Stap budget aanvragen

Stap budget aanvragen is voor veel Nederlanders mogelijk. Er zijn slechts een paar criteria waaraan je dient voldoen. Indien het Stap budget wordt goedgekeurd, dan krijg je een budget van 1.000€ om een opleiding te volgen.

Je kunt dan kiezen voor een opleiding die binnen dit budget valt, zodat je deze opleiding geheel gratis kunt volgen. Of je kunt het gebruiken als een aanbetaling voor een duurdere opleiding.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor het budget van maximaal 1.000 euro, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 18 jaar oud zijn en nog geen AOW ontvangen.
  • De training of cursus die je wilt volgen dient te zijn goedgekeurd.

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan heb je in principe recht op Stap budget, wat je kunt aanvragen bij het UWV, voor scholing en ontwikkelingen. Persoonlijk zou ik altijd gebruik maken van het Stap budget. 

Waar is dit budget voor bedoeld?

Scholing is ontzettend belangrijk. Of je jezelf nu verder wilt ontwikkelen op het gebied waar je nu mee bezig bent, of dat je wellicht wilt omscholen en iets anders gaan doen. Op verschillende manieren kan je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. 

Zonder opleiding of bijscholing redt je het vaak niet. Om mensen te stimuleren om zichzelf verder te ontwikkelen, is er het Stap budget in het leven geroepen.

Waarom stap budget

Hoe het stap budget aanvragen?

Er zijn verschillende perioden in het jaar dat je het opleidingsbudget dient aan te vragen. Het budget is elke keer beperkt, dus als stap budget aanvragen mogelijk is, dan dien je er snel bij te zijn. 

Wel is het zo, dat de eerste keer in maart 2022 dat het mogelijk was om het budget aan te vragen, dat dit geld sneller op was dan bij de tweede keer. Maar toch, vraag het gewoon direct op het moment aan, dat aanvragen mogelijk is. Dan heb je de grootste kans dat je in aanmerking komt.

Welke opleidingen kun je volgen

Er zijn talloze trainingen die je kunt volgen met het Stap budget. Sommige trainingen en opleidingen zijn in mijn opinie meer hobby gericht. Maar er zijn ook veel opleidingen waar je echt mee verder kunt. Verwacht echter niet dat je bijvoorbeeld met dit budget een gehele masteropleiding of MBA kunt volgen. Dergelijke trainingen zijn vele malen duurder.

Trainingen op het gebied van geld verdienen

Op deze website zijn wij geïnteresseerd in het verdienen van geld. Ook op dit gebied zijn er interessante trainingen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een online marketing of SEO training volgen, die je kunt gebruiken  om je verder te helpen bij affiliate marketing

Maar ook op het gebied van online verkopen is er inmiddels een training die geaccrediteerd is. Dit is de Ecommerce Marketplace Mastery. Het is zelfs zo dat deze training normaal gesproken 1.997€ kost, maar dat deze prijs speciaal is aangepast naar 1.000€. 

Op die manier wordt het nog aantrekkelijker gemaakt om  deze training te volgen. Het kost je gewoonweg niks. En met de training leer je, hoe je in de toekomst geld kunt gaan verdienen. Veel beter zal het niet worden!

Volg nu geheel gratis de eCommerce Marketplace Mastery training en wordt een succesvolle online verkoper.

> Reserveer direct jouw plek!

Wanneer is er weer budget beschikbaar?

De volgende ronde dat je budget kunt aanvragen is vanaf 1 juli en wel om 10.00 uur om precies te zijn. Voor die die tijd kun je jezelf via deze link jezelf inschrijven voor de Ecommerce Marketplace Mastery. 

Heb je je jezelf ingeschreven? Zorg er dan voor dat je op tijd inlogt in het stap portaal om de stap aanvraag in te dienen. 

Je kunt dit meerdere keren per jaar doen. Lukt het niet op 1 juli, dan kun je op 31 augustus 2022 het overnieuw proberen in het stap portaal van het UWV. 

Deze inschrijving heb je nodig om het budget aan te vragen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, dat indien het budget niet wordt goedgekeurd dat je dan alsnog aan de training vastzit. In dat geval kan je gewoon annuleren. De inschrijving is pas definitief op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd.

Welke training heb ik zelf gekozen?

Zelf heb ik al een SEO training aangevraagd en goedgekeurd gekregen. Anders zou ik mezelf ook zeker inschrijven op de Ecommerce Marketplace Mastery. Want wie wil er nu geen gratis training, die je leert hoe je geld kunt gaan verdienen?. 

Het mooie hiervan is, dat je dit ook gewoon naast een volledige baan kunt doen. Op dit moment zijn er veel Nederlanders die wel wat extra inkomen kunnen gebruiken. In mijn opinie is dit dan ook de ideale mogelijkheid om dit te realiseren.

Bovendien, wanneer je er nu mee begint, dan zal er al extra geld in de wintermaanden binnenkomen, hetgeen je zal helpen bij het betalen van de energierekening. Want dat kan best weleens een uitdaging gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *