Schaalbaar verdienmodel

Een gezond verdienmodel is van groot belang. Een onderdeel daarvan is een schaalbaar verdienmodel. De schaalbaarheid van een verdienmodel bepaalt uiteindelijk hoeveel geld je kunt verdienen.

Freelancen

Voor een freelancer die op uurbasis werkt is zijn of haar tijd de beperkende factor. Je kunt wel wat extra uren werken, maar op een gegeven moment houdt het op. Dit is ook een risico van het freelancen. Voordat je het weet ga je veel te veel uren werken.

Werken op uurbasis neemt daarentegen niet weg dat je hier een mooi jaarsalaris mee kunt verdienen. Wel is het zo, dat op het moment dat je niet werkt, er ook niks binnenkomt. De schaalbaarheid bij freelancen via uurtje factuurtje kent daarom zijn beperking. Het is een schaalbaar verdienmodel met beperkingen.

Online verkopen

Wanneer je online actief bent, bijvoorbeeld via een webshop, dan is de schaalbaarheid van het verdienmodel eigenlijk oneindig. Je kunt altijd meer bezoekers proberen te trekken, waardoor de omzet toeneemt. Maar ook als je met vakantie bent, dan stopt de webshop niet.

Wel zal je op een gegeven moment in de situatie komen dat je personeel dient aan te trekken. Aan de ene kant is dit een goede zaak, want dat geeft aan dat de zaken goed gaan. Aan de andere kant kost het in dienst hebben van personeel veel tijd. Daarnaast loop je dan ook meer risico. Indien een werknemer langdurig ziek wordt, dan zal je deze toch dienen door te betalen.

Uitbesteden van logistiek

Wel heb je bij een webshop de mogelijkheid om het logistieke gedeelte uit te besteden. Op die manier hoef jezelf geen personeel in dienst te nemen om het verzenden van de bestelde producten te verzorgen. Dit is in mijn opinie zeker het overwegen waard. Ben je bijvoorbeel deen Bol.com verkoper, dan kan het verzenden je geheel uit handen worden genomen door Bol.com

Logistiek uitbesteden

Je hoeft er dan niet van wakker te liggen wanneer er een keer een werknemer ziek is. 

Het verkopen via Bol.com biedt in mijn ogen veel voordelen. Vanuit dat oogpunt kan ik je dan ook zeker aanraden om eens een kijkje nemen bij de Bol Masterclass. Je vindt daar een gratis webinar, die je direct al veel bijbrengt van de mogelijkheden die deze manier van online verkopen biedt. Daarnaast hoef je bijna niks te investeren.

Online producten verkopen

Het verkopen van online producten is ook zeker een schaalbaar verdienmodel. Een e-book kan je bijvoorbeeld oneindig vaak verkopen, zonder dat dit je extra werk oplevert. Je kan alles automatiseren zodat het continu doorloopt, zonder dat je er zelf wat voor hoeft te doen. Hetzelfde geldt voor een training. De meeste trainingen die je online vindt zijn van te voren opgenomen en worden daarna oneindig vaak verkocht.

Wanneer je een goed lopend e-book hebt gelanceerd, of je hebt een training die erg populair is, dan verdien je bakken met geld zonder dat dit je extra tijd gaat kosten. Om op deze manier geld te verdienen is erg aantrekkelijk.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is in mijn opinie het best schaalbare verdienmodel. Omdat  je niks  met klanten van doen hebt, kan je dit opschalen zonder dat je er extra werk bij krijgt. Eigenlijk is het tegendeel het geval. Des te meer omzet je draait, des te eenvoudiger het wordt.

Affliate marketing schaalbaar verdienmodel

Een goede website die jaren actief is en veel bezoekers trekt dien je alleen nog maar te onderhouden. Dit maakt geld verdienen met affiliate marketing erg aantrekkelijk

Het meeste werk gaat zitten in het bereiken van die situatie. Zoveel mogelijk bezoekers trekken is vooral in het begin lastig. Aan de andere kant leer je dit steeds beter onder de knie te krijgen, waardoor dit je steeds makkelijk afgaat en je steeds sneller kunt opschalen.

Je kunt daarnaast ook bijna elk product of dienst promoten, zodat je ook het verdienmodel kan opschalen, door het aantal producten en diensten dat je promoot te vergroten. Op onze website kan je veel informatie over dit thema terugvinden.

Bedrijf verkopen

Op een gegeven moment kan je ook in de situatie terechtkomen, dat het voor jezelf lastig is om nog  verder op te schalen. Een ander bedrijf met meer resources zou dat dan wel kunnen doen. Als je eenmaal op een dergelijk punt bent beland, dan zou je kunnen overwegen om jouw onderneming te verkopen. 

Voor een overnamepartner kan jouw bedrijf dan meer waard zijn, dan dat dit voor jouzelf het geval is. Zij kunnen dan de onderneming nog verder uitbreiden.

Daarna kan je dan zelf weer met wat nieuws beginnen. Ook bezit je dan over startkapitaal om een nieuwe onderneming mee te financieren. Bovendien vind ik het zelf ook leuk om op zijn tijd weer wat nieuws te beginnen. Het starten van een onderneming is eigenlijk het leukste wat er is. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *