Het belang van een discord groep

Discord betekent gelijkgestemden. Een discord groep is dan ook een groep van gelijkgestemden. In de praktijk zijn dit dan vaak mensen met dezelfde interesse. Op het gebied van beleggen en crypto kom je dergelijke groepen vaak tegen.

Technische opzet

In het digitale tijdperk vind je discord groepen online. Er worden dan specifieke servers opgezet, waarbij er verschillende kanalen worden aangemaakt. Wel is het dan zo dat de verschillende kanalen allemaal verbonden zijn aan hetzelfde thema. 

Wanneer je toetreed tot een beleggers discord groep, dan zal je verschillende kanalen terugvinden, die allemaal terugleiden naar het thema beleggen. 

Zo kunnen er voor verschillende aandelen verschillende kanalen worden opgezet, maar ook voor verschillende economische thema`s, verschillende beleggingsproducten, technische analyse en ga zomaar door.

Het grote voordeel hiervan is dat discussies overzichtelijk blijven. Je kunt direct het kanaal vinden dat voor jou interessant is.

De rol van beheerders

Beheerders spelen een erg belangrijk rol. Je zal bij een premium discord groep dan ook zien dat beheerders erg actief zijn.

Zij dienen te voorkomen dat er sprake is van vervuiling. Mensen kunnen bijvoorbeeld veel, niet relevante informatie, gaan posten. 

Maar ook kunnen spammers en scammers een discord groep gebruiken, om valse informatie te gaan verspreiden. Dit is iets wat je uiteraard absoluut niet wilt. Vooral bij crypto wordt dit regelmatig geprobeerd. Zeker wanneer er een pump and dump strategie wordt uitgevoerd.

Discord groepen beheerder

Omgaan met informatie

Omdat er vaak sprake is van iemands mening, dien je goed met de informatie op discord servers om te gaan. Je dient niet zomaar alles voor waarheid aan te nemen. Je dient altijd kritisch te blijven. Ga je een specifieke discord groep zoeken? Let er dan goed op, dat het om een kwalitatief goede groep gaat. 

Cursus of training

Het is tegenwoordig de standaard dat er bij het volgen van een cursus of training ook een discord groep wordt opgezet. De discord groep is een extra service, die je ontvangt wanneer je een training of cursus aanschaft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onderstaande trainingen en cursussen:

Er wordt ook vaak gesproken over communities. Dit is eigenlijk gewoonweg hetzelfde.

Mijn eigen ervaringen

Persoonlijk doe ik niet zo heel erg veel met de informatie die via discord groepen te vinden is. Je weet nooit wie wat zegt. Tegenwoordig vindt iedereen zich een expert op veel vlakken. 

Voordat ik daadwerkelijk wat doe met bepaalde informatie of tips, is dit even kort onderzoeken of dit wel echt waar is. Bijvoorbeeld op het gebied van SEO kom je veel onwaarheden tegen. Het kan zelfs zo zijn dat bepaalde tips in je nadeel gaan werken. Je dient dus gewoon altijd alert te zijn. 

Daarbij dien je jezelf ook altijd af te vragen, wat het doel is van iemand om bepaalde informatie te delen. Vaak heb je toch te maken met mensen met wie je enigszins concurreert. En die wil je eigenlijk niet wijzer maken dan dat zij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *