Zakelijker worden

Mensen die beginnen met ondernemen, dienen vaak ook een mentale omslag te maken. Zij dienen zakelijker te worden. Afhankelijk van jouw karakter, kan dit best lastig zijn.

Als je iemand bent die graag iemand anders helpt, dan dien je daar bij het ondernemen mee uit te kijken. Doe je als zzp`er bijvoorbeeld een klus voor iemand uitvoert, die het niet zo breed heeft, dan is het verleidelijk om dan minder in rekening te brengen. Bij uitzondering kan je dat best een keer doen. Echter, doe je dit te vaak, dan zal je hier zelf onder gaan lijden. 

Coaching

Zakelijker worden is niet iets wat je zomaar even doet. Het kan best zo zijn dat je hier een coach voor nodig hebt. Ook als je bijvoorbeeld creatief bent aangelegd en je hebt je werk gemaakt van hetgeen je leuk vindt. In dat geval is er geen garantie dat je zakelijk ook goed in elkaar steekt. Dit is eigenlijk net zo belangrijk als de dienst of product die je verkoopt.

Voor sommige mensen hebben de woorden geld verdienen een negatieve klank. Dit is geheel ten onrechte. Uiteindelijk ga je ondernemen om geld te verdienen. Wel dien je dit uiteraard op een eerlijke en ethische manier te doen. Dit dient onderdeel van  het verdienmodel te zijn.

Ook kan je eens een boed lezen op dit gebied. Tony Robbins kan ik hierbij echt aanbevelen.

Zakelijk en klantgericht zijn

Het zakelijke aspect mag ook weer niet ten koste gaan van de klantgerichtheid. Geld verdienen is belangrijk, maar je moet dit ook weer niet overdrijven. Heeft een klant een klacht die gegrond is, dan dien je deze op te lossen. Ook al gaat dit je geld kosten.

Is dropshipping ethisch?

Dropshipping, of het verkopen via Bol.com, heeft de laatste tijd nogal wat negatieve aandacht gekregen. Het feit dat mensen producten inkopen en vervolgens met hoge marges doorverkopen wordt weleens gezien als onethisch. 

Persoonlijk ben ik het hier niet mee eens. Wel dien je te zorgen dat je kwaliteit levert. Dat is iets waar het wel regelmatig aan schort.

Zakelijker worden dropshipping

Iets goedkoop inkopen, waarbij de kwaliteit ook gewoon slecht is, zou ik persoonlijk nooit voor een hoge prijs verkopen en daarbij ook als argument aanvoeren, dat het om een kwalitatief goed product gaat.

Affiliate marketing

Ook bij affiliate marketing speelt de zakelijke kant een grote rol. Ook hier ben ik van mening dat je eerlijk en oprecht dient te zijn. Een cursus aanbevelen, waar jezelf eigenlijk van weet dat de cursus slecht is, zou ik persoonlijk nooit doen.

Aan de andere kant is er niks mis mee, om iets te promoten waar jezelf ook achter staat. Zeker gezien het feit dat de uiteindelijke koper niks meer hoeft te betalen, indien je hiervoor een commissie ontvangt. Maar blijf wel gewoon eerlijk.

Zo richt ik mij bijvoorbeeld zelf op het promoten van een aantal crowdfunding websites, waarbij aantrekkelijke rendementen zijn te behalen. In deze wereld zijn er echter ook een een aantal P2P platformen, waarover ik zelf mijn twijfels heb. 

Deze platformen zal ik dan ook nooit promoten. Integendeel, ik zal mijn twijfels overbrengen. Ook al weet ik  niet zeker of de twijfels 100% terecht zijn. Daarentegen heb ik zelf goede ervaringen met het platform van Mintos en deel ik deze ervaringen dan ook. Dat heeft niks te maken met zakelijker worden maar gewoon eerlijk zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *