Geld verdienen met je website, maar wat kost het

Het klinkt interessant, geld verdienen met je website. Maar wat kost het? Als dit veel kosten met zich mee zou brengen, dan is dit eigenlijk niet zo interessant. Het goede nieuws is echter, dat dit helemaal niet zoveel kost. Eigenlijk zijn de kosten te verwaarlozen.

De kosten van een website

Als je een antwoord wilt op de vraag, wat kost een website, dan valt dit uiteen tussen kosten waar je niet omheen kunt en zaken waar jezelf kunt beslissen, of je daar geld aan wilt uitgeven, of dat je dit niet doet. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar gratis opties of zaken zelf doen. De noodzakelijke kosten waar je niet omheen kunt, zijn zeer beperkt. 

Domein en hosting

Wanneer je een website gaat maken, dan loop je tegen twee soorten kosten aan. De kosten van het domein en de kosten van een hosting. De domeinnaam dien je jaarlijks te verlengen, als een soort van abonnement. De kosten verschillen per hoster, maar liggen voor een .nl domein tussen de 3,50€ en 10€ per jaar.

Daarnaast dien je een hostingpakket aan te schaffen. Hosting is nodig om je website online te hebben. De goedkoopste hosting pakketten kosten nog geen euro per maand. Ook een uitgebreider hostingpakket breekt de bank niet. Daarnaast is het ook zo, dat je bij een duurder hostingpakket meerdere websites binnen één hostingpakket kan onderbrengen.

Een thema uitkiezen

Er wordt door websites erg veel gebruik gemaakt van WordPress. Ook zelf maak ik hier gebruik van. In principe is WordPress gratis. Er zijn echter wel een aantal uitbreidingen, waarvoor je dient te betalen.

Je kunt kiezen voor een gratis thema, of je kunt een premium thema uitkiezen, waarvoor je wel dient te betalen. Zelf maak ik gebruik van premium thema`s. Dit heeft als groot voordeel, dat de mogelijkheden uitgebreider zijn.

Hierdoor is er minder noodzaak talloze plugins te installeren, wat de snelheid maar ook de beveiliging ten goede komt. Persoonlijk zou ik liever iets betalen voor een premium thema, zodat jouw website veiliger wordt. Bij een gratis thema is het risico groter, dat het thema niet tijdig wordt geupdate, waardoor er beveiligingsrisico`s ontstaan. Hackers weten dit ook en richten zich dan ook veel op gratis zaken, die je kunt installeren binnen wordpress.

Geld verdienen met je website wordpress

Website laten bouwen

De kosten van een domein en hosting vallen dus reuze mee. Ga je echter de website laten maken door een extern bureau, dan zal je wel flink wat dienen te betalen. De vraag is echter of dit nodig is. Wanneer je gebruik maakt van een CMS zoals WordPress, dan is dit in mijn opinie overbodig. WordPress is namelijk dermate eenvoudig in gebruik, dat je dit echt eenvoudig zelf kunt doen.

Eventueel zou je gebruik kunnen maken van Fiverr en op die manier iemand vinden, die voor jou een website maakt. Op die manier zullen de kosten aanzienlijk lager uitvallen.

Opbrengsten van een website

Nu we de vraag wat kost een website hebben beantwoord, is het uiteraard ook van belang om te weten wat een website kan opleveren. Ook de opbrengsten lopen sterk uiteen.

Bezoekers en conversie

Je hebt in ieder geval websitebezoekers nodig, om geld te gaan genereren. Hierbij zou je kunnen zeggen dat des te meer bezoekers, des te hoger de inkomsten zullen zijn. Echter, de conversie, bezoekers die daadwerkelijk iets gaan kopen, zijn minstens net zo belangrijk.

Stel dat 1 op de 100 bezoekers iets koopt, dan zal je met 5.000 websitebezoekers per maand 50 transacties realiseren.

Is daarentegen 1 op de 10 bezoekers een koper, dan zal je met 1.000 websitebezoekers 100 transacties realiseren. 

Conversie hangt van veel factoren af. Van belang is dat je een goede website bezit, met goede informatie en ook op de juiste manier en juiste plekken op de website, bezoekers gaat overhalen om iets te kopen. 

Website conversie

Hier komt best veel bij kijken en is vaak ook een kwestie van proberen, analyseren en verbeteren.

Verschillende inkomstenbronnen

Geld verdienen met een website is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je geld verdienen door advertenties te plaatsen, affiliate marketing toe te passen, betaalde artikelen te publiceren of je kunt een webshop beginnen. 

Met een webshop die goed loopt kan je ontzettend veel geld verdienen. Ook met affiliate marketing is het goed mogelijk om meer dan 1.000€ per maand per website te verdienen. Advertentiekosten vallen in mijn opinie vaak een beetje tegen. Om daar substantieel geld mee te verdienen, heb je tegenwoordig toch eigenlijk wel minimaal 50.000 bezoekers per maand nodig. Het verkopen van betaalde artikelen is ook een interessante inkomstenbron, maar vraagt wel het nodige om adverteerders te vinden.

Conclusie

Voor een bedrag van 25€ per jaar heb je al een website online. Des te meer websites je maakt en plaatst binnen dezelfde hosting, des te lager de kosten per website. Geld verdienen met je website, zodat het meer oplevert dan dat dit kost is zeer zeker mogelijk.

De inkomsten van een website lopen sterk uiteen. Dit kan een paar honderd euro per jaar zijn, maar zeer zeker ook tienduizenden euro`s per jaar. Dit hangt met name af van hoeveel tijd je erin gaat stoppen en hoe goed je het aanpakt. Op dit punt is het van belang om informatie in te winnen over hoe je daadwerkelijk geld kunt gaan verdienen. Zomaar iets doen is nooit een goed advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *