Laptop lifestyle

De laptop lifestyle is een populair begrip. Wat hiermee bedoeld wordt is dat je overal waar je maar bent kan werken. Dit geeft een zekere mate van vrijheid. Want dit is uiteraard niet het geval indien je voor een baas werkt. Je zal voor de laptop lifestyle moeten gaan ondernemen.

Ondernemen via het internet

Naast dat je een ondernemer dient te worden om op deze manier te leven, dien je jezelf ook tot het internet te richten. Heb je bijvoorbeeld een winkel of een restaurant, dan zal dit niet gaan werken. In dat geval zal je fysiek aanwezig dienen te zijn.

Het internet biedt inmiddels talloze kansen om een inkomen te verdienen. En vaak ook nog eens een goed inkomen. Het grote voordeel hiervan is dat je op een gegeven moment bijna op de automatische piloot geld gaat verdienen. Dit wordt ook wel een passief inkomen genoemd. Maar voordat je zover bent, dien je behoorlijk wat werk te verzetten.

Echter, geld verdienen via het internet is voor iedereen weggelegd. Zolang je er maar echt voor gaat.

Geloof niet alles wat je leest of ziet

In sommige trainingen of cursussen wordt er wel eens beweerd dat alles vanzelf komt. Je hoeft bijna niks te doen en daarnaast hoef je ook niet over specifieke kennis te beschikken. 

Dit is in mijn opinie echter een betere voorstelling van de waarheid dan dat deze in werkelijkheid is. Je dient namelijk in het begin zeker wel hard te werken. En een klein beetje kennis op het gebied van websites en SEO is eigenlijk ook onmisbaar.

Maar dat neemt niet weg dat iedereen via het internet geld kan verdienen. En daarmee de weg te banen naar de laptop lifestyle. De kennis die je nodig hebt doe je gaandeweg op. Je leert van de praktijk en van andere mensen.

Trainingen en cursussen

Tijd, energie en doorzettingsvermogen

Daarnaast dien je er wel de nodige tijd en energie in te steken. Maar doorzettingsvermogen is eigenlijk de enige eigenschap waar je echt over dient te beschikken. Heb je dit niet, dan kan je de laptop lifestyle wel vergeten.

De aanlooptijd is lastig

Het lastige met online geld verdienen is dat je een aanlooptijd nodig hebt. De eerste maanden ga je alleen maar werken zonder iets te verdienen. Deze periode kan 2 maanden zijn, maar ook 6 maanden. Op een gegeven moment zal je echter zien dat je wel geld gaat verdienen. En vanaf dat punt wordt alles veel eenvoudiger.

Niet alleen zal je op dat moment veel meer motivatie krijgen, je zal ook gaan zien wat wel goed werkt en wat niet werkt. En hetgeen goed werkt kan je gaan uitbreiden. 

Op die manier zal je steeds meer gaan verdienen. Vervolgens zal je op een gegeven moment een dermate stabiel en goed inkomen verdienen, dat je jouw tijd geheel naar eigen inzicht kan gaan indelen. 

Op dat moment kan je rustig een paar weken op vakantie. Dan neem je natuurlijk wel jouw laptop mee om op zijn tijd even jouw online business bij te houden. Of even iets posten op social media. Op dat moment wordt je een full time internet ondernemer, ofwel een digital nomad.

Hoe kan je online geld verdienen?

Welke methode voor de laptop lifestyle zich het beste leent is in mijn ogen het affiliate marketing principe. Dit is inmiddels een mega grote markt, die alleen nog maar gaat groeien. Op het moment dat jij hier geld mee verdient, dan zal je alleen maar profiteren van de alsmaar groter wordende markt.

Affiliate marketing is een business model waarbij je internet marketing toepast. Het enige is dat je niet daadwerkelijk zelf iets verkoopt. Je ptomoot producten van anderen waarvoor je een commissie ontvangt. In mijn ogen is dit een ideaal verdienmodel. Ga je aan de slag als verkoper via Bol.com, wat ook een mogelijkheid is, dan dien je wel zelf producten te gaan verkopen.

De groeiende markt zorgt er echter wel voor dat er ook steeds meer concurrentie komt. Door de toenemende concurrentie is het zo dat het niet meer vanzelf gaat. Echter, dat je met affiliate marketing geld kunt verdienen staat als een paal boven water. Tenslotte is dit een markt van 12 miljard dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *