Online ondernemen

Online ondernemen is op verschillende manieren mogelijk. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van een aantal factoren.

De mogelijkheden

De mogelijkheden zijn talrijk. We hebben de belangrijkste op een rij gezet en daarnaast de afwegingen die van belang zijn.

Webshop beginnen

Online verkopen biedt veel voordelen ten opzichte van een fysieke winkel. Hiervoor dien je dan wel een eigen webshop op te zetten. Dit is echter redelijk eenvoudig en kun je prima zelf doen. Een professionele webshop met duizenden bezoekers of klanten per dag wordt een ander verhaal. Dan heb je wel programmeurs nodig. Deze kan je bijvoorbeeld vinden via Fiverr.

Dropshipping

Je kunt ook gebruik maken van dropshipping.

Op die manier hoef je geen eigen voorraad aan te houden. Je hebt een partner die voor jou de afwikkeling van de orders verzorgd.

Verkopen via een platform

Je kunt ook gaan verkopen via een platform, waarbij Bol.com en Amazon. de meest voor de handliggend zijn. Je kunt dit doen via zowel eigen voorraad maar ook dropshipping is hierbij mogelijk. 

Verkopen via Amazon

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een redelijk passieve vorm van online ondernemen. Je krijgt hierbij niks te maken met klantencontact of het versturen van orders. Je dient alleen een product of dienst te promoten en hiervoor een commissie te ontvangen. Dit doe je via een eigen website of eventueel zelfs via Instagram of Facebook.

Youtube

Door een eigen kanaal op Youtube te lanceren kun je ook geld verdienen. Je krijgt betaalt naargelang het aantal keren dat jouw video`s worden bekeken. Er bestaan hiervoor tegenwoordig ook methoden, waarbij jezelf niet voor de camera hoeft te verschijnen.

> Meerdere verdienmodellen
> Praktijk experts

> Periodieke groepscoaching
> Exclusief ondernemersnetwerk

Fulltime of parttime ondernemen?

De eerste belangrijke vraag is of je fulltime of parttime aan de slag wilt. Voor het runnen van een webshop dien je eigenlijk fulltime aan de slag te gaan. Je kunt op elk moment een vraag krijgen van een klant en deze dien je te beantwoorden. Hierbij wordt de snelheid van het beantwoorden van vragen steeds belangrijker

Daarnaast zal je ook veel tijd dienen te investeren om bijvoorbeeld een social media pagina op te bouwen.

Wanneer je parttime aan de slag wilt, dan zijn de andere methoden meer geschikt. Met name affiliate marketing en geld verdienen via Youtube is prima parttime te doen.

 ParttimebeideFulltime
Wesbhop beginnen  X
Dropshipping X 
Verkopen via een platform X 
Affiliate marketingX  
Geld verdienen via YoutubeX  

Hoeveel geld kun en wil je investeren?

Bij een webshop dien je redelijk wat geld te investeren. Wanneer je zelf geen webshop kunt bouwen, dien je dit te laten doen. Daarnaast zal je producten dienen in te kopen en heb je ook marketingbudget nodig.

Bij het verkopen via een platform dien je alleen te investeren in voorraden, wat de investering aanzienlijk kleiner maakt. Bij affiliate marketing en het geld verdienen via Youtube is de investering nagenoeg nihil.

Investering:

 LaagGemiddeldHoog
Wesbhop beginnen  x
Dropshippingx  
Verkopen via een platform x 
Affiliate marketingx  
Geld verdienen via Youtubex  

Wat is het doel?

Hoeveel geld wil je gaan verdienen en op welke termijn? Alle methoden van online ondernemen kunnen veel geld opleveren. Wel ben ik persoonlijk van mening, dat op lange termijn een webshop de meeste mogelijkheden biedt. Je kunt het assortiment blijven uitbreiden zodat je steeds meer kunt gaan verdienen.

Daarnaast is een goedlopende webshop ook veel geld waard.

Daarentegen krijg je wel met meer kosten te maken. Zo dien je producten in te kopen en is de opbrengst niet gelijk aan de winst. Bij affiliate marketing is praktisch alles wat je omzet pure winst. Ook vanuit administratief oogpunt is dit veel eenvoudiger. Zo hoef je geen voorraadadministratie bij te houden.

Online ondernemer worden

Om 100€ winst te maken, dien je via een webshop vaak voor 200€ te verkopen, terwijl je via affiliate marketing slechts 100€ nodig hebt. 

Een actief of passief inkomen genereren?

Wil je continue met jouw online onderneming bezit zijn, of wil je na verloop van tijd juist minder tijd gaan besteden aan het ondernemen en meer gaan genieten van het leven. Ook dit speelt een grote rol bij het kiezen van een verdienmodel. 

Online ondernemers die een webshop runnen, zullen hier veel meer tijd mee kwijt zijn dan online ondernemers die hun geld via dropshipping of affiliate marketing verdienen.

 ActiefNeutraal Passief
Wesbhop beginnenx  
Dropshipping x 
Verkopen via een platform x 
Affiliate marketing  x
Geld verdienen via Youtube x 

Benodigde kennis

Iets gaan doen, zonder dat je over de benodigde kennis beschikt, is altijd een slecht idee. Dit geldt ook voor online ondernemen. Een online ondernemen cursus is altijd aan te raden als je aan de slag wilt. Of wellicht om eerste eens te bekijken wat nou precies de mogelijkheden zijn. Jouw kennis die je bezit is van groot belang bij het behalen van succes.

Op dit gebied is money mastermind uitermate geschikt. Op dat platform zijn verschillende trainingen bij elkaar gebracht, waar je via een maandelijks abonnement toegang tot krijgt. 

Op die manier kun je jezelf eerst verdiepen in de verschillende mogelijkheden om online geld te gaan verdiepen. Je hoeft dan niet verschillende cursussen op het gebied van online ondernemen aan te schaffen.

Benodigde kennis:

 Weinig GemiddeldVeel
Wesbhop beginnen  x
Dropshipping x 
Verkopen via een platform x 
Affiliate marketing x 
Geld verdienen via Youtube x 

Hoe kun je het beste online ondernemen?

Een eigen bedrijf brengt stress met zich mee. Zeker als je hier voor jouw inkomen geheel van afhankelijk bent. Ga je online ondernemen om extra bij te verdienen? Dan zal deze stress veel minder zijn, omdat je hier dan voor jouw inkomen niet afhankelijk van bent. Je hoeft hier dan ook niet elke dag mee bezig te zijn. 

Beginnen in de vrije tijd

Persoonlijk vind ik het altijd verstandig om eerst te beginnen in jouw vrije tijd om jouw eigen online onderneming op te bouwen. Op die manier kan je als startende ondernemer eerst ervaring opdoen en de nodige zaken leren. P

as op het moment dat je ziet dat het begint te lopen, dan kun je het opgeven van jouw baan in loondienst overwegen en je volledig gaan richten op jouw online business.

Je dient namelijk best wel veel te leren. En dan vooral op het gebied van online marketing. Want waar vind je nu jouw potentiële klanten en hoe ga je ervoor zorgen dat je deze potentiële klanten gaat omzetten naar echte betalen klanten?

Online ondernemen cursus

Dit is de uitdaging waar elk online bedrijf mee maken krijgt. Hierop zal jouw online onderneming geen uitzondering zijn. 

Winnaars en verliezers

Wanneer je niet genoeg geld verdient om jouw rekeningen te betalen, dan zal dit tot ontzettend veel stress leiden. Dan is het zijn van zelfstandig ondernemer echt niet leuk. Wanneer je fulltime wilt gaan ondernemen, dan dien je jezelf hier goed bewust van te zijn. 

Wanneer je bezig bent, dan zal je echt wel perioden meemaken dat het tegenzit. Op dat moment onderscheiden de winnaars zich van de verliezers. De winnaars zullen overleven en doorgaan en de verliezers zullen opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *