Toekomstvisie

Een belangrijk geheim van geld verdienen is toekomstvisie. Je dient als het ware in te spelen op de toekomst. Wat gaan de ontwikkelingen zijn in de komende jaren? Daar dien je op in te spelen.

Steve Jobs

Het beste voorbeeld van het belang van goede toekomstvisies, is Steve Jobs. Op het moment dat Apple begon met het ontwikkelen van zijn eerste PC, bestond er nog helemaal niks op dat vlak. 

De grote vraag was dan ook, of er wel vraag zou zijn naar een computer voor thuisgebruik. Ook de ontwikkeling van de Iphone en Ipad was revolutionair en erg gericht op ontwikkelingen in de toekomst.

Risico

Het anticiperen op de toekomst brengt risico met zich mee. De werkelijkheid kan altijd volledig anders uitpakken, waardoor je de plank volledig misslaat. Daarom is het van belang, om hier goed over na te denken en niet over één nacht ijs te gaan. Tegenwoordig gaan ontwikkelingen ook dermate snel, dat iets al weer snel achterhaald kan zijn.

Zo geloof ik persoonlijk meer in auto`s op waterstof dan elektrische auto`s. De actieradius is vele malen groter en je hebt niet te maken met zeer vervuilende en kostbare batterijen. Echter, er dient nog veel te gebeuren voordat de auto op waterstof op grote schaal gebruikt kan gaan worden. En dan met name op het gebied van productie van waterstof, wat weer enorm veel elektriciteit vergt.

Wat gaat de toekomst brengen?

Als we het dichter bij huis houden, dan ben ik er vrij zeker van, dat de eCommerce nog sterk zal gaan groeien.

Vooral op bepaalde vlakken loopt de digitaliseren nog behoorlijk achter. 

Nu beginnen met een eCommerce onderneming, is zeker nog niet te laat. Sterker nog, volgens mij is het nu juist het moment om dit te gaan doen. Door de stijgende energieprijzen zullen traditionele winkels het alleen maar moeilijker krijgen. En dan heb ik het nog geeneens over het personeelstekort. Hiermee omgaan vereist toekomstvisie.

Toekomstvisies

De groei van de eCommerce zal er ook voor zorgen, dat methoden om geld te verdienen zoals dropshipping en affiliate marketing, alleen nog maar aan populariteit gaan winnen. 

Nu een goede website maken, waarmee je veel bezoekers trekt, zal in de toekomst zeker veel geld gaan opleveren. Nog meer dan dat dit nu al het geval is. 

Geen exacte wetenschap

Een toekomstvisie is geen exacte wetenschap. Verschillende experts zullen verschillende inzichten hebben. Wel zijn meningen van experts altijd een goed bron van informatie. Toch dien je hier kritisch naar te kijken. Ook een expert kan er op het gebied van een toekmostvisie geheel naast zitten.

Een jaar geleden was bijna iedereen overtuigd van de Bitcoin. De waarde zou binnen afzienbare tijd enorm gaan stijgen. Er werden zelfs koersen van een half miljoen euro genoemd. Inmiddels ziet dit er heel anders uit

Wat is een goede investering?

Wanneer je geld wilt gaan investeren, dan dien je er goed over na te denken wat de toekomst zal gaan brengen. 

Vastgoed heeft het altijd goed gedaan en zal het ook zeker goed blijven doen. Gegeven het huizentekort in Nederland, zal de vastgoedmarkt zich blijven ontwikkelen. Zelfs als er op korte termijn een prijscorrectie plaatsvindt, dan zullen de prijzen op lange termijn zeker nog wel gaan stijgen. Uiteindelijk blijft het gewoon een kwestie van vraag en aanbod.

Cryptocurrencies vind ik persoonlijk erg lastig om te voorspellen. In mijn opinie dient hier het kaf nog van het koren gescheiden te worden, alvorens dit weer een vlucht naar voren gaat maken. Er zijn inmiddels veel te veel waardeloze cryptomunten in omloop. Ook dient crypto nog te worden ingezet als een daadwerkelijk wettig betaalmiddel, wat ook in de dagelijkse praktijk gebruikt gaat worden.

Het internet zal alleen nog maar belangrijker worden. Daarom ben ik persoonlijk dan ook voorstander van het investeren in zaken die met de digitale wereld te maken hebben.  Hier zullen de nieuwe ontwikkelingen zich op een snel tempo blijven ontwikkelen. Dat is geen risicovolle toekomstvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *