Locatie onafhankelijk werken

Locatie onafhankelijk werken zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid. Wel dien je er dan voor te zorgen dat je voldoende inkomen geniet, zodat het gevoel van vrijheid niet wordt vervangen door financiële zorgen. 

Je hebt in principe twee mogelijkheden. Je kunt op zoek gaan naar een baan, waarbij jezelf jouw locatie mag bepalen. Of je gaat op zoek naar een alternatief om voor inkomsten te zorgen. Bij de tweede optie zal je optimaal genieten van jouw vrijheid. De grote vraag is dan wel, hoe krijg je dit voor elkaar?

Op deze pagina gaan we dieper in op het tweede alternatief. Want wanneer je vanaf een mooie locatie gaat werken, dan wil je niet afhankelijk zijn van een  baas. 

Wat is jouw uitgangspositie?

De positie waar je jezelf op dit moment in bevindt, speelt een grote rol. Beschik je over spaargeld, dan zal je meer mogelijkheden hebben om locatie onafhankelijk te kunnen werken. Je zal dan voor inkomsten kunnen zorgen, door dit geld slim te beleggen. Met slim bedoelen we, zowel dat je een goed rendement behaalt maar dat je ook geen onverantwoorde risico`s gaat nemen. 

Op dit punt kunnen we de seminars van Madelon Vos aanbevelen. Deze beleggingsexpert, die zich de laatste jaren met name richt op crypto, is een goede bron van informatie. Je kunt zeker stellen dat zij in Nederland een absolute autoriteit is op dit gebied.

Geen beschikking over vermogen

Beschik je niet over spaargeld dat je kunt investeren? Dan zal je een eigen bedrijf dienen te starten om inkomen te genereren. Bij het woord eigen  bedrijf dien je echter niet direct te schrikken. 

Je kunt namelijk prima als ondernemer van start gaan, zonder dat je geld hoeft te investeren. Er zijn online namelijk meer dan voldoende mogelijkheden om als ondernemer aan de slag te gaan.

Zo kan je via Fiverr op zoek gaan naar freelance opdrachten, om op die manier aan geld te komen om van te kunnen leven. Het nadeel is dan wel dat je een behoorlijk aantal uren dient te gaan werken, om daadwerkelijk voldoende geld te verdienen. De tarieven op Fiverr liggen namelijk niet al te hoog, doordat er sprake is van veel concurrentie uit landen met lage lonen. Ideaal zou zijn om een eigen bedrijf te starten, waarmee je in de loop der tijd als het ware via de automatische piloot geld kunt verdienen.

Locatie onafhankelijk werken zonder spaargeld

Ook dat is mogelijk. Dan dien je jezelf te gaan toeleggen op affiliate marketing. Wat dit nu precies is, hoeveel geld je ermee kunt verdienen en of je alles dient te geloven wat je leest, dat kan je lezen op onze pagina over affiliate marketing

Zelf geloven wij zeker in deze methode van geld verdienen, maar niet dat dit zonder enige moeite geld oplevert. En ook niet, dat je hier op korte termijn veel geld mee gaat verdienen. Wel is het de methode om op termijn voor financiële vrijheid kunt zorgen. 

Leren van anderen

Locatie onafhankelijk werken, brengt vooral in het begin veel vragen en zorgen met zich mee. Het is dan ook verstandig om te leren van ervaringen van anderen.

Zo kan je het gratis e-book van Suzanne van Duijn eens lezen. In dit ebook kun je veel informatie vinden over het leven als digital nomadUiteindelijk wil je een vrij leven leiden. Jezelf goed voorbereiden, zorgt ervoor dat je niet direct tegen problemen aanloopt. Ook weet je dan wat je kunt verwachten. Je zal natuurlijk wel af en toe moeten werken om rond te komen. Daarnaast dien je ook niet te vergeten, dat de combinatie van werken en reizen waarschijnlijk tot extra kosten zal leiden. 

Leren van anderen

Bereken dan ook goed wat je per maand nodig hebt om rond te komen. Of je nu als eigen baas gaat werken, of je gaat op zoek naar een baan in het buitenland. Het is altijd verstandig om te zorgen voor een budget, waar je in eerste instantie een periode mee vooruit kunt.

Zorg voor een goede voorbereiding

Daarnaast is het ook van belang dat je weet waar je kunt werken. Dit is niet in alle landen mogelijk. Je dient zelfs uit te kijken als locatie onafhankelijke ondernemer, dat je niet gedwongen wordt een werkvergunning aan te vragen. Je gaat dan eigenlijk wel werken in een land waar een werkvergunning verplicht is. 

Informatie opdoen over werken vanuit het buitenland en dan specifiek het land waar je dit wilt gaan toepassen, is essentieel. Doe dit zeker op voorhand, om te voorkomen dat je direct tegen problemen gaat aanlopen.

Vergeet daarbij ook niet om Engelstalige websites te raadplegen. Gebruik hiervoor gewoon Google voor termen als e course digital nomad, of bijvoorbeeld job on the beach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *