Tekstschrijver inhuren

Goed teksten zijn ontzettend belangrijk. Of het nu gaat om productbeschrijvingen of SEO teksten. Een goede tekstschrijver inhuren kan een groot verschil maken. Zowel op het gebied van de conversie maar het zal ook invloed hebben op het aantal websitebezoekers.

Teksten schrijven is een tijdsintensieve aangelegenheid. Volgens onderzoek is gebleken dat bedrijven of websites die minimaal 8 artikelen per maand publiceren aanzienlijk meer bezoekers trekken. Een goede tekst schrijven kost tijd. Je kan wel even iets in elkaar draaien, maar dat gaat je niet verder helpen. Ga je een webshop beginnen? Zorg er dan voor dat je over goede teksten beschikt. Een tekstschrijver inhuren kan je hierbij helpen.

Marketing teksten versus SEO teksten

SEO teksten zijn er op gericht dat deze goed gaan scoren binnen Google. Dit doe je door bijvoorbeeld een tekst de juiste lengte te geven, de juiste woorden erin te verwerken en de gekozen keywords meerdere malen te laten terugkomen in de tekst. Een goede SEO tekstschrijver zorgt ervoor dat het artikel gevonden gaat worden binnen Google.

Een markteing of verkooptekst is er juiste op gericht dat iemand iets gaat kopen. Dit hoeft in principe dus geen SEO geoptimaliseerde tekst te zijn. De nadruk ligt hier meer op het overtuigen van jouw klant.

Jouw product of dienst verkopen wordt steeds moeilijker. Klanten worden steeds kritischer en de concurrentie neemt alsmaar toe. Een goede tekstschrijver weet echter hoe hij een potentiële klant kan overtuigen om tot aankoop over te gaan. Zij zullen zowel jouw bedrijf promoten als ook hetgeen je verkoopt.

Een echt goede tekstschrijver kan deze twee aspecten beide in een tekst verwerken. Op die manier creëer je de meest waardevolle teksten.

Van belang voor elke online ondernemer

Of je nu een webshop runt, je legt je toe op het verkopen via Bol.com of je richt jezelf op geld verdienen met affiliate marketing, goede teksten zijn van groot belang. Daarnaast dienen teksten zowel goed te zijn op het gebied van marketing als ook SEO. Dit heeft grote invloed op het succes van jouw business.

Hoe vind je een goede tekstschrijven

Een tekstschrijver inhuren gebeurd het meest op freelance basis.

Een freelance tekstschrijver kan je op verschillende manieren vinden. 

Zo is er een groot aanbod van tekstschrijvers beschikbaar op Sitedeals. Maar ook in Facebook groepen kan je tekstschrijvers vinden. De kosten die in rekening worden gebracht verschillen enorm.

Een ervaren tekstschrijver kan zo tussen de 5 en 7 cent per woord in rekening brengen. 

Tekstschrijver vinden en inhuren

Een artikel van 1000 woorden gaat je dan tussen de 50€ en 70€ kosten. Aangezien je toch eigenlijk elke week wel een nieuw artikel zou moeten publiceren, lopen deze kosten toch aardig op.

Engelstalige teksten laten schrijven

Indien jouw website in het Engels is, dan kan je ook gebruik maken van het platform van Fiverr. Op dit platform vind je een gigantisch groot aanbod van tekstschrijvers. 

Een bijkomend voordeel is dan ook dat de prijzen veel lager liggen. Bovendien vind ik het zelf prettig om met meerdere tekstschrijvers te werken. Iedereen heeft zijn eigen stijl en op die manier krijg je meer variatie in jouw teksten. 

Daarnaast kan je dan ook door bijvoorbeeld de data van Google Analytics goed te analyseren bekijken welke tekstschrijver de beste resultaten oplevert.

Zelf teksten vertalen

Het aanbod van Nederlandstalige tekstschrijvers op Fiverr is helaas beperkt. Wel zou je eventueel een tekst kunnen laten schrijven en deze vertalen. Zelf heb ik dat ook een aantal keren gedaan. 

Je kunt dan via Google translate een ruwe vertaling maken en deze dan zelf aanpassen, zodat de tekst correct is.

Webteksten vertalen

Want dat is wel het probleem met Google translate. De vertaling dien je altijd aan te passen omdat deze nooit 100% correct is. 

Dit zou je kunnen toepassen indien jezelf geen idee meer hebt, of je hebt even de creativiteit niet om een tekst te schrijven. Uiteindelijke bespaart dit je wel de nodige tijd. 

Copyscape

Ik zou je wel altijd aanraden om een tekst die je hebt laten schrijven te controleren via Copyscape. Copyscape is een website waar je kan controleren dat een tekst uniek is en dat deze niet is gekopieerd van een andere website. Dit komt helaas ook vaak voor. En het laatste wat je nodig hebt voor jouw website, zijn teksten die niet uniek zijn.

Een tekstschrijver inhuren die teksten kopieert zal jouw business ruïneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *