Online vindbaarheid

Online vindbaarheid is voor elke onderneming van belang. Ook al ben je niet online actief, dan is het nog van belang. Neem als voorbeeld een restaurant. Wanneer iemand gaat zoeken naar een restaurant in een bepaalde stad, dan wil je toch dat jouw restaurant ook op een van de eerste plekken binnen Google verschijnt?

Te weinig aandacht voor online vindbaarheid

In mijn opinie zijn er nog steeds veel bedrijven die veel winst kunnen boeken op het gebied van online vindbaarheid. Een belangrijke reden hiervoor is dat veel ondernemers denken dat dit erg complex is en bovendien veel geld kost. 

Dit is geheel ten onrechte. Het verbeteren van de online vindbaarheid is vaak helemaal niet moeilijk en hoeft eigenlijk helemaal niks te kosten.

Laat je niks wijs maken

Je zal van SEO experts vaak complexe verhalen horen wat je dient te doen om de online vindbaarheid te verbeteren. Echter, wanneer je op dit moment nog slecht online vindbaar bent, dan kan je dit direct verbeteren. 

Daar heb je helemaal geen SEO (Search Engine Optimization) expert voor nodig. Zoekmachine optimalisatie is vaak redelijk eenvoudig zelf te doen. Kun jij dat zelf doen? Zeker weten!

Het allerbelangrijkste voor Google is de content. De focus van Google ligt erop om mensen te tonen wat zij nodig hebben. Door hierop in te spelen, zal je hoog in Google terecht komen. 

Het toepassen van trucs

In een ver verleden was het nog wel mogelijk om een paar trucs toe te passen om Google om de tuin te leiden. Dit is echter zeker niet meer het geval. Het plaatsen van duizenden backlinks vanaf allerlei niet relevante websites gaat je echt niet helpen. Google ziet dit soort praktijken direct. De kans is zelfs zeer groot dat dit tegen je gaat werken. 

Inschakelen van dure SEO experts

Een vriendin van mij is een contract aangegaan met een SEO serviceprovider om meer bezoekers te trekken voor haar webshop. Echter, zij doen dit zonder content. Er is zeer weinig content op de website beschikbaar. Dan vraag ik mij af hoe gaat Google jou ooit vertonen in de zoekresultaten? Er is niks te tonen.

Online vindbaarheid consultant

Wel dient zij maandelijks een bedrag van 300€ te betalen. Hierbij gaat het om een erg kleine webshop. Maandelijks levert dit via Google niet meer dan 100 organische bezoekers op. Maar wel elke maand de factuur door laten komen. Om in de zoekresultaten van Google te verschijnen heb je goede content nodig. Zonder goede content is de rest wat je doet eigenlijk zinloos.

Zij is over de streep getrokken met mooie verhalen, waarbij ook allerlei termen worden gebruikt. Op die manier ga je als ondernemer al snel denken, dit is veel te moeilijk voor mij, hiervoor heb ik een expert nodig. Maar als je bijvoorbeeld eens gaat zoeken wat een alt tag nu eigenlijk is, dan zal je direct zien dat dit uitermate simpel toe te passen is. 

Van niets naar iets is echt super eenvoudig

Van niets naar iets is echt eenvoudig. Trek je op een gegeven moment redelijk veel bezoekers, maar wil je de online vindbaarheid nog verder uitbreiden, dan krijg je te maken met zaken zoals het optimaliseren van de website, de snelheid van de website verbeteren en dergelijke. Dit is wel meer specialistisch werk, waarbij je vaak wel een expert nodig hebt. Dan is het echter nog steeds niet noodzakelijk om hier veel geld aan uitgeven. 

Gebruik maken van Fiverr

Run je bijvoorbeeld een WordPress website? Dan zijn er talloze kleine aanpassingen mogelijk die er samen voor zorgen dat de website sneller wordt. Dit is echter bijna standaard voor elke WordPress website. Om dit te laten doen biedt Fiverr uitkomst

Via Fiverr kan je zeer goede wordpress developers vinden, die jouw website vele malen sneller kunnen maken. Het grote voordeel is dat dit slechts een paar tientjes gaat kosten. Indien je een zeer ervaren developer wilt inhuren met veel goede reviews, dan zal je waarschijnlijk iets meer kwijt zijn. 

Toch zal dit nog steeds slechts een fractie zijn van hetgeen je in Nederland dient te betalen.

Profiteer van goedkope freelancers

Grafisch designers, programmeurs, SEO specialisten en nog veel meer voor bizar lage tarieven

Samenwerken met een Fiverr freelancer

Wel waarschuw ik er altijd voor dat je zelf eerst goede backups dient te maken, alvoren iemand met jouw website aan de slag gaat. Uiteindelijk weet je niet altijd 100% zeker dat de persoon die met jouw website aan de slag gaat, niet iets fout doet met alle gevolgen van dien. 

Je zou de developer die  je via Fiverr wilt inhuren ook kunnen vragen om een staging environment te creëren. Op die manier worden er geen wijzigingen aangebracht in de live website en kan je alles eerst controleren voordat iets live gaat. 

Zorg er daarnaast ook voor dat je voorzichtig bent met het verstrekken van wachtwoorden. Maak een nieuwe gebruiker aan, die je nadat de werkzaamheden klaar zijn weer kunt verwijderen.

De vrienden waar ik het over had heeft een contract afgesloten voor een periode van 3 jaar. In deze 3 jaar gaat zij in totaal 10.000€ betalen. Via Fiverr had zij slechts een fractie van dit bedrag hoeven te investeren en had dan veel betere resultaten bereikt.

Van vindbaarheid naar klanten

Online gevonden worden is de eerste stap. Dit wordt pas waardevol als je hier uiteindelijk meer klanten mee binnenhaalt.

Op dit gebied komt online marketing om de hoek kijken. Je kunt wel goede content schrijven die door Google getoont wordt, je dient met die content klanten ook te overtuigen, zodat zij iets gaan kopen.

Klanten binnenhalen

Potentiële klanten zijn belangrijk, maar worden pas waardevol wanneer het echte klanten worden. 

Hiervoor dien je de juiste zoekwoorden te gebruiken. Wordt je gevonden op zoekwoorden die te maken hebben met auto`s, maar verkoop je bloemen? Dan is dit niet zinvol. Een betere online vindbaarheid dient zich ook te richten op de zoekwoorden die voor jou van belang zijn. Semrush biedt hiervoor bijvoorbeeld een goede tool 

Hiervoor kan je bijvoorbeeld een analyseren op wat voor een zoekwoorden een concurrent wordt gevonden, zodat je deze ook kunt inzetten voor jouw bedrijf. Daarnaast dien je zoekwoorden te gebruiken waarop jouw doelgroep zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *