Leef je droom

Veel mensen stellen dingen uit. Ze willen ooit een keer een mooie reis gaan maken, een nieuw huis kopen of een carrièreswitch maken. Maar waarom zou je dingen uitstellen. Begin in ieder geval met het zetten van een eerste stap. Van uitstel komt afstel.

Wat is jouw droom?

Iedereen heeft een andere droom. Hierbij is de ene droom realistischer dan de ander. Onrealistische dromen kunnen tegen je gaan werken. Hiervan kan je ongelukkig worden. 

Aan de andere kant, er is altijd meer mogelijk dan dat je zou denken. Dit heb je grotendeels zelf in de hand. Er gaat niemand voor zorgen dat jouw dromen werkelijkheid worden. Hier dien jezelf voor te zorgen.

Maar wat is jouw droom? En hoe ga je ervoor zorgen dat dit werkelijkheid wordt.

Financiële vrijheid

Jouw droom leven hangt vaak samen met financiële onafhankelijkheid. Doen en laten wat je wilt, zonder dat je jezelf zorgen dient te maken over geld. Helaas is dit voor weinigen weggelegd. Maar toch heb je hier meer controle over, dan dat je zelf zou denken.

Door naast een inkomen uit een baan, te gaan werken aan een passief inkomen kan je de weg naar financiële vrijheid inzetten.

Slechts weinig mensen hebben hier het geduld en doorzettingsvermogen voor. Het vraagt namelijk om durf en inzet. Een passief inkomen bouw je niet op in een paar dagen, weken of maanden. 

Plan maken

Een nieuw leven beginnen vereist een plan van aanpak. Leef je droom dien je te plannen. Hierbij is het van belang om een stappenplan te maken. Hoe ga je jouw dromen waarheid laten worden? 

Waar dien je over een jaar te staan, om op die manier naar jouw dromen toe te werken. En wat is de termijn dat jouw dromen echt waarheid dienen te zijn.

Stel dat jouw droom een huis ergens aan het strand is. Dan dien je te bepalen hoeveel geld hiervoor nodig is. De volgende stap is dan bepalen hoe je dit geld bij elkaar gaat krijgen. Hoeveel dien je per jaar te gaan sparen om dit bij elkaar te krijgen? 

Plan maken

Extra inkomsten generen

Hoe kun je extra inkomsten generen, om zodat je op termijn dit leven kunt gaan leiden. 

En is er een manier dat je het geld dat je bij elkaar hebt gespaard kunt gaan gebruiken om dit vermogen sneller te laten groeien? Ga je beleggen, of ga je wellicht investeren in crypto. Maar hoe ga je dat dan doen, zonder dat je het risico loopt dat je alles kwijtraakt en weer overnieuw dient te beginnen? 

Laat je niet uit het veld slaan

Het leven gaat nooit in een rechte lijn omhoog. Er is altijd sprake van ups en downs. Leef je droom vereist dat je hiermee om kunt gaan. Als het even tegenzit, laat je dan niet direct uit het veld slaan. Juist op dergelijke momenten dien je door te zetten. 

Uiteindelijk zullen de doorzetters hun dromen werkelijkheid laten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *