Opgeven is geen optie

Ik hou van doorzetters. Opgeven is geen optie voor mij. Uiteindelijk zal je dan jouw doelen behalen. Dit betekent niet dat je altijd op een ingeslagen weg dient door te gaan. Een tunnelvisie is ook weer niet hetgeen wat je verder gaat helpen.

Bijsturen en doorzetten

Als je ergens aan begint, dan is het verstandig om periodiek even wat tijd te nemen om te bekijken hoe je ervoor staat. Blind doorgaan is geen goede keuze. Dan is het van belang om te gaan bekijken wat er goed gaat en wat er juist niet goed gaat.

Het is dan verleidelijk om je te focussen op hetgeen er niet goed gaat, of beter zou kunnen. Echter, ik zou mij meer focussen op hetgeen wat wel goed werkt en dat verder gaan uitbreiden. Dit is vaak eenvoudiger en zal tot meer succes leiden.

Ondernemen

Als ondernemer is opgeven geen optie. Je zult moeten doorzetten om succes te behalen. Vooral als het even tegenzit, dan kan dit lastig zijn. De motivatie zal dan wegvloeien. Juist in dergelijke situaties dien je jezelf te focussen op de successen die je hebt behaald. 

Dit zal motivatie geven om weer verder te gaan. En er zal altijd wel iets zijn wat wel succesvol is.

Ondernemers geven niet op

Online ondernemen

Hetzelfde geldt bij online ondernemen. Wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing, dan zal je gegarandeerd een keer jouw motivatie verliezen. De kans dat je direct succesvol bent en geld gaat verdienen is erg klein. Maar met de insteek, opgeven is geen optie, dan zal je er uiteindelijk zeker wel gaan komen.

Je kunt bijvoorbeeld een training gaan volgen om net die zaken te leren die wel werken en jou verder zullen helpen. Of je gaat eens succesvolle websites analyseren, om erachter te komen waarom zij wel succesvol zijn. Dit zit soms in kleine nuances. 

Maar ook bij het online verkopen zal je in dergelijke situaties terechtkomen. Een product waar je veel van had verwacht, verkoopt gewoonweg niet. Dan dien je soms ook gewoon jouw verlies te nemen en iets anders te proberen. Zoals al gezegd, je dient ook niet door te blijven gaan met iets wat gewoonweg niet werkt.

Jouw hoofd leeg maken

Soms is het gewoon nodig om even jouw hoofd leeg te maken. Dit kan simpelweg even de sportschool in gaan zijn. Of indien je echt even al motivatie kwijt bent,  dan kan je er even een weekend tussenuit. Wanneer je dan terugkomt, dan  zal je nieuwe energie hebben opgedaan en dan kan je er weer vol tegenaan.

Het verschil maken

Het overgrote gedeelte van de mensen zijn geen doorzetters. Zij denken meer in problemen dan in oplossingen. Op dit vlak kan je als ondernemer zijnde het verschil maken. Door simpelweg  door te zetten en denken in oplossingen, zal je vroeger of later succesvol zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *