Thuis geld verdienen

Thuis geld verdienen is op verschillende manieren mogelijk. In de loop der jaren zijn er veel verschillende methoden bijgekomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan remote werken. Op deze manier kan je praktisch voor elk bedrijf ter wereld werken. En er komen steeds meer bedrijven bij die de voordelen ervan inzien, waardoor de mogelijkheden alsmaar toenemen.

De ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken

Was vroeger thuis werken vaak beperkt tot licht administratief werk, inpakwerk of dat soort werk, nu heb je ook de mogelijkheid om gewoon vanuit huis een volledige onderneming op te bouwen. Dit doe je door online geld verdienen, waar ook weer verschillende mogelijkheden voor bestaan. Enquêtes invullen is ook een methode waarmee je geld kunt verdienen, die je regelmatig voorbij ziet komen. Maar er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden. Bekijk onze pagina 10 manieren om geld te verdienen maar eens om inspiratie op te doen.

Geld verdienen met een eigen bedrijf vanuit huis

Het voordeel van online geld verdienen is dat je doorgaans een bedrijf kan opstarten zonder dat je veel geld hoeft te investeren. Integendeel, om te beginnen hoef je eigenlijk maar een heel klein bedrag te investeren.

Dit bedrag bestaat uit het vastleggen van een domeinnaam en en het afsluiten van een hostingpakket. Op jaarbasis hoeft je dit niet veel meer dan 10€ te kosten. En met dat bedrag kan je beginnen met thuis geld verdienen. Je hoeft per maand dus niet meer dan een euro uit te geven om aan de slag te gaan.

Geld bijverdienen of een volledig inkomen verdienen?

Als ik over thuis geld verdienen spreek, dan heb ik het niet over methoden waarmee je een paar euro extra per week kan verdienen. 

Dat is mijn inziens niet echt interessant. Je dient dan namelijk een groot aantal uren te werken om toch aan een fatsoenlijk inkomen te komen. En dat is doorgaans niet de reden waarom mensen thuis geld willen gaan verdienen.

Thuiswerken en vrijheid

De hoofdreden dat mensen vanuit huis geld willen verdienen is vrijheid. Ze willen niet langer voor een baas werken en elke dag in de file staan om op hun werk te komen. 

Dat kan ik persoonlijk zeer goed begrijpen. Het is dan ook niet iets wat ik zelf doe. Het werken voor een baas heb ik al lang genoeg gedaan.

Inmiddels focus ik mijzelf op het ondernemen via het internet en daarnaast werk ik remote als freelancer voor een Amerikaanse organisatie. 

Via deze organisatie heb ik inmiddels al opdrachten uitgevoerd voor verschillende bedrijven in het Midden Oosten maar ook bijvoorbeeld in Los Angeles. En dat gewoon geheel vanuit huis. Met de tijd die ik normaal gesproken kwijt was om op mijn werk te komen heb ik dan al een leuk bedrag verdiend.

Affiliate marketing

Daarnaast houd ik mijzelf bezig met affiliate marketing met verschillende websites. Op deze manier ben ik min of meer verzekerd van een vast basisinkomen. 

Ook indien ik een keer een maand heb waarin er geen freelance opdrachten binnenkomen, hoef ik me op die manier geen zorgen te maken.

En ben ik een maand of twee volledig gericht op een project, dan verdien ik via mijn websites gewoon nog wat extra geld. Want dat is het allergrootste voordeel van affiliate marketing. 

Op het moment dat je een goede website in je bezit hebt kun je bijna geld verdienen op de automatische piloot. Je hoeft deze website eigenlijk dan alleen nog maar te onderhouden. 

En dat kost je niet meer dan een paar uur per week. Voor mij gaan deze twee methoden van geld verdienen vanuit huis dan ook heel goed samen.

Mijn huidige situatie

En dat is nu net wat ik altijd al wilde bereiken. Op zich heb ik bijna volledige vrijheid. Ik hoef niet elke freelance opdracht te accepteren omdat het niet strikt noodzakelijk is. 

Doordat ik zelf de keuze heb werk ik alleen projecten die ik echt leuk vindt. En op die manier voelt het bijna niet meer als werk.

De verschillende websites die ik beheer heb leveren mij een leuk basisinkomen op. Het verschilt uiteraard wel van maand tot maand. 

De trend is echter dat de bedragen steeds hoger worden. Dit omdat je er gewoonweg steeds beter in wordt. Ervaring is een hoop waard op dit gebied.

Hard werken en doorzetten

Daarnaast Is het ook niet vanzelf gekomen. Ik heb er hard voor moeten werken. Ook heeft het de nodige tijd in beslag genomen. 

Het eerste half jaar kwam er bijna geen geld binnen en was het aantal bezoekers op de websites ook bijna te verwaarlozen. 

Maar op een gegeven moment begonnen de bezoekers en daarmee de commissies toch binnen te komen. Deze manier om vanuit huis te werken vergt doorzettingsvermogen en discipline. Dat is misschien wel het allerbelangrijkste.

Technische kennis is absoluut niet  noodzakelijk

Het mooie is dat ik hieraan begonnen ben zonder enige technische kennis op het gebied van programmeren of web development. En dat heb ik eerlijk gezegd nog steeds niet. 

Daarom was ik ook best wel trots toen ik mijn eerste eigen website op het internet had gepubliceerd. Ook op het gebied van social media had ik niet echt veel ervaring. Maar inmiddels ken ik elk social media platform dat er bestaat. 

En dit is een grote motivatie om dan nog harder te gaan werken en daardoor nog meer bezoekers binnen te halen en dan uiteraard ook steeds meer aan commissies te verdienen.

Doe wat je leuk vindt

Of je nu met affiliate marketing aan de slag gaat, of je wilt bijvoorbeeld aan de slag gaan als verkoper via Bol, het komt niet vanzelf. 

Je dient er behoorlijk wat tijd in te steken. Daarnaast ben ik persoonlijk van mening dat je het ook leuk dient te vinden. 

Is dit niet het geval en is het puur en alleen gericht om zo snel mogelijk geld te verdienen, dan weet ik niet of dit de juiste methode is. 

Dit omdat het geld niet vanzelf komt en zeker ook niet op al te korte termijn. Vindt je het niet leuk om te doen, dan is de kans groot dat je te snel gaat opgeven. En dan is alle tijd en energie die je erin hebt gestopt voor niks geweest. En dat is gewoon zonde.

Persoonlijk vind ik het leuk om een eigen onderneming op te bouwen. Dat is mijn drijfveer om door te zetten. Ik geef gewoonweg niet op totdat ik succes heb. 

Daarnaast wil ik ook iets doen waar ik zelf achter sta. Zo vind ik persoonlijk het zogenaamde multi level marketing iets wat ik niet wil doen. Bij de verkoop van met name make up zie je dit bedrijfsmodel nog steeds regelmatig voorbijkomen. 

Dit is uiteindelijk niks meer of minder dan een piramidespel achtige opzet waar alleen degene die er vroeg genoeg zijn ingestapt geld mee verdienen. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken die gedaan zijn naar het verdienmodel van multi level marketing. Daarom is dit niet een van de manieren om geld mee te verdienen waar ik achter kan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *