Ik zoek werk

Ben je opzoek naar een baan en ben je in de situatie waarin je zegt ik zoek werk? Dit zijn mijns inziens de beste opties om werk te vinden.

Vacature websites

Er zijn inmiddels talloze vacature websites. De meeste bekende en degene waar je de meeste vacatures kunt vinden zijn:

Indeed.nl
Dit is waarschijnlijk de site met de meeste vacatures, in elke branche voor elk soort vacature. Van beginners tot starters. Het aantal vacatures is enorm. Het lijkt erop dat je hier wel bijna 100,000 vacatures kunt terugvinden.

Monsterboard.nl
Voordat Indeed in opkomst kwam, was dit de grootste. Nog steeds staan hier heel veel vacatures. Veel bedrijven posten hun vacatures op beide websites

Jobbird.nl
Dit is ook een grote speler in de markt van vacatures. Op dit moment vind je bijna 65,000 vacatures op Jobbird, waarvan ruim 20,000 in het buitenland..ren tegenkomt

Ook zijn er nog een aantal websites die simpelweg vacatures van bovengenoemde websites verzamelen en weergeven. Het lijkt erop dat dit soort websites gigantisch veel vacatures hebben, maar dezelfde vacature wordt meerdere keren weergegeven. Persoonlijk ben ik niet zo gecharmeerd van dit type vacaturewebsites.

Overlap in vacatures

Veel bedrijven en wervingsbureaus plaatsen vacatures op meerdere websites. Daarom zal je een groot gedeelte van de vacatures op de verschillende websites tegenkomen.

Ook zetten bedrijven vacatures uit bij verschillende uitzendbureaus of werving & selectiebureaus. Deze bureaus plaatsen de vacatures dan ook weer op al deze verschillende websites.

Dit zorgt er wel eens voor dat wanneer je zoekt op jouw voorkeuren, dat je direct enthousiast wordt door het aantal zoekresultaten. Als je dan door de vacatures bladert zal je al snel merken dat er een behoorlijke overlap zit in vacatures en dat de eigenlijke resultaten veel minder zijn dan dat het leek.

Ik zoek werk

Regionale vacaturesites

Elke regio heeft wel zijn eigen regionale vacature website. Vaak kom je hier vacatures tegen van een iets lager niveau, maar dat hoeft niet perse.

Het voordeel van regionale sites is dat je er meer vacatures terugvindt die direct door bedrijven worden geplaatst. Dus zonder tussenpersoon. Dit maakt mijns inziense het sollicatieproces sneller. Je hoeft immers niet eerst via een uitzendbureau of werving en selectiebureau.

Uitzendbureaus

Ook kun je natuurlijk binnenlopen bij een uitzendbureau om op zoek te gaan naar een baan. Dit is het juiste adres waar je vaak per direct werk kunt vinden.

Wel heb ik altijd het gevoel dat uitzendbureaus met een aantal vacatures adverteren die er eigenlijk niet zijn. Dit doen zij om op deze manier mensen te trekken en alvast in hun bestanden te kunnen opnemen. Zo kunnen zij sneller schakelen wanneer er een vacature binnenkomt

Bij uitzendbureau is snelheid over het algemeen belangrijk. Bedrijven gaan daar naar toe omdat ze snel iemand nodig hebben. Ze willen dan niet werken wachten voordat een uitzendbureau kandidaten aandraagt. Daarom kan je via een uitzendbureau direct aan de slag en begin je dus ook direct met verdienen.

Ik zoek werk – vergeet de nieuwe methoden niet!

Een andere methode die je kunt inzetten bij Ik zoek werk, zijn verschillende social media kanalen en natuurlijk Linkedin. De verschuiving gaat op zich langzaam, maar er worden meer en meer vacatures aangeboden via deze kanalen.

Vergeet ook vooral Fiverr niet. Dit biedt talloze kansen voor freelancers. Maar ook voor iemand die naast zijn baan wat wil bijverdienen biedt Fiverr veel mogelijkheden. Op die manier kan je ook maandelijks meer geld ontvangen.

Vooral op Linkedin vind je veel vacatures. Ondanks dat ik zelf van mening ben dat hier door bedrijven nog meer gebruik van kan worden gemaakt, groeit het aantal vacatures gestaag.

Op Facebook vind je tegenwoordig ook vacatures. Dit is iets om ook eens naar te kijken. Het zou zonde zijn dat als jouw droomvacature daar zou staan en je zou deze missen omdat je er niet naar gekeken hebt.

Zoek jij werk? Zorg dan dat je dan geen vacature mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *