Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip. Je kunt je namelijk op verschillende vlakken ontwikkeling. Zowel op professioneel gebied maar zeer zeker ook in de privésfeer.

Het begrip persoonlijke ontwikkeling is ontzettend breed. Persoonlijke ontwikkeling voorbeelden zijn er dan ook voldoende. Zo kan je denken aan:

  • Gezonder gaan leven
  • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
  • Verbeteren van de financiële situatie waarin je jezelf bevindt
  • Nieuwe dingen leren
  • Meer zelfdiscipline opbrengen
  • etc. etc.

Uiteindelijk is het doel een betere versie van jezelf creëren. 

Het belang van persoonlijke groei

Als je iemand de vraag stelt, waarvan word je gelukkig, dan zijn er niet veel mensen die als antwoord geven persoonlijke ontwikkeling. Vaak worden er antwoorden gegeven zoals het winnen van een loterij. Ik ben er stellig van overtuigd, dat persoonlijke ontwikkeling ontzettend belangrijk is om gelukkig te zijn en te blijven. Als je het gevoel krijgt dat je beter wordt of dat je ergen in vooruit gaat, dan is dit ontzettend bevredigend.

De eerste stap is voor jezelf bepalen, waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Van belang is om dit zo specifiek mogelijk te maken. Indien je stelt dat je gelukkiger wilt worden, dan dien je te bepalen wat hetgeen is, wat jou gelukkig maakt. Alleen dan kan je een specifiek doel stellen waaraan je wilt gaan werken.

Actie ondernemen

Persoonlijke ontwikkeling komt niet vanzelf. Je zult er altijd actie voor dienen te ondernemen. Jij alleen bent degene die deze actie kan nemen.

Je kunt wel een coach inschakelen of online trainingen gaan volgen wat je eventueel kan ondersteunen, maar je dient zelf aan de slag te gaan en alles in de praktijk gaan brengen.

Om iets in de praktijk te brengen, is het van belang dat jezelf direct een eerste stap zet. Ga je uitstellen, dan is de kans erg groot dat je nooit de stap zult nemen. Daarnaast brengt het zetten van een eerste stap ook een zekere commitment. Wil je bijvoorbeeld gaan sporten, dan zou je direct een abonnement bij een sportschool kunnen afsluiten.

Persoonlijke ontwikkeling actie

De kans dat je dan daadwerkelijk gaat sporten, wordt hierdoor vele malen groter. Uiteraard biedt dit nog steeds geen garantie.

Uitwerking van persoonlijke groei

Heb je als doel gesteld dat je meer wilt gaan sporten, dan zal je zien dat dit uitwerking zal hebben op andere vlakken. Zo zal er sprake zijn van meer energie, waardoor je bijvoorbeeld productiever wordt op jouw werk. 

Daarom ben ik dan ook van mening dat sporten of meer bewegen, het vlak is waar heel veel Nederlanders op zoek zouden moeten gaan naar persoonlijke ontwikkeling.

Val je hierdoor een paar kilo af, waardoor je er beter uitziet in jouw kleding? Dan zal dit ook weer leiden tot meer zelfvertrouwen. Op die manier kunnen we nog wel even doorgaan.

Financiële situatie verbeteren

Geld maakt niet gelukkig. Aan de andere kant is een tekort aan geld een grote bron van stress. Helaas zijn er steeds meer mensen die dit aan den lijve ondervinden. Het verbeteren van jouw financiële situatie, door beter leren omgaan met geld, zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt. Je zal een belangrijke bron van stress hierdoor elimineren.

Het verbeteren van de financiële situatie is op verschillende manieren mogelijk. Je kunt of minder geld gaan uitgeven of je kan jouw inkomsten verhogen. Daarnaast kan je dan ook hetgeen je maandelijks overhoudt gaan investeren, waardoor je een vorm van passief inkomen gaat opbouwen. Dit zal op termijn jouw financiële situatie nog verder verbeteren.

Coaching of training

Veel mensen leggen zich toe op crypto. Dit omdat er inmiddels talloze verhalen de ronde doen, dat je hier veel geld mee kunt verdienen. Voordat je dit gaat doen, zou ik zelf eerst als ik mijzelf ontwikkeling op het gebied van kennis omtrent crypto. Eigenlijk sla je dan direct twee vliegen in één klap. Je ontwikkelt jezelf op het gebied van kennis en door dit later toe te passen, kan je jouw financiële situatie weer verbeteren. 

Op dit gebied kan ik de crypto en trading academy van Madelon Vos aanraden.

De energieke manier van het verzorgen van trainingen door Madelon Vos, werkt namelijk erg inspirerend. Dit is ook noodzakelijk, want het is best wel zware materie waar je doorheen dient te gaan. Er zijn talrijke trainingen en coaches die je kunnen helpen bij persoonlijke ontwikkeling. Het allerbelangrijkste is echter dat je dit zelf wilt. Je dient zelf bereid te zijn hierin te investeren. Vaak gaat het meer om een tijdsinvestering dan een geldelijke investering. 

Ontwikkelings coach

Een coach of training kan je daarentegen wel goed opweg helpen. Maar ook hier geldt, je dient voor jezelf te weten, op welk gebied je jezelf zou willen ontwikkelen. Het stellen van een doel is het allerbelangrijkste. Een coach kan je hier eventueel wel bij helpen, maar het dient iets te zijn, waar jezelf ook achter staat.

Hoe heb ik mijzelf ontwikkeld?

Ik heb ongeveer een jaar geleden als doel gesteld, dat ik mijzelf wilde ontwikkelen op het gebied van blockchain en crypto. Mede omdat ik hier veel van verwacht in de toekomst. Naast het opdoen van algemene kennis, wilde ik ook een actieve belegger gaan worden om hier ook geld mee te gaan verdienen.

Het eerste gedeelte is gelukt. Door het volgen van diverse cursussen heb ik mijn kennis op het gebied van crypto en blockchain verdiept. Daarnaast ben ik ook begonnen met handelen. De eerste successen zijn daar. Het gaat echter nog wel om kleine bedragen. Dit omdat ik eerst voor mijzelf zekerheid wil hebben, dat de strategieën die ik wil volgen ook werken op lange termijn. 

Op het gebied van crypto kan ik de training van Madelon Vos aanbevelen. Met name de crypto en trading academy is een goede investering voor actieve crypto beleggers. Om kennis te maken met Madelon kan je eerst eens het gratis boek bescherm uw vermogen downloaden. Dit is via deze link geheel gratis en zonder verplichtingen te downloaden.

Een training persoonlijke ontwikkeling is dit niet. Toch ontwikkel je jezelf wel degelijk, door een dergelijke training te volgen. 

Efficiënter met tijd omgaan

Voordat ik mij heb gestort op de wereld van blockchain, heb ik mij ontwikkeld op het gebied van efficiënt werken. Hiervoor heb ik een training gevolgd die heet “getting things done”. Deze training is erop gericht, om jezelf te richten op belangrijke zaken en je dagen zo in te plannen dat je deze zaken ook echt afhandelt. 

Dit geeft ontzettend veel gemoedsrust. Doordat je jezelf niet langer laat afleiden door allerlei randzaken, wordt je bovendien ook nog eens productiever en efficiënter. Je zou deze training kunnen vergelijken met de anti productiviteits training van Tibor Olgers.

Deze training zal je zowel op zakelijk als ook op privévlak helpen. Want als je zakelijk efficiënter wordt, dan zal je meer tijd overhouden voor privé dingen. 

Efficient werken

Jezelf ontwikkelen is belangrijk. Dit is uitermate belangrijk voor jouw mentale gezondheid. Door af en toe hier wat tijd aan te besteden, zal je niet vooruit komen. Het is zaak dat je echt aan de slag gaat. 

Fysieke gezondheid

Heel veel mensen kunnen nog een stap maken op het gebied van fysieke gezondheid. Dit zal niet alleen jouw gezondheid helpen, je zal ook zien dat je hierdoor meer energie krijgt. Deze energie zal zich weer uitbetalen op veel andere vlakken. Zo zal je beter presteren op jouw werk, minder moe zijn en leuke dingen gaan doen en het een boost in het zelfvertrouwen geven. 

Voor mij is dit dat ook een belangrijk beginpunt. Vanuit hier wordt het veel eenvoudiger een volgende stap te zetten. Om  een volgende stap te zetten heb je namelijk energie nodig. En vaak ook zelfvertrouwen, want het komt niet zelden voor dat je uit comfortzone dient te stappen. Wil je met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag? Dan zou ik dit persoonlijk altijd combineren met het verbeteren van de fysieke gezondheid. En dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *