Ondernemersnetwerk

Wat is de waarde van een ondernemersnetwerk? In mijn opinie erg groot. Het hangt er echter wel vanaf wat je ermee doet. En dan vooral wat je ook zelf doet.

Geven en nemen

Een ondernemersnetwerk is een kwestie van geven en nemen. Je kunt niet alleen maar profiteren. Het meeste haal je uit een dergelijk netwerk door ook zelf anderen te helpen. Op die manier zullen andere ondernemers eerder geneigd zijn om ook jou te helpen.

Concurrenten

Een ondernemers netwerk bestaat ook vaak gedeeltelijk uit concurrenten. Iemand die direct met jou concurreert, wil je natuurlijk niet jouw geheimen verklappen. Maar soms kan je ook met directe concurrenten samenwerken om er allebei beter van te worden. Wellicht kan je op bepaalde vlakken de krachten bundelen, waardoor je allebei sterker wordt.

Verschillende soorten netwerken

Ondernemersnetwerken zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Jezelf lukraak bij elk netwerk aanmelden, zal je niet veel opleveren. Je dient op zoek te gaan naar gelijkgestemden, waar je echt wat aan hebt. 

Vaak zie je bij online trainingen die worden gegeven, dat er als extra ook toegang tot een netwerk wordt gegeven.

In een dergelijke situatie heb je dan direct een netwerk tot jouw beschikking met gelijkgestemden. Denk bijvoorbeeld aan online ondernemers. Iedereen is dan gericht op het online geld verdienen. Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, successen te delen kan je elkaar vaak helpen. Het forum verbonden aan de affiliate marketing revolutie biedt bijvoorbeeld veel handige informatie. Daar kun je echt jouw voordeel mee doen.

Ondernemersnetwerken

Niet alleen successen zijn van belang

Wel dien je jezelf ervan bewust te zijn, dat mensen liever hun successen met een ander delen, dan de zaken die mis zijn gegaan. Vaak kan je juist van iets wat geen success is geworden ook veel leren. Ik zou dan zelf ook zeker de vraag stellen wat er niet gelukt is, zodat je niet dezelfde fouten gaat maken.

Betaalde netwerken

Wel wil ik je waarschuwen voor sommige ondernemersnetwerken waarvoor je grot dient te betalen. Vaak gaat het in een dergelijke situatie om een verdienmodel van degene die het ondernemersnetwerk beheert. 

Mensen bij elkaar brengen hoeft helemaal niet veel te kosten. Als het doel is om ondernemers te helpen, dan breng je geen hoge kosten in rekening.

Een forum als netwerk

Ook wordt een forum vaak als netwerk weggezet. In een dergelijke situatie weet je vaak niet met wie je van doen hebt. Ook hier dien je voorzichtig mee om te gaan. Zeker als het gaat om zaken zoals crypto, dan kan een dergelijk forum ook misbruikt worden om juist verkeerde of frauduleuze zaken te verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *