Op dit moment zijn er ongeveer 4,5 miljoen Shopify webshops actief. Hiervan is ongeveer 65% actief in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er ook ongeveer 28.000 Nederlandse Shopify webshops.

Shopify webshop laten bouwen

Hoe werkt Shopify?

Shopify is meer dan alleen webshop software. Het is een e-commerce platform. Daarom heb je geen aparte hosting nodig om een webshop te laten draaien. Daarnaast biedt de software veel integratiemogelijkheden. Zo kun je de producten ook gaan verkopen via bijvoorbeeld social media, online marktplaatsen en nog veel meer.

Het principe is vrij simpel. Je dient jezelf te registreren, een bedrijfsnaam vast te leggen en dan kun je aan de slag. Je kiest dan een template dat je gaat aanpassen aan jouw wensen. Zo kun je uiteraard een logo vastleggen en de producten uploaden die je wilt gaan verkopen.

Het proces is uitermate simpel zodat je binnen een uur al een werkende webshop kunt hebben.

Point Of Sales

Shopify POS (Point of Sales) is iets wat de software uniek maakt. Dit maakt het namelijk mogelijk om zelfs gebruik te maken van de software in een fysieke winkel. Je hoeft dan niet langer twee verschillende systemen naast elkaar te laten draaien.

Doordat tegenwoordig bijna alle ondernemers hun producten via verschillende kanalen verkopen is dit duidelijk een toegevoegde waarde.

Het gebruik van thema`s

Een thema is de basis van een webshop. Dit thema kun je vervolgens zelf gaan aanpassen aan jouw wensen. Wanneer je echter iets geheel anders wilt, dan zijn er tal van betaalde thema`s beschikbaar.

In het begin zou ik echter gewoon kiezen voor een gratis thema. Je kunt later altijd nog overstappen naar een ander thema.

Door het gebruik van een bepaald thema zal het design van de verschillende pagina`s er hetzelfde uitzien. Dit zorgt voor een consistente website die overzichtelijk is voor de gebruiker.

shopify website laten maken

Shopify webshop laten bouwen

De basis is vrij simpel. Wanneer je echter van alles wilt gaan aanpassen, dan komt er meer bij kijken. Je kunt dan gebruik maken van een van de vele beschikbare apps die hetgeen doen wat je wilt. Daarentegen kun je ook zelf aanpassingen maken in de HTML van de webshop. Hiervoor heb je uiteraard wel de nodige kennis nodig.

Een Shopify website laten maken kan best in de papieren lopen. Zeker wanneer je hiervoor een gespecialiseerde website bouwer in Nederland gaat inschakelen. Op dit vlak heb ik een goede tip voor je. Kijk eens op Fiverr. Een Shopify webshop laten bouwen via een Freelancer van Fiverr kost je nog geen 100€.

Een Shopify expert vinden op Fiverr is vrij eenvoudig. Let echter wel goed op de recenties, zodat je zeker weet dat je een expert in handen neemt en niet iemand die zich een expert noemt maar dit eigenlijk niet is.

Shopify prijzen

Wat kost Shopify? Shopify is niet gratis te gebruiken. Je dient een abonnement af te sluiten, om gebruik te kunnen maken van het platform. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Woocommerce, dat geheel opensource is.

Het starterspakket kost 21 euro per maand. Hiermee kun je als startende webshop prima mee uit de voeten. Wel dien je er rekening mee te houden dat je jouw webshop kunt uitbreiden met tal van betaalde apps. Hierdoor kunnen de maandelijkse kosten fors oplopen. In het begin zou ik hier dan ook erg voorzichtig mee zijn.

Kosten Shopify

Pas als je aanzienlijke volumes verkoopt of veel bezoekers trekt, dan zou ik hierin gaan investeren om op die manier de webshop nog verder te laten groeien.

Zo worden e-mail marketing en retargeting pas interessant op het moment dat je veel bezoekers trekt.

Introductieaanbieding

Op dit moment loopt er een actie waarbij je het eCommerce platform 3 maanden lang kunt uitproberen voor slechts 1€ per maand. Als je twijfelt om aan de slag te gaan met een webshop, dan zou ik zeer zeker profiteren van dit aanbod. Dit is een beter aanbod dan de gratis proefperiode van 3 dagen die ook wordt aangeboden.

Wanneer jouw eigen webshop echt groot begint te worden, dan zijn er ook uitgebreidere Shopify abonnementen beschikbaar. Deze abonnementen zijn echter wel fors duurder. Uiteindelijk is er ook nog Shopify plus, waar alleen echt grote bedrijven gebruik van maken.

Probeer nu Shopify 3 maanden voor slechts $1 per maand.

> Ik wil dit uitproberen !

Dropshipping

Shopify biedt tal van naadloze integraties met dropship leveranciers. Dit maakt het voor mij de beste optie om een dropship business mee te beginnen. Ik durf zeker te stellen dat op gebied van dropshipping Shopify absoluut de beste keuze is.

Onze bevindingen

Is het slim om voor Shopify te kiezen voor een nieuwe webshop? In onze opinie is dit zeker het geval. Er zijn een groot aantal voordelen maar er zijn ook  nadelen.

Voordelen

Snel jouw webshop online. Binnen een uur kun je een webshop opzetten en beginnen met verkopen.

Geen hosting nodig. Je hebt geen aparte hosting nodig om een webshop te laten draaien. Dit bespaart op de kosten maar biedt ook voordelen uit oogpunt van cybersecurity.

Er zijn talloze uitbreidingen beschikbaar. Er is een enorm aanbod van apps waarmee je jouw webshop kunt uitbreiden. Wel dien je te letten dat je de kosten niet al te hoog laat oplopen. Deze apps worden aangeboden via Shopify zodat je ook zekerheid hebt met betrekking tot de kwaliteit van de apps. Dit is bij Woocommerce niet het geval. Daar loop je het risico, dat je door het installeren van een slechte plugin, jouw website niet goed functioneert of een eenvoudige target voor hackers wordt.

Vaste prijs. Je weet precies waar je aan toe bent door de vaste maandelijkse prijs van het abonnement.

Gemakkelijk betalingen ontvangen. Via Shopify payments kun je eenvoudig tal van betaalmogelijkheden aan jouw webshop toevoegen.

Nadelen

Voor uitbreidingen dien je te betalen. Wanneer de basis niet voldoende is, dan zullen de maandelijkse kosten oplopen.

Te veel apps zorgen ervoor dat de laadtijd en responstijd van een webshop zal toenemen. Dit is iets wat je niet wilt.

Als je meer aanpassingen wilt maken dan simpele zaken zoals een kleur aanpassen, dan kan het complex worden waardoor je een expert dient in te huren.

De transactiekosten van Shopify payments zijn hoger dan bij Mollie.

Voorbeelden

Zoals in de inleiding al aangegeven zijn er ontzettend veel webshops die gebruik maken van de software. Aan Shopify voorbeelden is er dan ook geen gebrek.

https://www.aftersocks.com/
https://rebellenclub.com/
https://acupofcake.nl/

Een goed voorbeeld van een internationale webshop vind ik zelf https://uppercasemagazine.com/ Deze webshop laat zien wat er allemaal mogelijk is.