Lichamelijke gezondheid

Niemand zal kunnen ontkennen, dat lichamelijke gezondheid extreem belangrijk is. Maar toch ben ik van mening dat niet iedereen het belang juist inschat. Om goed te kunnen presteren, dien je lichamelijk in orde te zijn. In het latijns wordt dit aangegeven als “sana in corpore sano”. Een gezonde geest in een gezond lijf.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Een gezonde geest en een gezond lichaam gaan hand in hand. Het één is bijna niet mogelijk zonder de ander. Wanneer jouw lichamelijke gezondheid niet op orde is, dan zal je vaker moe zijn, waardoor er ook geen sprake is van een gezonde geest. 

Daarom ben ik dan ook van mening dat lichamelijke en geestelijke gezondheid onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

Gezonde voeding en voldoende beweging

Iedereen weet wel dat gezonde voeding en voldoende beweging, de sleutel is voor een gezond lichaam. Toch is dit niet altijd even eenvoudig. Wanneer je thuiskomt na een dag hard werken, dan is het vaak verleidelijk om op de bank te gaan zitten en tv te kijken. Je dient dan de nodige discipline te bezitten, om er toch voor te kiezen om te gaan sporten. 

Echter, wanneer je gezond eet, dan zal je ook snel merken dat je meer energie krijgt.

Dit zal er dan weer toe leiden dat je toch gaat sporten. Niet alleen zorgt sporten voor een goede conditie, het is ook van belang voor een goede mentale gezondheid. Je maakt als het ware jouw hoofd leeg. En zorg er dan voor, dat je na het sporten niet gaat snacken. Uiteraard dien je ook gewoon 2 stuks fruit per dag te eten, zoals voedingsdeskundigen doorgaans voorschrijven.

een gezonde geest in een gezond lichaam

Beginnen met ondernemen

Wanneer je wilt gaan beginnen met ondernemen, dan zou je eigenlijk eerst dienen te zorgen voor een goede lichamelijke gezondheid. Je hebt namelijk veel energie nodig om succesvol te worden. En deze energie zal je alleen hebben, wanneer jouw fysieke en mentale gezondheid in orde is.

Wat je ook gaat doen, je dient er fysiek en geestelijk voor klaar te zijn. De juiste mindset is onmisbaar.

Hoe ga ik hiermee om?

Zelf plan ik geen specifieke dagen of tijden waarop ik ga sporten. Ik doe dit wanneer ik dit nodig heb. Wanneer ik even geen motivatie heb, dan kies ik ervoor om even te gaan sporten. Dit hoeft helemaal niet lang te zijn. Zeker wanneer je dit elke dag doet, dan is eigenlijk een minuut of 20, of wellicht een half uur, al voldoende om voor een frisse start te zorgen. 

Wel heb ik met mezelf de afspraak gemaakt, dat ik dit minimaal drie keer per week doe. Onafhankelijk van hoe druk ik ben. Daarnaast zorg ik ook voor voldoende groenten en fruit, zodat mijn lichaam de vitaminen en mineralen binnenkrijgt wat je nodig hebt. 

Gezond eten is nu eenmaal belangrijk voor je lichaam. Niet alleen om dagelijks te presteren maar ook voor de gezondheid op de lange termijn.

Doelen stellen

Zowel op zakelijk vlak als ook op persoonlijk vlak, is doelen stellen belangrijk. Als je geld wilt gaan verdienen met affiliate marketing, dan is het van belang een doel stellen. Hoeveel wil je gaan verdienen en op welke termijn. Dit bepaalt wat je moet gaan doen. Dien je meerdere websites op te zetten, of kan je dit met een enkele website realiseren?

Maar ook op persoonlijk vlak en dan met name gericht op de conditie van het lichaam, dien je doelen te stellen. Hoe vaak per week wil je gaan sporten? Maar ook andere punten zijn voor de fysieke gezondheid zijn van belang. 

Voldoende slaap is ook extreem belangrijk. Dit is ook iets waar de meeste mensen niet voldoende aandacht aan besteden. Ook dit helpt de afwezigheid van ziekten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *