Oppasland, snel een oppasser

Ben je op zoek naar een nieuwe oppas? Dan biedt het online platform van oppasland uitkomst. Via die website kan je een oproep plaatsen voor het vinden van een oppas. Of het nu eenmalig is, voor een vaste dag of onregelmatige tijden.

Een goede oppas vinden is niet eenvoudig. De kinderen naar een kinderdagopvang brengen is ook een kostbare aangelegenheid. Zeker als je meerdere kinderen hebt. Gelukkig is er nu oppasland.

Hoe werkt het platform van oppasland?

Je kunt je eenvoudig en snel registreren op het platform van oppasland zodat je snel een oppas kunt vinden. Het platform brengt oppassers en mensen die op zoek zijn naar een oppasser met elkaar in contact. 

Je kunt als ouder eenvoudig  oproep plaatsen. Er zullen dan snel mensen op de oproep reageren. En uit de reacties kan je dan zelf de geschikte kandidaat uitzoeken,

Hoeveel kost het plaatsen van een oproep?

Ben je op zoek naar een oppas, dan kan je jezelf geheel gratis registreren op het platform van oppasland. En dan kan je ook direct een oproep plaatsen. Op die manier heb je misschien vanavond nog een oppas.

Hoeveel dien je een oppas te betalen

De tarieven die je aan de oppas betaalt zijn geheel vrij. Je kunt zelf onderhandelen met degene die reageren op jouw oproep. Het is natuurlijk wel zo dat je geacht wordt om een marktconform tarief te betalen. Hoeveel dit is, hangt echter af van leeftijd en ervaring van degene die hebben gereageerd.

Een oppas selecteren

Je kunt degene die heeft gereageerd op jouw reactie om alle informatie vragen die jij relevant vindt. Zo zou je kunnen vragen om referenties van eerdere plekken waar de persoon als oppas heeft gewerkt.

Een persoonlijke afspraak is mijn inziens ook altijd aan te bevelen.

Een oppas selecteren

Het gaat tenslotte om jouw kinderen. Je wilt dan natuurlijk zeker weten aan wat voor persoon jij je kinderen toevertrouwt. Bovendien is het belangrijk dat je een persoonlijke klik het met de oppasser.

Aanmelden als oppas.

Indien je opzoek bent naar een bijbaantje, dan is oppassen een goede mogelijkheid. Er is ontzettend veel vraag naar een leuke en goede oppas.  Via oppasland kan je eenvoudig een leuke bijbaan vinden.

Wat kan je verdienen als oppasser?

De tarieven zijn vrij. Het is dus een stukje onderhandeling wat je dient uit te voeren. Je ziet wel eens voorbij komen dat het minimumloon een goede indicatie is. 

Voor iemand tussen de 15 en 18 wordt er doorgaans tussen de 3,10€ en 4,75€ betaalt. Naarmate je ouder wordt dan loopt dit op naar maximaal 10€. Dit zijn de tarieven welke doorgaans voor 1 kind gelden. Ga je oppassen op meerdere kinderen dan wordt er doorgaans 1€ of 2€ per uur extra betaalt.

Er zijn ook mensen die graag een oppas hebben die daarnaast ook nog een aantal huishoudelijke klusjes uitvoert. Dit resulteert ook in een hoger uurtarief.

Oppas of gastouder

Een oppas komt bij jou aan huis oppassen. Bij een gastouder breng je jouw kind naar het huis van een gastouder. Voor gastouders gelden bepaalde voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Dit ter veiligheid van de kinderen. De oppas komt bij jouw in huis en daarom wordt er verwacht dat jouw huis veilig is voor jouw kinderen. 

Kennis en ervaringen

Hoe meer ervaring je hebt, of een opleiding hebt gevolgd of volgt die relevant is, voor het omgaan met kinderen, des te hoger jouw uurtarief zal zijn. Iemand die de PABO volgt zal meer kunnen vragen dan iemand van 15 jaar die nog geen enkele ervaring heeft me oppassen.

Het is dan aan de ouders wat zij belangrijk vinden. Is het tarief doorslaggevend of zijn zij bereid om iets extra  te betalen voor iemand met meer ervaring op het gebied van omgang met kinderen. 

De leeftijd van kinderen

Ook dit speelt een rol. Jonge kinderen zullen meer aandacht vragen dan iets oudere kinderen. Met een baby of peuter ben je doorgaans continue bezig om deze te verzorgen en in de gaten te houden. Met iets oudere kinderen wordt dit iets eenvoudiger. Ben je bijvoorbeeld een student, dan zou je het studeren en oppassen met elkaar kunnen combineren. Ga je op meerdere kinderen passen of op erg jonge kinderen dan zal dit doorgaans niet werken. 

Je zou het zelfs kunnen combineren met een opdracht via Fiverr die je uit dient te voeren. Op die manier verdien je dubbel.

Last Minute oppasser

Hier wordt doorgaan meer voor betaalt. Het is tenslotte een kwestie van vraag en aanbod. Heb je op zeer korte termijn een oppas nodig, dan zullen er niet zoveel mensen beschikbaar zijn. En bovendien dienen zij hun plannen aan te passen om te kunnen gaan oppassen. Dit heeft ook weer invloed op het tarief. Hoe verdien je snel geld? Met last minute oppassen!

Huishoudelijke klusjes

Als oppas kan je meer verdienen wanneer je ook bereid bent een aantal huishoudelijke klusjes uit te voeren. Bijvoorbeeld stofzuigen of strijken. Dit dient natuurlijk wel samen te gaan met het oppassen. Vergeet echter niet dat een schoonmaker tegenwoordig al snel 15€ per uur kost. Laat jezelf dus niet als veredelde schoonmaker werken voor het tarief van een oppas. Je kunt op deze manier wel extra geld verdienen als oppas zijnde.

Dit is ook iet voor de ouders om redelijk mee om te gaan. Verwacht niet dat iemand voor het tarief van een oppas jouw hele huis gaat schoonmaken.

Tijdstip van oppassen

Wanneer je gaat oppassen speelt ook een rol. In de avond, als de kinderen al slapen, dan is het eigenlijk een ideale bijbaan. Je kan dan gewoons studeren, lezen of tv kijken. En zo lang de kinderen doorslapen hoef je eigenlijk vrij weinig te doen en is het makkelijk geld verdienen. En toch krijg je ervoor betaalt. Je zou de tijd zelfs kunnen besteden om online te gaan verdienen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld verkopen via Bol.com. Of affiliate marketing, waarbij we je de internet succes gids kunnen aanraden.

Ouders weten dit natuurlijk ook en zullen doorgaans minder betalen voor een oppas op het tijdstip dat de kinderen slapen.

Indien je overdag oppast dan is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat je de kinderen van school dient te halen. Dit is ook weer iets wat meespeelt in het tarief.

Oppasland de oplossing voor ouders en oppasser

Met de komst van het internet is het  verleden tijd dat je een oppas diende te vinden in jouw vriendenkring of bij de buren. Op deze manier is het vinden van een oppas veel gemakkelijker geworden. Maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een bijbaan als oppasser is het gemakkelijker geworden om een oppasbaantje te vinden. Ook hier ben je niet langer afhankelijk van jouw connecties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *