Ik wil niet meer naar mijn werk

Heb jij wel eens het gevoel, ik wil niet meer naar mijn werk? Dat zou goed kunnen, want heel veel mensen kampen wel eens met dit gevoel. 

Het wordt pas echt een probleem wanneer dit de overhand gaat krijgen. De afgelopen jaren krijgen echter wel steeds meer mensen met dit gevoel te maken.

Burnout klachten

Wanneer je bijna elke dag het gevoel hebt, ik wil niet meer naar mijn werk, dan dien je direct actie te ondernemen. Wel is het dan van belang om goed uit te zoeken, waarom dit het geval is. Er kan sprake zijn van een burn out, waardoor je met jouw huisarts contact op dient te nemen. 

Ook kan er sprake zijn van een bepaalde situatie op jouw werk, waardoor je met tegenzin naar het werk gaat. Bijvoorbeeld omdat de werkdruk te hoog is, of omdat je niet overweg kunt met jouw collega`s. In dat geval is `s-ochtends opstaan om je werk te gaan elke keer weer een uitdaging.

Op zoek gaan naar een andere baan

Een oplossing is om op zoek te gaan naar een andere baan.

Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je precies weet wat de oorzaken zijn. Indien je dit niet doet, dan loop je het risico dat je na verloop van tijd weer in dezelfde situatie terecht komt.

Het gevoel, ik wil niet meer naar mijn werk, heeft altijd een achterliggende oorzaak.

Andere baan zoeken

Weet je daarentegen wel waarom je jezelf in de situatie bevindt, dat je met tegenzin naar jouw werk gaat, dan kan je hier rekening mee houden, bij het zoeken naar een nieuwe baan. 

Misschien zijn het wel de wisselende diensten die jou opbreken. Bij een nieuwe baan zou dan het principe van vaste diensten een must dienen te zijn. Ook van belang is of het echt iets is van de laatste tijd, of dat het gevoel al langer speelt.

Komt het sporadisch voor dat je geen zin hebt om naar jouw werk te gaan? Ook dan is het toch tijd om jouw  leven eens goed onder de loep te nemen. We dienen steeds langer te werken, dus het is niet iets wat je zomaar dient te negeren.

Mensen hebben afwisseling nodig

Persoonlijk ben ik van mening dat de mens er niet voor geboren is om jarenlang hetzelfde te doen. Je hebt gewoonweg verandering en afwisseling nodig. Het is hiervoor niet altijd noodzakelijk om direct op zoek te gaan naar een andere baan. Het is vaak ook heel goed mogelijk, om binnen het huidige werk nieuwe uitdagingen te creëren. 

Hiervoor dien je dan wel het gesprek aan te gaan met jouw leidinggevende. Van belang is om dit goed aan te pakken. Wanneer je een gesprek aangaat met de boodschap; Ik vind het niet meer leuk, dan zal er weinig veranderen.  

Je dient specifiek te zijn waarom dit het geval is en wat de verandering is die je nodig hebt. Uiteindelijk is dit voor beide partijen van belang. Voor zowel werkgever en werknemer zijn de juiste motivatie onmisbaar.

Ongemotiveerde werknemers kosten veel geld

Wanneer jouw medewerkers denken ik wil niet meer naar mijn werk, dan heb je als werkgever een groot probleem. Ongemotiveerde werknemers kosten je ontzettend veel geld omdat zij minder productief zijn. Veel bedrijven gaan er prat op dat zij fors inzetten op de motivatie van hun werknemers, maar in de praktijk valt dat vaak tegen.

Ik wil niet meer naar mijn werk motivatie

Er wordt niet al te vaak echt geluisterd naar de wensen van de werknemers. Dit is overigens ook niet altijd even eenvoudig.

Ik wil niet meer naar mijn werk is dus niet alleen vervelend voor de werknemer maar ook voor de werkgever.

Wil je nog wel voor een baas werken?

Misschien bevind je jezelf wel in de situatie, dat je eigenlijk gewoonweg niet langer voor een baas wilt werken. De sleur om iedere dag weer naar jou werk te gaan wordt teveel. 

Een eigen onderneming starten kan dan een oplossing zijn. Hier dien je dan ook weer niet al te eenvoudig  over te denken, want daar komt veel bij kijken. 

Je kunt ervan uitgaan, dat de stress die je ondervindt bij het zelfstandig ondernemen, groter is dan dat je in loondienst werkt. Als werknemer hoef je er niet over in te zitten hoe de rekening betaald gaan worden. Wanneer je een eigen onderneming bezit, dan dien je hier wel over na te denken. En dat is slechts één voorbeeld.

Buffer opbouwen voor moeilijke tijden

Je kunt ook eerst eens naast jouw huidige baan proberen te beginnen met ondernemen. Op die manier kom je er snel achter of dit iets voor jou is. Het verkopen via Bol of het aan de slag gaan met geld verdienen via affiliate marketing zijn beide prima naast een baan toe te passen. Je komt er dan snel achter, of je hier jouw geld mee kunt verdienen.

Buffer opbouwen

Indien je in een paar vrije uren een bepaalt bedrag verdient, dan kan je ook eenvoudig inschatten hoeveel dit zou zijn, indien je hier voltijd mee aan de slag zou gaan.

En heb je weleens gedacht aan Fiverr? Via Fiverr is het ook mogelijk om het een en ander bij te verdienen. 

Vermogen opbouwen voor onzekere tijden

In mijn opinie is sparen ook belangrijk. Op die manier kan je een financiële buffer opbouwen. Indien je in de situatie terechtkomt, waarin je zegt dat je niet meer naar jouw werkt wilt gaan, dan kan je terugvallen op het geld dat je bij elkaar hebt gespaard. 

Misschien kan je dan wel een lange reis, van bijvoorbeeld een half jaar, gaan maken, om op die manier de motivatie weer terug te vinden.

Minder werken en passief inkomen

Maar ook kan je dan op een gegeven moment minder gaan werken. Zeker indien je jouw spaargeld kunt inzetten, om op die manier een extra passief inkomen te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door het speculeren met cryptocurrencies. 

Maar ook via crowdfunding websites, zoals Mintos of Perrberry kan je met jouw opgebouwde vermogen mooie rendementen behalen. Op onze website kan je meer lezen over het op deze manier opbouwen van extra passief inkomen

Stel dat je 50.000€ verdient, dan kan je voor elke 10.000€ dat je per jaar aan passief inkomen verdient, een dag minder gaan werken. Of je kan dit opsparen en dan eerder gaan stoppen met werken. 

De truc hierbij is dat je op tijd dient te beginnen met het bij elkaar krijgen van het benodigde vermogen. Was je bijvoorbeeld een jaar geleden begonnen, dan had je nu al jouw eerste passieve inkomen kunnen verdienen. 

Voordat je daadwerkelijk wil gaan beginnen met het geld verdienen op een alternatieve manier, dan is het goed om jezelf hier eerst in te verdiepen. Bijvoorbeeld de trading navigator kan je verder helpen op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *