede resultaten bereikt.

Concurrentie

Er zijn inmiddels talloze webshops, dus het is wel van belang om er goed over na te denken, wat voor een webshop je wilt beginnen. Je zult jezelf moeten onderscheiden om succesvol te zijn. 

Denk hierbij aan unieke producten met niet al te veel concurrentie, of producten met zeer concurrerende prijzen. Kijk bovendien altijd naar wie jouw eventuele concurrenten zijn. Zitten hier een aantal grote spelers tussen, dan zal het lastig worden om hier als beginnende webshop tussen te komen.

Het uitvoeren van een goede concurrentieanalyse, voordat je begint, is dan ook sterk aan te raden.

Dropship webshop

Dropshipping is een vorm van een webshop, waarbij jezelf geen voorraad aanhoudt. Je maakt gebruik van de voorraad van een zogenaamde dropship leverancier, die voor jou de producten naar de klanten verstuurt.

Hierbij kan je gebruik maken van bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en voorraden aanhouden van heel veel producten.

Geld verdienen via internet dropshipping

Of je kan zelf opzoek gaan naar individuele leveranciers die hier interesse in hebben.

Het voordeel is dat je geen voorraad aan hoeft te houden en dus ook geen opslag nodig hebt. Het nadeel is dat de marges niet zo heel erg hoog zullen liggen. Veer verkopers op Bol.com maken tegenwoordig gebruik van dropshipping.

Geen omzet = geen of weinig kosten

Verkoop je niks, dan zal het je ook niet zoveel kosten hebben. Hooguit wat advertentiekosten en de kosten van het onderhoud van jouw website. Daarom zou dit een optie kunnen zijn als je een webshop op wilt zetten, maar dit niet fulltime wilt doen maar bijvoorbeeld naast jouw huidige baan. Bovendien is het gewoon prima mogelijk om dit vanuit huis te doen.

Een dropship webshop klinkt heel aantrekkelijk, maar er zitten toch zeker wel een paar nadelen aan. Hierover heb ik een apart dropshipping artikel geschreven.

Affiliate marketing

Met affiliate marketing hoef je zelf ook geen voorraden van producten aan te houden. Je promoot producten van anderen, waarbij je een commissie ontvangt, wanneer er een product wordt gekocht door een klant, die jij naar de desbetreffende website hebt doorgestuurd.

Het grote verschil met dropshipping is dat nadat jij de klant hebt doorverwezen, het voor jou daarbij ophoudt.

Geld verdienen met internet affiliate marketing

In tegenstelling tot dropshipping heb je dus niets te maken met de betaling, verzending of retouren.

Dit is dan ook de methode waarbij je het minste risico loopt. Wordt er niks verkocht, dan zal het naast jouw tijd, ook bijna niks kosten. Hooguit het onderhoud van jouw website en de hosting kosten.

Met productfeeds kan je eenvoudig heel veel producten op jouw website aanbieden. Het mooie hieraan is dat je dit geheel kunt automatiseren. Natuurlijk blijft het nog steeds van belang om via goede content bezoekers naar jouw website te krijgen. 

Voor affiliate marketing kan je gebruik maken van verschillende aanbieders. Dit kunnen Nederlandse aanbieders zijn (of aanbieders die actief zijn op de Nederlandse markt) zoals Paypro, Daisycon of Tradetracker. 

Aangezien het voor affiliate marketing niet uitmaakt van waaruit je dit doet, kan je bijvoorbeeld ook inzetten op de Amerikaanse markt en bijvoorbeeld gebruik maken van Share a sale. 

Wil je met affiliate marketing aan de slag, dan is de internet succes gids van Jacko Meijaard een aanrader om eens te bekijken. Door het volgen van deze training leer je bijna no-time alles wat je dient te weten.

Google Adsense

Het inzetten van Google Adsense op een website is de meest passieve manier om extra geld te verdienen. Doordat je als het ware ruimte op jouw website aanbiedt aan Google, om daar advertenties te plaatsen, doet Google het meeste werk.

Op basis van de algoritmes van Google bepaalt Google welke advertentie het beste kan worden vertoont. 

Geld verdienen op internet Google

Hier tegenover staat dat de verdiensten ook minder zijn. Je krijgt een bepaald bedrag per klik. Aan de andere kant krijg je betaalt per klik, dus er hoeft niet daadwerkelijk een verkoop tegenover te staan.

Om Google Adsense in te zetten heb je wel een goede website nodig, voordat je geld kunt verdienen. Google accepteert niet zomaar elke website. Integendeel, ze zijn behoorlijk selectief wie ze toelaten om Google Adsense in te zetten. 

Daarnaast heb je veel websitebezoekers nodig om daadwerkelijk een substantieel bedrag te verdienen. Dan dien je te denken aan tienduizenden bezoekers per maand.

Hoeveel kan je verdienen via het internet?

Geen van de bovengenoemde mogelijkheden is een manier om snel geld te verdienen. Het zijn manieren van online geld verdienen, waarbij de nodige investering qua tijd, is gevraagd. Voor mij persoonlijk is het wel een van de meest interessante manieren om geld te verdien.

Een eigen website maken is bijna altijd noodzakelijk en indien je WordPress gebruikt is een goed WordPress thema ook onmisbaar. Het goede nieuws is dat bijna niks kost.

Hoeveel je per maand gaat verdienen heb je grotendeels zelf in de hand. Hoe meer tijd en energie je erin stopt, des te meer je zult gaan verdienen. 

Ook is internet marketing voor alle manieren om geld te verdienen van essentieel belang. Een goede website, met kwalitatief goede content, is essentieel. Daarnaast zijn goede landingspagina`s, een zogenaamde salesfunnel, e-mail marketing allemaal elementen die je goed voor elkaar dient te hebben om op welke manier dan ook geld te gaan verdienen op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *