Wie is Jia Ruan. Ervaringen en reviews

Wie er wel eens gehoord heeft over de Bol masterclass, heeft zeker ook gehoord over Jia Ruan. Op deze pagina gaan we uitgebreid in op de persoon zelf maar ook op zijn trainingen en strategieën. Wat moet je nu eigenlijk geloven van hetgeen hij allemaal in zijn video`s vertelt en zegt. Kan je deze persoon vertrouwen, of kan je hem beter vermijden?

Wie is Jia Ruan nu eigenlijk?

Jia Ruan is de oprichter van onder meer de Bol masterclass. Dit is een online training gericht op het succesvol verkopen via Bol.com. Deze jongeman van 23 jaar oud is inmiddels een autoriteit op het gebied van online geld verdienen en dan met name op het gebied van e commerce. 

Wat hem kenmerkt hierin is zijn mindset. En met de mindset bedoel ik, positief en gemotiveerd. Succes is voor iedereen weggelegd zolang je hierin geloofd en er daarnaast ook wat voor wil doen. 

Misschien een beetje Amerikaans, maar persoonlijk denk ik dat wij als Nederlanders zijnde hier nog wel iets kunnen leren van de Amerikanen op dit gebied. Persoonlijk vind ik zijn presence dan ook helemaal niet slecht. Ik vind het zelfs eerder motiverend te noemen.

> Bekijk het gratis webinar boordevol tips en informatie

Hoeveel geld verdient deze e commerce expert?

Over het vermogen van Jia Ruan is geen eenduidigheid. Maar gegeven dat hij inmiddels meer dan 100,000€ per maand verdiend. zal zijn vermogen zeer aanzienlijk zijn. En belangrijker nog, dit zal elke maand groeien.

Ben je direct geïnteresseerd in zijn methode, om te leren hoe je zoveel geld kunt verdienen? Dan kan je jezelf via onderstaande button direct registreren voor een geheel gratis online training, waar je direct heel veel krijgt uitgelegd over hoe ook jij met behulp van zijn strategieën veel geld kan verdienen met e commerce. En dan voornamelijk door het gebruik maken van Bol.com.

 

Jia Ruan Bol review. Oplichter of niet?

Is deze persoon niet gewoon een oplichter?

Het is typisch Nederlands om iemand die succesvol is en dat zelf ook verkondigt, want dat doet Ji Ruan regelmatig, om dan direct sceptisch te worden. 

Op zich is dit een goed uitgangspunt. Zeker heden ten dage dien je voorzichtig te zijn. Er zijn helaas meer oplichters actief op het internet dan eerlijke en betrouwbare personen.

In dit geval kan ik je echter verzekeren dat er zeker geen sprake is van oplichting of een scam. Integendeel, Jia is de autoriteit op het gebied van e commerce in Nederland. 

Zo is Jia Ruan onder meer uitgebreid aan bod geweest bij BNN Vara en heeft ook het NRC een uitgebreid interview en ook zeker kritisch interview met hem gehouden. Daarnaast is hij inmiddels ook een zeer graag geziene gast op verschillende grote e commerce events. 

BNN interview met Jia Ruan

Hiernaast kan je de video bekijken van het interview met Jia Ruan dat is opgenomen door  BNN. Hij verteld uitgebreid over zijn succes, hoe hij is begonnen en nog veel meer.

Het interview geeft een goede indruk wie deze persoon nu echt is. Persoonlijk vind ik het bovendien een bron van inspiratie. Waarom zou je blijven doen wat je altijd al doet. Iedereen kan succesvol worden, bijvoorbeeld met het opbouwen van een online business.

Het bedrijf Unstoppable

Daarnaast staat zijn bedrijf Unstoppable gewoon ingeschreven bij de kamer van koophandel. Hierdoor kan je eenvoudig zijn jaarcijfers inzien. Klopt het wel wat hij allemaal zegt?

Een korte blik op de cijfers die te verkrijgen zijn via de kamer van koophandel geven duidelijk aan dat het allemaal klopt wat hij zegt. Wil je deze inzien, dan kan je hier een uittreksel uit het handelsregister van Unstoppable aanvragen.

Financieel vrij is een levensstijl

Financieel vrij is zijn motto. Waarom zou je gaan werken voor een baas en daarmee een bescheiden of zelfs laag inkomen verdienen. Zeker als je online veel geld kunt verdienen.

Om financieel vrij te worden, waarmee bedoelt wordt dat je niet langer zorgen hebt over geld en dat je gewoon altijd de leuke dingen kan doen die je wilt, is een levensstijl. 

In zijn interviews en video`s verwijst hij regelmatig naar bekende miljardairs zoals Warren Buffet. Wat al deze miljardairs gemeen hebben, is dat zij gericht zijn op geld verdienen. 

Vaak zie je dat iemand die opeens veel geld tot zijn beschikking heeft dit ook snel weer uitgeeft. Op die manier zal je niet rijk worden.

Want wat als je nu opeens 1,000€ extra verdient per maand. Ga je dat geld allemaal uitgeven aan zaken zoals nieuwe kleding en uit eten, of ga je dit geld weer investeren om van deze 1,000€ euro, 2,000€ of 3,000€ te maken? 

Dat is de gedachtegang achter financieel vrij. Je dient op de juiste manier met jouw geld om te gaan, om op die manier met jouw verdiende geld nog meer geld te verdienen. 

En dan is er natuurlijk altijd een moment dat het tijd is om leuke dingen te gaan doen. Maar daarnaast dien je altijd voldoende geld over te houden om nog meer geld te gaan verdienen.

Hoe is Jia succesvol geworden?

Als ondernemer is het hem niet altijd voor de wind gegaan. Zo is zijn eerste onderneming, zijnde een social media agency, hopeloos gefaald. 

Dit kenmerkt echter veel succesvolle ondernemers. Er zijn maar weinig ondernemers waarbij hun eerste bedrijf of idee direct het idee was waar zij rijk mee zijn geworden. 

Wat de succesvolle ondernemers echter kenmerkt is dat zij leren van hun fouten en vooral ook door blijven gaan. Opgeven komt niet voor in het woordenboek van een succesvolle ondernemer.

Zo ook niet bij Jia Ruan. Na het falen van zijn social media agency, is hij zich gaan toeleggen op e commerce. En dat met groot succes. Zoals hierboven al aangegeven loopt zijn omzet inmiddels op tot boven een ton per maand. Dat is meer dan een miljoen euro per jaar.

Van krantenbezorger naar miljonair

En dat is een hele overgang. Van een baantje als pizzabezorger en krantenbezorger voor een paar euro per uur, tot meer dan een miljoen per jaar verdienen. Dat is een salaris wat zelfs een CEO van een groot bedrijf in Nederland niet verdient.

Bovendien heeft hij dit zeer snel gerealiseerd. Hij heeft er slechts een paar jaar voor nodig gehad.

Succes en geld komt niet vanzelf

Dat succes is natuurlijk niet vanzelf gekomen. Was eerst de lifestyle vam Jia Ruan gefocust op feesten en uitgaan, daar heeft hij een grote metamorfose ondergaan. 

Een belangrijke stap hierin was het inhuren van een coach. Deze coach heeft hem over de drempel geholpen om succesvol te worden binnen de e commerce. 

Met de hulp van zijn coach heeft Jia Ruan zijn eigen Unstoppable lifestyle ontwikkeld, wat je inmiddels wel een trademark kan noemen. En Unstoppable is nu net waar het omdraait.

Je dient uit jouw comfortzone te komen om unstoppable te worden. En als je dat eenmaal bereikt hebt, dan zijn er eigenlijk geen grenzen meer.

Training en coaching van een praktijkexpert

Zijn succes heeft hij inmiddels verwerkt in een aantal cursussen die gretig aftrek vinden. 

Want van wie kan je nu meer leren, dan iemand die zichzelf binnen een paar jaar  tijd heeft opgewerkt van pizzabezorger tot miljonair. 

Zijn e commerce strategie draait vooral op het goed en goedkoop inkopen van de juiste producten en deze vervolgens met een gezonde marge doorverkopen. 

Dit deed en doet hijzelf via Bol.com. Dit is dan ook waar het in zijn belangrijkste training, de Bol masterclass, om draait. Verkopen op bol.com en daarmee heel veel geld verdienen.

Ondernemen leer je niet op school

In zijn online video`s is hij regelmatig vrij kritisch op leraren op scholen. Zijn onderbouwing hiervan is dat dit allemaal experts zijn, maar dan op theoretisch gebied. 

Maar hoeveel succesvolle ondernemers zijn er onder docenten? Weinig tot geen. 

Op dit punt ben ik het eigenlijk helemaal met hem eens. In de theorie is alles gemakkelijk. 

De praktijk is echter geheel anders. En veel praktische kennis van zaken doe je alleen op in de praktijk. Dat leer je niet vanuit een boek. 

En als de docenten het allemaal zo goed weten, dan stonden ze toch niet voor de klas? Want als we alle verhalen moeten geloven en ook gezien de vele stakingen, verdienen leraren een hongerloon en hebben zij een uitermate hoge werkdruk.

Een kanttekening van mijn kant hier is dat in mijn opinie de salarissen van leraren zo slecht helemaal niet zijn. Daarnaast, als je van een docent lessen krijgt over ondernemen en vervolgens gaat deze docent regelmatig in staking, dan vind ik dit een slecht voorbeeld. 

Ondernemen is hard werken en doorzetten. Staken is iets wat daar in mijn opinie niet bij hoort.

Wat is Bol.com nu eigenlijk?

Iedereen kent Bol.com wel. Ook bijna iedereen heeft wel eens iets gekocht via Bol. Wat echter niet iedereen weet, is dat Bol.com gewoon een e commerce platform is. 

Bol zelf maakt of verkoopt geen producten. Je kan het vergelijken met het Amerikaanse e commerce platform Amazon.

Via Bol kan je tegenwoordig bijna alles verkopen. De truc is echter om goedlopende producten aan te bieden waar veel vraag naar is. En waar je bovendien ook nog een goede marge mee kan verdienen. 

Want verkopen is natuurlijk belangrijk, maar nog belangrijker is dat je er uiteindelijk wat aan overhoudt.

Kan je echt geld verdienen na het volgen van de masterclass?

De vraag is natuurlijk wat iemand gaat verdienen na het volgen van de Bol masterclass.

Met andere woorden is de bol masterclass kopen een goede investering? Wij hebben dat beoordeeld op basis van recensies en ervaringen die wij konden vinden en ook zelf de training nader bekeken.

De juiste mindset om succesvol te worden

De Bol masterclass training is niet voor iedereen weggelegd. Iemand die puur en alleen op zoek is om zonder moeite snel geld te verdienen en superrijk te worden zal bedrogen uitkomen.

Dit is gewoonweg niet mogelijk. Er zijn wel mensen of bedrijven die je op die manier een training of cursussen proberen aan te smeren, maar daar moet je gewoonweg niet intrappen. Je zal dan bedrogen uitkomen en je geld kwijt zijn.

Om kennis te maken met de Bol masterclass en zodoende te kunnen beoordelen of dit iets voor jou is, bestaat er een gratis training zodat je een goed inzicht krijgt van wat je van deze training mag verwachten.

Deze gratis training beschrijft de 5 stappen die je dient te zetten om financieel vrij te worden.

Daarnaast krijg je ook uitgelegd hoe je met 30 tot 60 minuten per dag een succesvolle internet onderneming kan opzetten.

> Bekijk het gratis webinar boordevol tips en informatie

De behaalde resultaten door deelnemers aan de cursus

Op de website van Unstoppable kan je de volgende cijfers terugvinden:

  • Aantal mensen dat de cursus hebben gevolgd > 3,000
  • Hetgeen deze mensen gezamenlijk hebben verdiend > 2,3M€

Een aantal reacties van de mensen die de training hebben gevolgd zijn als volgt,

“Vrijheid om te leren, te werken en geld verdienen”

“Unstoppable is life changing”

“Heel team unstoppable helpt je naar het volgende niveau”

De Bol masterclass op trustpilot

Eerlijk is eerlijk en de reviews op trustpilot zijn niet al te lovend. Als je echter de negatieve reviews gaat bekijken, dan is daar behoorlijk wat op aan te merken. 

Ik heb bij sommige zelfs het idee dat dit gekochte negatieve reviews zijn via bijvoorbeeld een bedrijf in India. Want naast dat je positieve reviews kan kopen voor een bedrijf, kan je ook negatieve reviews voor een ander bedrijf kopen. En dat slechts voor een paar euro.

Waarom ik denk dat dit geen eerlijke reviews zijn? Omdat het taalgebruik wel heel erg lijkt op Google translate. 

Zinnen zoals “Het is er zo over dat het bijna grappig wordt” kunnen toch niet door een Nederlander geschreven zijn? 

Daarnaast zijn simpele commentaren zoals “kansloze gast”, “oplichter eerste klas” voor mij nietszeggend. Als je geen enkele onderbouwing geeft, dan heb jezelf de cursus niet aangeschaft of uitgeprobeerd.

Helaas is het zo dat indien je succesvol bent je direct ook veel haters krijgt. Of zeg maar mensen die jaloers en gefrustreerd zijn omdat zij zelf weinig tot geen succes hebben behaald in hun leven.

Wat vinden wij van de Bol Masterclass?

Om een goede recensie te kunnen schrijven hebben we zelf de proef op de som genomen en zelf de training doorlopen.

Op zich is zijn business model niet zo ingewikkeld. Producten goedkoop inkopen en vervolgens tegen een concurrerende prijs doorverkopen. 

Er zijn echter een aantal andere succesfactoren die je in acht dient te nemen om zodoende succesvol te worden. Want welke producten dien je nu te kopen en te verkopen en waar kan je deze producten kopen. 

En hoe zorg je ervoor dat deze daadwerkelijk verkocht gaan worden. Dat zijn zaken die aan bod komen in de Bol masterclass.

Succes zit vaak in kleine details. Een goede foto of een uitnodigende omschrijving is binnen de e commerce extreem belangrijk. En daar zit nu net de waarde van deze training in.

Persoonlijk ben ik van mening dat je 80% - 90% van hetgeen je leert jezelf ook wel kan uitvinden. Tenminste, als je er interesse in hebt en je wilt je jezelf ook echt verdiepen in dit thema.

Dan zal je misschien denken, waarom zou ik betalen voor een training waarvan je 80% of 90% ook zelf wel kan bedenken. 

Het antwoord hierop is simpel. Succes zit in de details. Met de ontbrekende 10% of 20% zal je niet succesvol worden. 

Je moet gewoon alles 100% doen. En daarom vinden wij deze training erg waardevol. Je leert van Jia Ruan de kleine details, die uiteindelijk maken dat je wel een succesvol verkoper gaat worden.

> Direct naar de tijdelijke kortingsactie!

Hoeveel geld kan je verdienen met de strategieën van Jia Ruan?

Hoeveel geld kun je nu verdienen via de strategieën van Jia Ruan? Dat is een goede en een zeer terechte vraag. Deze vraag is niet direct één op één te beantwoorden. 

Er zijn een aantal zaken die jezelf dient uit te voeren en die grote invloed hebben op de verdiensten:

  • Ga je echt actief aan de slag met hetgeen je leert via de Bol Masterclass?
  • Ben je een doorzetter en geef je niet op na een paar weken indien het niet direct het gewenste resultaat oplevert?
  • Zorg je ervoor dat je de geleerde strategieën ook goed in de praktijk omzet?
Jia Ruan Bol masterclass

Zorg je ervoor dat je dit alles goed in de praktijk omzet, dan kan je veel geld verdienen. Heel veel geld zelfs. 

Vergeet niet dat de omzet van Bol op dit moment meer dan 2 miljard euro is en er op dit moment maandelijks bijna 25 miljoen websitebezoekers zijn. 

En weet je wat het mooie is van deze website bezoekers? Deze zijn allemaal op zoek om iets te kopen. 

Want als je naar de website van Bol.com gaat dan wil je iets kopen. Dit in tegenstelling tot meer algemene websites waar mensen ook op zoek gaan naar informatie. 

En dit maakt het zo interessant om te verkopen via Bol. Elke maand 25 miljoen potentiële klanten. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste producten, de producten waar veel mensen naar op zoek zijn, aan te bieden tegen de juiste prijs.

Dit is exact wat je gaat leren via de Bol Masterclass. En vergeet niet, hiervoor is geen technische kennis vereist. Zelfs geen eigen webshop of website.

Zijn de genoemde bedragen realistisch?

Je dient uiteraard wel in je achterhoofd te houden dat Jia Ruan zijn trainingen probeert te verkopen. En binnen de e commerce draait het grotendeels ook om marketing. 

Daarom ben ik persoonlijk van mening dat de bedragen die hij noemt aan de hoge kant zijn. Er zullen wel mensen zijn die daadwerkelijk tienduizenden euro`s per maand verdienen, maar dat is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Daarentegen, zijn strategie is dusdanig van aard dat jezelf bijna niks hoeft te doen. Je hoeft geen producten te versturen en ook heb je niks van klantcontact te onderhouden. 

Het enige wat je hoeft te doen is het productaanbod optimaliseren en te onderhouden. Als je eenmaal een aantal producten met redelijk succes verkoopt, dan kost je dit erg weinig tijd. 

En als je daarmee een paar honderd euro extra verdient per maand, dan is dat erg mooi meegenomen.

Want voor veel mensen is een paar honderd extra per maand al heel erg belangrijk. Met dat extra geld kan je net wel die leuke dingen doen die je nu niet kan doen. 

Daarnaast is het natuurlijk wel zo, dat indien je in staat bent om een paar honderd euro per maand aan verkopen te realiseren je niks in de weg staat om dat uit te breiden naar een hoger bedrag. En dat is nu net de mindset van financieel vrij zijn. 

Neem geen genoegen met wat je hebt, maar ga voor het maximale!

Gratis kennismaken met de Bol masterclass

Ik zou iedereen die dit leest adviseren om de gratis webinar te volgen. In deze webinar krijg je direct al heel veel waardevolle informatie. Het enige wat het je kost is anderhalf uur van jouw tijd. Er zijn geen kosten aan verbonden en je bent tot niets verplicht.

Daarnaast is het ook gewoon een leuke webinar om te volgen. Persoonlijk vind ik Jia Ruan een zeer motiverende persoonlijkheid. 

Zijn enthousiasme is gewoonweg aanstekelijk. Als je de webinar van Jia Ruan hebt gevolgd hebt dan weet ik bijna zeker dat je ook bij jezelf gaat denken, waar ben ik mee bezig? 

Ik moet echt dingen anders gaan aanpakken in mijn leven.

Is er een garantie op succes?

Hierin is Jia Ruan erg open en eerlijk. Er is geen absolute garantie op succes. Dit omdat jezelf een grote invloed hebt op het te behalen succes. Maar:

  • Besteed je elke dag maximaal een uur aan het opbouwen van jouw online business?
  • Volg je alle videotrainingen en gebruik je alle hulpmiddelen die jou worden aangereikt?
  • Zorg je ervoor dat je de wekelijkse coaching sessies bijwoont (dit is online) en stel je daar ook de vragen die je hebt?
  • Ben je een doorzetter en denk je in oplossingen en niet in problemen?

Dan is de kans op succes gewoonweg enorm groot. Persoonlijk zie ik dan niet in waar het fout kan gaan.

Wat vindt ik het allerbeste van de strategie van Jia Ruan?

Normaal gesproken, als je een online business wilt opbouwen heb je geld nodig. En vaak best wel veel geld. 

Je dient een website op te zetten en daarnaast dien je het nodige uit te geven aan advertententies via allerlei kanalen. Ook moet je producten inkopen. Vaak is het zo dat als je een eigen webshop opzet dat je veel producten dient in te kopen. Dit omdat mensen opzoek zijn naar een one-stop webshop. Heb je slechts een paar producten, dan wordt het lastig om veel omzet te realiseren. En dat kost allemaal geld. Veel geld. 

Daarnaast is de kans van slagen van een eigen webshop vele malen kleiner dat dat je dit doet via de strategie van de Bol Masterclass.

Hoeveel geld heb je nodig om te starten?

Op dit punt zou ik je een vraag willen stellen. Hoeveel geld denk jij dat je nodig hebt om te gaan verkopen via Bol?

Het antwoord zal je verbazen. Je kan zelfs beginnen met 100€

Met deze 100€ kan je producten inkopen en deze vervolgens weer verkopen. De opbrengst investeer je weer in nieuwe producten. En op die manier kan je met 100€ al een geheel eigen business opbouwen.

Het is natuurlijk wel zo dat wanneer je begint met 100€ per maand dat het langer zal duren voordat je echt duizenden euro`s per maand gaat verdienen. Aan de andere kant loop je op die manier weinig tot geen risico. 

Want ook al heeft de methode van Jia zich bewezen in de praktijk, in het begin kan je altijd een paar fouten maken. En begin je direct met al het geld dat je beschikbaar hebt, dan is er toch een risico dat je dit geld verliest. 

Persoonlijk ben ik dan ook een sterk voorstander om klein te beginnen en des te meer je het verkopen onder de knie krijgt, des te meer je dit gaat opschalen. Dit is ook eigenlijk wat Jia Ruan meerdere malen aangeeft in zijn webinars en training.

Is dit affiliate marketing?

Indien je gaat verkopen via Bol bent je niet bezig met affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je producten van anderen waarvoor je een commissie ontvangt bij een verkoop. Bij verkopen via Bol worden er daadwerkelijk producten verstuurd in jouw naam. Dit doe je trouwens niet zelf, dit doet Bol allemaal voor jou.

Jia Ruan is dan ook geen expert op het gebied van affiliate marketing. Daarvoor kan ik je de internet succes gids aanraden van Jacko Meijaard. Hij is in mijn ogen de guru op het gebied van affiliate marketing in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *